Newsroom

Newsroom

Τραγωδία στην Κορινθία: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο πατέρας της 6χρονης που πνίγηκε

Οι όροι που του επιβλήθηκαν ήταν να παρουσιάζεται το πρώτο πενθήμερο του μήνα στο αστυνομικό τμήμα Αγίων Θεοδώρων.

peripoliko 1

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο πατέρας της 6χρονης η οποία πνίγηκε την Δευτέρα 22/08/2022 στο Καλαμάκι Κορινθίας.

Οι όροι που του επιβλήθηκαν ήταν να παρουσιάζεται το πρώτο πενθήμερο του μήνα στο αστυνομικό τμήμα Αγίων Θεοδώρων.

Υπενθυμίζεται πως ο πατέρας, επικαλούμενος ότι πάσχει από άσθμα δεν έπεσε στη θάλασσα να βοηθήσει το παιδί του, στο οποίο είχε επιτρέψει ωστόσο να κολυμπήσει, παρότι δεν ήξερε κολύμπι.

Ακολούθησαν δραματικές στιγμές με τον άτυχο πατέρα να αντικρίζει την εξάχρονη κόρη του χωρίς τις αισθήσεις της.

Επί τόπου έφθασαν άνδρες του Λιμενικού Σώματος Iσθμίας ένω άμεσα έσπευσε και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με δύο διασώστες.

Οι ίδιοι έκαναν ό,τι είναι δυνατόν για να το επαναφέρουν στη ζωή. Στη συνέχεια, μετέφεραν το εξάχρονο κοριτσάκι στο Νοσοκομείο Κορίνθου όπου οι γιατροί διαπίστωσαν το θάνατό της.

Όπως ανακοίνωσε το Λιμενικό,  ο πατέρας συνελήφθη για παράβαση του άρθρου 306 του Ποινικού Κώδικα (έκθεση σε κίνδυνο) και στη συνέχεια τού ασκήθηκε δίωξη για θανατηφόρα έκθεση ανηλίκου.

Το κορίτσι, που συνοδευόταν από τον πατέρα της, μπήκε στη θάλασσα, έκανε βουτιά και, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, πνίγηκε. Άμεσα ασθενοφόρο έσπευσε στο σημείο με δύο διασώστες, οι οποίοι έκαναν ό,τι ήταν δυνατόν για να το επαναφέρουν στη ζωή. Στη συνέχεια, μετέφεραν το παιδί στο Νοσοκομείο Κορίνθου, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν το θάνατό της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Λιμενικού για το τραγικό περιστατικό:

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, 6χρονο αλλοδαπό κορίτσι, στην παραλία Καλαμακίου Σαρωνικού κόλπου Ισθμίων.

Η ανωτέρω εντοπίστηκε από υποβρύχιο αλιέα, ο οποίος αρχικά της παρείχε τις πρώτες βοήθειες, ενώ στη συνέχεια η 6χρονη διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Από το Β’ Λιμενικό Τμήμα Ισθμίων του Λιμεναρχείου Κορίνθου που διενεργεί τη προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής, ενώ συνελήφθη ο πατέρας για παράβαση του άρθρου 306 του Π.Κ.