Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ-κυβέρνησης για την Cosco και τις θέσεις εργασίας

Νέα κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβερνητική εκπρόσωπο Σοφία Βούλτεψη με αφορμή την επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά και…

cosco 0

Νέα κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβερνητική εκπρόσωπο Σοφία Βούλτεψη με αφορμή την επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά και του Κινέζου Πρωθυπουργού Λι Κετσιάνγκ στις εγκαταστάσεις της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά.

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Σαμαράς μοιράζει (ανύπαρκτες) θέσεις εργασίας

Σε ανακοίνωση, το Τμήμα Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον κ. Σαμαρά πως για τέταρτη φορά μέσα σε 14 μήνες μοιράζει (ανύπαρκτες) θέσεις εργασίας.

“Βέβαια, θέσεις εργασίας… μοίραζε  ο ίδιος και το Μάρτη του 2013, όταν και πάλι πανηγύριζε για την εμπορική συμφωνία δύο εταιρειών, της Cosco με την Hewlet Packard. Από τότε, δε δημιουργήθηκε ούτε μια (1) θέση εργασίας και είναι ειρωνεία και ασέβεια προς τους χιλιάδες ανέργους της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά, να εμφανίζεται 14 μήνες μετά ο κ. Σαμαράς και να συνεχίζει, ανερυθρίαστα, να μοιράζει αφειδώς, νέες θέσεις εργασίας” σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωση και προσθέτει: “Όμως, ο Πρωθυπουργός δείχνει ασέβεια και προς τους εργαζόμενους του ΟΛΠ, που επί πλέον έχει κατασυκοφαντήσει, διότι, όχι μόνο δεν έχει επισκεφτεί ούτε μια φορά τον Οργανισμό, αλλά χάρισε στην Cosco τη σιδηροδρομική σύνδεση του λιμανιού, η οποία κατασκευάστηκε με χρήματα του ελληνικού λαού και ανήκει στον ΟΛΠ και όχι στον κ. Σαμαρά”.

Ακόμη, επισημαίνεται στην ανακοίνωση πως “ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι αντίθετος, ούτε με τις οικονομικές, ούτε με τις εμπορικές σχέσεις και συναλλαγές με την Κίνα, ούτε βεβαίως με καμιά χώρα του κόσμου, που σήμερα είναι και πρωταγωνιστής στην παγκόσμια σκακιέρα. Όμως, οι σχέσεις αυτές, δεν μπορούν σε καμιά περίπτωση να βασίζονται στην υποτέλεια και στην απεμπόληση οποιασδήποτε εθνικής κυριαρχίας και των συμφερόντων του ελληνικού λαού”.

Βούλτεψη: Ο ΣΥΡΙΖΑ ψεύδεται και προπαγανδίζει

Απαντώντας  η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία επισημαίνει ότι «το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, χωρίς κανένα σεβασμό στους κανόνες φιλοξενίας, την ώρα που ο πρωθυπουργός μια μεγάλης και ισχυρής χώρας – όπως η Κίνα – επισκέπτεται την πατρίδα μας, επιλέγει να επιτεθεί με υβριστικούς χαρακτηρισμούς στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση».

Η κ. Βούλτεψη κατηγόρησε επίσης τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «ψεύδεται και προπαγανδίζει, διότι στην COSCO εργάζονται ήδη περίπου 1.000 Έλληνες και τόπος εργασίας τους είναι το Κερατσίνι και ο σταθμός εμπορευματοκιβωτίων και όχι το Λιμάνι του Πειραιά».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος επισήμανε ακόμη ότι οι συμβάσεις από την αρχή έως σήμερα είναι διαφανείς και είναι γνωστά τα κέρδη για την εθνική οικονομία και προσέθεσε ότι «έτσι θα γίνει και στο μέλλον, παρά τη μηδενιστική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ».

«Αυτές τις ημέρες ο ΣΥΡΙΖΑ ας αρκεστεί στην κριτική που δέχεται ακόμη και από την τελευταία του φράξια. Όσο για την κατάπτυστη ανακοίνωση του τμήματος Ναυτιλίας την παραδίδουμε στην κρίση του ελληνικού λαού», ανέφερε τέλος η κ. Βούλτεψη.

ΣΥΡΙΖΑ: Ο λαός του Πειραιά γνωρίζει την πραγματικότητα

Με νέα ανακοίνωση ο Τομέας Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ απαντά στην κ. Βούλτεψη πως ο σταθμός εμπορευματοκιβωτίων είναι αναπόσπαστη δραστηριότητα του λιμανιού του Πειραιά και επισημαίνει πως οι σταθερές θέσεις εργασίας είναι μόλις 250.

Η ανακοίνωση του Τομέα Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ

“Ας μάθει πρώτα η κ. Βούλτεψη ότι ο σταθμός εμπορευματοκιβωτίων είναι αναπόσπαστη δραστηριότητα του λιμανιού του Πειραιά, το οποίο εκτός από τον Δήμο Πειραιά εκτείνεται σε Κερατσίνι- Δραπετσώνα και Πέραμα και στη συνέχεια να υβρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ.

Όσο για τα κυβερνητικά ψέματα περί δημιουργίας 1.000 θέσεων εργασίας στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων, ο λαός της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά γνωρίζει την πραγματικότητα, που είναι μια: Οι σταθερές θέσεις εργασίας είναι μόλις 250, περίπου άλλοι τόσοι είναι «νοικιασμένοι» εργαζόμενοι της μιας ημέρας ενώ απομακρύνθηκαν από τον ΟΛΠ άλλοι 400 εργαζόμενοι.

Αυτή είναι η ανάπτυξη που ονειρεύεται η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά για την χώρα μας; Ο ΣΥΡΙΖΑ ενδιαφέρεται για επενδύσεις αλλά για επενδύσεις υποδομών και ανάπτυξης και όχι απλής κερδοφορίας για λίγους.”

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

5653777 1

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

Μετά από επιχείρηση αστυνομικών, εντοπίστηκε το εν λόγω σπίτι, μέσα στο οποίο διέμεναν 14 άτομα…

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Screenshot 2024 04 27 204402

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…