Newsroom

Newsroom

Κόντρα Μανιού – Θεοδωράκη με φόντο τον νεκρό στο Δαφνί

Έντονη αντιπαράθεση φαίνεται πως έχει ξεσπάσει μεταξύ του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Μανιού και του διοικητή του ΨΝΑ, Παύλου

dafni 1

Έντονη αντιπαράθεση φαίνεται πως έχει ξεσπάσει μεταξύ του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Μανιού και του διοικητή του ΨΝΑ, Παύλου Θεοδωράκη.

Ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ με χθεσινό του άρθρο στην Εφημερίδα των Συντακτών και με αφορμή το τραγικό περιστατικό της Κυριακής, όπου ένας καθηλωμένος νοσηλευόμενος σκότωσε άλλον, τονίζει ότι πρέπει “να κοπούν οι ιμάντες” που κρατούν “καθηλωμένο στην καρέκλα του διοικητή” τον κ Θεοδωράκη.

Από τη μεριά του, ο διοικητής του ΨΝΑ κάνει λόγο για “ολίσθημα” Μανιού.


“Δεν γνωρίζουμε ποιοι ιμάντες τον κρατούν καθηλωμένο στην καρέκλα του διοικητή. Αλλά πρέπει να κοπούν τώρα” σημειώνει στο άρθρο του ο κ. Μανιός ζητώντας από την κυβέρνηση να επέμβει και να “αποπέμψει” από τη θέση του τον κ. Θεοδωράκη.

Σύμφωνα με τον κ. Μανιό, ο διοικητής του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής τον οποίο χαρακτηρίζει “εκλεκτό του κ. Άδωνι Γεωργιάδη”, έχει επανειλημμένως καταγγελθεί ως “υπαίτιος της αποδόμησης” των Ψυχιατρικών Νοσοκομείων, ενώ όπως υπογραμμίζει “εξακολουθεί να κάθεται καθηλωμένος στη θέση του”.

Ταυτόχρονα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι ο κ. Θεοδωράκης αποτελεί έναν από τους διοικητές νοσοκομείων που έχουν “υλοποιήσει με ενθουσιασμό τη μνημονιακή πολιτική διάλυσης της δημόσιας υγείας”. Στο σημείο αυτό μάλιστα, ο κ. Μανιός σημειώνει ότι παρά το γεγονός ότι ζητήθηκε ευγενικά από τον υπουργό Υγείας οι διοικητές των νοσοκομείων να θέσουν τις παραιτήσεις τους στη διάθεσή του, ο κ. Θεοδωράκης ήταν ένας από αυτούς που δεν το έπραξε.

“Φαίνεται στον συγκεκριμένο χώρο αξιολογούνται διαφορετικά τα πράγματα και η ζωή ενός ψυχικά πάσχοντος δεν έχει την ίδια αξία με αυτή των υπολοίπων. Φαίνεται πως ο κ. Θεοδωράκης διοικεί έναν τομέα, όπου παρόμοια περιστατικά θεωρούνται ούτε λίγο-ούτε πολύ φυσιολογικά. Αλίμονο, αν εξοικειωθούμε με αυτή την ιδέα”, γράφει επισης ο κ. Μανιός.

Τέλος, όπως σημειώνει ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Θεοδωράκης είναι “ένας άνθρωπος που ουδέποτε είχε θεραπευτική σχέση με ψυχικά πάσχοντες, μια και οι σπουδές του δεν είναι σχετικές, αλλά μόνο διοικητικά καθήκοντα άσκησε σε ψυχιατρικά νοσοκομεία”.

 


Παύλος Θεοδωράκης: “Ολίσθημα” Μανιού

“Με ένα απλό ερώτημα για τις ενέργειες της Διοίκησης του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής εν γένει, αλλά και εμού ως Διοικητή, ο κ. Μανιός θα μπορούσε να είχε αποφύγει αυτό το ολίσθημα.”, αναφέρει στην απάντησή του προς τον βουλευτή ο κ. Θεοδωράκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, “ όχι μόνο έχουν γίνει όλες οι ενέργειες που προβλέπονται με βάση τις αναφορές του προσωπικού της κλινικής αλλά ακόμα περισσότερες, με τελευταία, το αίτημα μου για διενέργεια ανεξάρτητης πραγματογνωμοσύνης για τον εν λόγω ασθενή στις 2 Μαρτίου 2015, προκειμένου να διερευνηθούν εναλλακτικές μέθοδοι κλινικής διαχείρισης με σκοπό τη βελτίωση της παρεχομένης φροντίδας ψυχικής υγείας”.

