Κόντρα Μέρκελ – Μπολσονάρου για την καταστροφή του Αμαζονίου στη G20

Για τον πρόεδρο της Βραζιλίας, η Γερμανία έχει «πολλά να διδαχθεί» από τη χώρα του για το περιβάλλον, την ώρα που καταστρέφει έναν από τους βασικούς πνεύμονες του πλανήτη

Η Γερμανία έχει «πολλά να διδαχθεί» από τη Βραζιλία σε ό,τι αφορά την προστασία του περιβάλλοντος, υποστήριξε ο Ζαΐχ Μπολσονάρου, απαντώντας στην κριτική της γερμανίδας καγκελαρίου Άγγελας Μέρκελ για την καταστροφή του τροπικού δάσους του Αμαζονίου.

«Μπορούμε να παραδειγματίσουμε τη Γερμανία, και στο περιβάλλον. Η βιομηχανία της συνεχίζει να βασίζεται σε ορυκτά καύσιμα, κυρίως άνθρακα, η δική μας όχι. Έχουν πολλά να μάθουν από μας», είπε ο ακροδεξιός πρόεδρος της Βραζιλίας, σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο G1.

Ο Μπολσονάρου έκανε τα σχόλια αυτά μετά την άφιξή του στην Ιαπωνία για τη σύνοδο της G20.

Η Μέρκελ είπε την Τετάρτη ότι ήθελε να συζητήσει για την εκδάσωση στη Βραζιλία με τον Μπολσονάρου κατά τη διάρκεια της συνόδου. «Θα κάνω το παν εντός των δυνάμεών μου (…) για να εξασφαλίσω ότι αυτό που γίνεται στη Βραζιλία θα πάψει να γίνεται, εάν είναι εφικτό», ανέφερε.

Ο Μπολσονάρου αντέδρασε λέγοντας πως δεν θα ενεργήσει όπως προκάτοχοί του που πήγαιναν σε διεθνή φόρα «για να δέχονται προειδοποιήσεις από άλλες χώρες».

«Η κατάσταση εδώ είναι ότι υπάρχει σεβασμός για τη Βραζιλία. Δεν θα ανεχθούμε να μας συμπεριφέρονται όπως στο παρελθόν», πρόσθεσε.

Η συμμετοχή διαφόρων μορφών άνθρακα στο ενεργειακό μίγμα της Γερμανίας ανέρχεται στο 32%, ενώ στη Βραζιλία είναι 5,6%.

Έχουν εκφραστεί έντονες ανησυχίες ότι ο Μπολσονάρου, ο οποίος αμφισβητεί την κλιματική αλλαγή, θα εφαρμόσει πολιτικές που θα οδηγήσουν στην καταστροφή του τροπικού δάσους του Αμαζονίου — το οποίο για πολλούς αποτελεί «τους πνεύμονες του πλανήτη».

Νάσος Ηλιόπουλος για αποκάλυψη Documento: Νόμος Παπαθανάση για τα στελέχη και τους φίλους του Μητσοτάκη

Νάσος Ηλιόπουλος για αποκάλυψη Documento: Νόμος Παπαθανάση για τα στελέχη και τους φίλους του Μητσοτάκη

Ο Νάσος Ηλιόπουλος επιτίθεται με στον Κυριάκο Μητσοτάκη με αφορμή την υπόθεση του αν. υπουργού…

Μετρό και Σιδηρόδρομος: Στο βωμό της εξυπηρέτησης ιδιωτικών συμφερόντων

Μετρό και Σιδηρόδρομος: Στο βωμό της εξυπηρέτησης ιδιωτικών συμφερόντων

Στο επίκεντρο της κυβερνητικής πολιτικής, βρίσκεται η ικανοποίηση των συμφερόντων των ιδιωτών που κατασκευάζουν τα…