Kόντρα ΣΥΡΙΖΑ-ΟΝΝΕΔ με φόντο αστυνομική βία στο Ηράκλειο

Πολιτική κόντρα έχει ξεσπάσει στο Ηράκλειο, ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ, με φόντο την καταγγελία ενός πατέρα περί ξυλοδαρμό του γιου του από αστυνομικούς  

5248236

Σε «πόλεμο» ανακοινώσεων έχουν προβεί οι νεολαίες του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ στο Ηράκλειο, με αφορμή περιστατικό αστυνομικής βίας που κατήγγειλε η πρώτη, με την ΟΝΝΕΔ να δικαιολογεί την στάση των αστυνομικών. Το περιστατικό επιβεβαίωσε και ο πατέρας του καταγγέλλοντος. «Ο γιος μου μόνο παρακολουθούσε και τότε από ένα περιπολικό κατέβηκαν δύο αστυνομικοί, τον έριξαν κάτω και άρχισαν να τον ξυλοκοπούν με μπουνιές και κλωτσιές στα πλευρά και στην κοιλιακή χώρα με αποτέλεσμα να υποστεί κάταγμα, ενώ ένας από τους αστυνομικούς του πατούσε με την μπότα το κεφάλι στο έδαφος», ανέφερε.

Ο πατέρας του 20χρονου ανέφερε στο ekriti.gr ότι όλα άρχισαν όταν ο γιός του αρνήθηκε να υπακούσει στις εντολές τους να πέσει στα γόνατα, καθώς ήταν εγχειρισμένος με μηνίσκο στο γόνατο, πράγμα το οποίο και εξήγησε. Μάλιστα, ο 20χρονος ενημέρωσε τους αστυνομικούς ότι έχει πρόβλημα, εκτός από το γόνατο και στον ώμο, πράγμα το οποίο δεν έλαβαν υπόψιν τους, του γύρισαν τα χέρια, του πέρασαν χειροπέδες και τον οδήγησαν στο Αστυνομικό Μέγαρο.

Ως συνήγορος της ΕΛΑΣ, η ΟΝΝΕΔ Ηρακλείου έσπευσε να δικαιολογήσει τη στάση των αστυνομικών τονίζοντας ότι επρόκειτο για περιστατικό όπου γίνονται κόντρες με αυτοκίνητα στην περιοχή, κατηγορώντας παράλληλα τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου ότι «βρίσκει αφορμές να εκφοβίσει τους αστυνομικούς και να βάλει εμπόδια στο έργο τους που είναι η προστασία των πολιτών». Μάλιστα, επικαλείται και τους πολίτες της τοπικής κοινωνίας, χωρίς να αναφέρει αν όντως αυτοί οι πολίτες είναι υπέρ αυτής της αντιμετώπισης από την ΕΛΑΣ.

Την αρχή έκανε η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωση της :

“Η Νεολαία Σύριζα δεν επιθυμεί, ούτε επιδιώκει την διαστρεύλωση ή την παραποίση γεγονότων. Η δημόσια παρέμβαση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ γύρω από το περιστατικό αστυνομικής βίας, βάση της καταγγελίας που είδε το φως της δημοσιότητας το προηγούμενο Σαββάτο, βασίζεται στις επίσημες αναφορές έγκριτων μέσων ενημέρωσης πανελλαδικής εμβέλειας. Είναι το λίγοτερο υποκριτικό η νεολαία της Νέας Δημοκρατίας να μας εγκαλεί για προσπάθεια διαστρεύλωσης γεγονότων την στιγμή που η ίδια αρνείται την πραγματικότητα και συστηματικά ψεύδεται ενώπιον του ελληνικού λαού. Δεν μας κάνει καμία εντύπωση η επιλογή συγκυρίας της ΟΝΝΕΔ για δημοσία τοποθέτηση, τόσο ως προς την αγαπημένη της θεματική «Νόμος και Τάξη», όσο και από την εκκωφαντική απουσία παρέμβασης τα δύο τελευταία χρόνια που η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου αποτελεί ορατά πρωτοπόρα δύναμη σε όλα τα κοινωνικά μέτωπα του τόπου μας.  