“Τα πορίσματα της ανακριτικής διαδικασίας και της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που έχουν ήδη εκδοθεί είναι στη διάθεσή του για να του λυθεί κάθε απορία”, συμπληρώνει.

Μάλιστα, ο κ. Θεοδωράκης παραπέμπει τον κ. Μανιό να ανατρέξει σε παλαιότερες δηλώσεις του ίδιου του Υπουργού Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, που έκαναν λόγο για καλοδεχούμενες κριτικές όχι όμως στα όρια της “ανθρωποφαγίας”.

Απαντώντας στις κατηγορίες του βουλευτή ότι δεν έχει σχέση με τον κλάδο, ο κ. Θεοδωράκης τονίζει ότι παραπληροφορημένος.

“Πέραν από τις σπουδές μου στο London School of Εconomics and Political Sciences στην πολιτική και τα οικονομικά της υγείας, στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης στις Aρχές της Tεκμηριωμένης Iατρικής και στο Πανεπιστήμιο του Linkoping της Σουηδίας στην Aξιολόγηση των υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, είμαι απόφοιτος Ιατρικής και Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, στο πλαίσιο της ειδικότητός μου εκπαιδεύτηκα στην ψυχιατρική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων και έχω εργαστεί ως Ιατρός στην Ελλάδα, την Σουηδία και την Μ. Βρετανία. Στη Μ. Βρετανία δε τον παραπέμπω στα Νοσοκομεία Royal Free Hospital Trust, University College Hospital Trust, Royal London Hospital Trust, Whittington Hospital Trust και Leeds Mental Health Trust, όπου έχω εργαστεί μεταξύ των ετών 2001-2004 είτε ως Locum SHO in Psychiatry είτε ως Staff grade in Psychiatry.”

 

Φωτογραφία: (EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ)

Ελεφάντη για Βαρτζόπουλο: Οι δηλώσεις του ξεπλένουν τις γυναικοκτονίες και δικαιολογεί τις γυναικοκτονίες

ελεφάντη

Ελεφάντη για Βαρτζόπουλο: Οι δηλώσεις του ξεπλένουν τις γυναικοκτονίες και δικαιολογεί τις γυναικοκτονίες

Σάλο προκαλέσαν οι δηλώσεις του υφυπουργού Υγείας, Δημήτρη Βαρτζόπουλου, που υποστήριξε ότι «η γυναικοκτονία έχει…

Πάτρα: Απολογούνται οι κατηγορούμενοι που διακινούσαν ναρκωτικά σε σχολεία – Ελεύθερος ο 19χρονος (video)

πατρα σχολειο

Πάτρα: Απολογούνται οι κατηγορούμενοι που διακινούσαν ναρκωτικά σε σχολεία – Ελεύθερος ο 19χρονος (video)

Φοβισμένοι οι ανήλικοι – Δίνουν πληροφορίες με το σταγονόμετρο

Εβγαλε είδηση το Ρομπότ Σοφία: «Αυτόνομο κρατίδιο θα μπορούσε να ειναι η Κρήτη»

σοφια

Εβγαλε είδηση το Ρομπότ Σοφία: «Αυτόνομο κρατίδιο θα μπορούσε να ειναι η Κρήτη»

Θεωρείται τοπιο διάσημο κατασκεύασμα της τεχνητής νοημοσύνης αλλά...μάλλον είπε κάτι που κυοφορείται χρόνια στην Κρήτη

«Καμπανάκι» του ΕΟΦ που διαφημίζεται για τους πόνους των αρθρώσεων -«Μην το χρησιμοποιήσετε»

eof

«Καμπανάκι» του ΕΟΦ που διαφημίζεται για τους πόνους των αρθρώσεων -«Μην το χρησιμοποιήσετε»

Το σκεύασμα αυτό δεν είναι εγκεκριμένο φαρμακευτικό προϊόν και ως εκ τούτου δεν έχει αξιολογηθεί…