Newsroom

Newsroom

Κόντρα Μπουτάρη – Καλαφάτη για τον… στολισμό της Θεσσαλονίκης

Διαμάχη ξέσπασε το απόγευμα μεταξύ του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη και του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Σταύρου Καλαφάτη, κατά τη…

kalafa

Διαμάχη ξέσπασε το απόγευμα μεταξύ του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη και του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Σταύρου Καλαφάτη, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου. Αφορμή ο… χριστουγεννιάτικος στολισμός της συμπρωτεύουσας.

Ο κ. Μπουτάρης, παίρνοντας τον λόγο, απάντησε σε όσους τον κατηγορούν ότι άργησε φέτος να στολίσει την πόλη. «Μας κατηγορούν ότι αργήσαμε να στολίσουμε την πόλη. Ότι είναι γκρίζα και μαύρα τα Χριστούγεννα. Πήραμε την απόφαση να μην κάνουμε τη Θεσσαλονίκη λούνα παρκ», είπε ο Δήμαρχος και συνέχισε: «Τα παιχνίδια και το παγοδρόμιο που στήνονταν στην πλατεία Αριστοτέλους έδιναν την αίσθηση πανηγυριού και ήταν αποτρεπτικά για την κίνηση της αγοράς».

Ο δήμαρχος, αφού υποστήριξε πως αυτή ήταν η επιλογή της διοίκησης και πως είναι «υπερβολικό να στολίζεται η Θεσσαλονίκη από τα μέσα Νοεμβρίου», παρακίνησε τους πολίτες να στολίσουν οι ίδιοι τα σπίτια και τα καταστήματα τους δείχνοντας την «έννοια της συμμετοχής».

Άμεση ήταν η απάντηση του Σταύρου Καλαφάτη, ο οποίος χαρακτήρισε τον κ. Μπουτάρη «δήμαρχο της μιζέριας», «όχι κοσμοπολίτη, αλλά ερημοσπίτη». 

Σύμφωνα με τον Καλαφάτη, η Θεσσαλονίκη θα έπρεπε να είναι στολισμένη από τις 15 Νοεμβρίου, για να ανέβει ψυχολογικά η αγορά. 

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…