Αναφερόμενοι στο κοινωνικό και πολιτικό συγκείμενο, και με κύριο άξονα παρέμβασής μας τις προτάσεις της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ για εκδημοκρατισμό των σωμάτων ασφαλείας στην προσπάθεια εξάλειψης της αστυνομικής βίας και ασυδοσίας – που αποτελεί και πυρήνα της δημοσιευμένης μας ανακοίνωσης, λαμβάνουμε μια ασύμμετρη και εκτός τόπου απάντηση από την ΟΝΝΕΔ, την νεολαία της Νέας Δημοκρατίας, που αποσιωπεί συστηματικά τα περιστατικά καταστολής που πληθαίνουν, σε αντίστιξη με το προεκλογικό φοβικό κλίμα που είχε δημιουργήσει για το περί «ασφάλειας αίσθημα» των πολιτών. Συγκεκριμένα, πριν από λίγο καιρό ο 18χρονος Νίκος Σαμπάνης έπεσε νεκρός από τα πυρά της ομάδας Δι.Ας. αφού δέχτηκε 38 σφαίρες. Ένας νέος ρομά, άοπλος, με καθαρό ποινικό μητρώο. Τα συστημικά μέσα ενημέρωσης και η Ελληνική Αστυνομία δεν δίστασαν να παραποιήσουν τα γεγονότα, προσπαθώντας να συγκαλύψουν το περιστατικό, παρουσιάζοντας ότι οι νεαροί επιτέθηκαν στους αστυνομικούς, για να δικαιολογήσουν το κρεσέντο βίας που ακολούθησε. Γεγονός που όπως αποδείχθηκε έπειτα δεν συνέβη ποτέ, αντιθέτως υπήρχε ρητή εντολή να σταματήσει η καταδίωξη. Ακόμα περιμένουμε μία ανακοίνωση της ΟΝΝΕΔ για σχετικά με το γεγονός αυτό.

Κοιτώντας πίσω στον χρόνο, σε κάθε περιστατικό αστυνομικής βίας ή εξουσιαστικής αυθαιρεσίας, μπορούμε να εντοπίσουμε τ@ν Ζακ, την εισβολή στο σπίτι και τον ξυλοδαρμό της οικογένειας Ινδαρέ, τους κατοίκους της Ν. Σμύρνης που «τόλμησαν» να καθίσουν στα παγκάκια, τον Αλέξη Γρηγορόπουλο, τον Αυγουστίνο Δημητρίου της υπόθεσης «ζαρντινιέρα», και ούτω καθεξής. Το επίδικο κοινό όλων αυτών των περιπτώσεων με την ΟΝΝΕΔ και την Νέα Δημοκρατία είναι είτε η ένοχη σιωπή, είτε η αλλοπρόσαλλη προσπάθεια συγκάλυψης μέσω ετεροχρονισμένων δηλώσεων που αποφεύγουν την ουσία της πολιτικής μας τοποθέτησης.     

Καλούμε την Νέα Δημοκρατία αλλά και την νεολαία της να κάνει μια στοιχειώδη αυτοκριτική και να σταματήσει να αντιπολιτεύεται την αντιπολίτευση. Καλούμε την Νέα Δημοκρατία αλλά και την νεολαία της να μπει σε διαδικασία αναστοχασμού της κοινωνικοπολιτικής συγκυρίας των περιστατικών βίας, αναλαμβάνοντας επιτέλους πρωτοβουλίες – όχι μόνο σε τοπικό αλλά και σε εθνικό επίπεδο – γύρω από την απαιτούμενη ανάγκη εκδημοκρατισμού των σωμάτων ασφαλείας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και η Νεολαία του βρίσκονται πάντοτε στο πλευρό του υγιούς κομματιού του αστυνομικού σώματος, ωστόσο δε θα επιδείξουμε την παραμικρή ανοχή σε κανένα μικρό ή μεγαλύτερο περιστατικό αστυνομικής αυθαιρεσίας”.

Η ανταπάντηση της ΟΝΝΕΔ Ηρακλείου

“Πολύ δύσκολα μπορεί να παρακολουθήσει κανείς, μια δεύτερη ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου για την Ελληνική Αστυνομία, ως δήθεν απάντηση σε ανακοίνωση μας η οποία αποκαθιστούσε την διαστρέβλωση που επιχειρούσε η πρώτη ανακοίνωση τους σε συγκεκριμένο περιστατικό στην πόλη μας. Χωρίς να αποκρούει τίποτα από τα περιγραφόμενα πραγματικά γεγονότα που αναφέρονται στην ανακοίνωση μας και τις διαστρεβλώσεις που επιχείρησαν,  περισσότερο θυμίζει μανιφέστο οργάνωσης της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.

Καλό θα ήταν πάντως αν μας διευκρίνιζαν οι νεολαίοι που συνέταξαν την ανακοίνωση, ποια συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ επικρατεί αυτή την περίοδο στην τοπική νεολαία, για να μάθει κι ο κόσμος. Από τα συμφραζόμενα πάντως, φαίνεται πως έχει επικρατήσει η πιο ακραία, αυτή των υποστηρικτών του Κουφοντίνα.

Δυστυχώς, οι θέσεις της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ που εκφράζονται στην ανακοίνωση, ξεπερνούν τα όρια της γραφικότητας. Οι συντάκτες της στερούνται κάθε σοβαρότητας, ζουν περιχαρακωμένοι σε ένα εντελώς διαφορετικό κόσμο και έχουν χάσει κάθε επαφή με τη σύγχρονη κοινωνία και τα προβλήματά της.

Ας γράφουν κι ας υποστηρίζουν ό,τι θέλουν. Ελάχιστοι πλέον τους δίνουν την παραμικρή σημασία”.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…