"Κοπανατζήδες" δημοτικοί υπάλληλοι δεν πήγαιναν για δουλειά εδώ και 15 χρόνια!

Με γουρλωμένα μάτια κοίταζαν ο ένας τον άλλον όσοι ανέλαβαν να διεξάγουν την έρευνα από το δημοτικό συμβούλιο, όταν ανακάλυψαν πως δύο υπάλληλοι στην ισπανική πόλη Χερέθ ντε λα Φροντέρα είχαν να… πατήσουν 15 χρόνια στη δουλειά.

577a7bdd1dc524a85f8b45bc

Το τμήμα Ανθρωπίνου Δυναμικού στο δημοτικό συμβούλιο ανακάλυψε τυχαία πως οι δύο άνδρες, ένας οδηγός και ένας κηπουρός, δεν είχαν εργαστεί ούτε μία ημέρα το 2015 αλλά και το 2016, όταν έλεγξαν τα αρχεία τους.

Σε περαιτέρω έλεγχο όμως διαπίστωσαν πως η περίοδος αποχής τους από την δουλειά, ήταν πολύ μεγαλύτερη από όσο θα μπορούσαν να φανταστούν.

«Δύο εκπρόσωποι της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών (CGT) δεν πήγαν στη δουλειά τους τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με γραπτή δήλωσή τους, οι άνδρες αυτοί δεν πάτησαν το πόδι τους στη δουλειά εδώ και 15 χρόνια» ανέφερε σε δήλωσή του το δημαρχείο της πόλης, η οποία δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του.

Το συνδικάτο CGT, στο οποίο ανήκουν οι δύο άνδρες, υπερασπίστηκε τους συνδικαλιστές του, υποστηρίζοντας πως είχαν απλά πάρει όλες τις άδειές τους, αλλά και άλλων εργαζομένων, που σύμφωνα με τον νόμο μπορούν να τις μοιραστούν.

Υποστήριξε δε πως η απουσία τους ήταν μέρος μιας «σιωπηρής συμφωνίας» με τα διάφορα συμβούλια της πόλης στη διάρκεια των 15 ετών.

Αφού ανακρίθηκαν από το Τμήμα Ανθρωπίνου Δυναμικού, ένας από τους άνδρες επέστρεψε στην εργασία του, ενώ ο άλλος κατέθεσε γραπτή δήλωση που εξηγούσε πως είχε συγκεντρώσει τις ώρες των συναδέρφων του.

Το δημαρχείο της πόλης, ωστόσο, δήλωσε πως δεν μπορεί να του επιτρέψει να πάρει κι άλλες μέρες άδειας από την εργασία του για το υπόλοιπο του έτους, κάτι που ήταν και πρόθεσή του.

Οι δύο αυτοί άνδρες δεν είναι οι μοναδικές περιπτώσεις εργαζομένων στο δήμο που εργάστηκαν πολύ λιγότερες ώρες από ότι θα έπρεπε.

Το δημαρχείο ισχυρίζεται πως ανακάλυψε κι άλλους εργαζόμενους από την ένωση SIP (τοπική αστυνομία) που εργάστηκαν λιγότερο από 100 ώρες το 2015. Ένα μέλος μάλιστα εργάστηκε μόλις 47 ημέρες το 2015 ενώ κάποιος άλλος μόλις 66.

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους