Newsroom

Newsroom

Κόντρα Καρχιμάκη με τους Δικαστικούς για τη δημοσιοποίηση των πόθεν έσχες

Την άρνηση τους να δημοσιοποιήσουν τα στοιχεία των πόθεν έσχες τους επισημαίνουν οι Δικαστικοί όλης της χώρας, με επιστολή που…

Την άρνηση τους να δημοσιοποιήσουν τα στοιχεία των πόθεν έσχες τους επισημαίνουν οι Δικαστικοί όλης της χώρας, με επιστολή που απέστειλαν προς το Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Καρχιμάκη.

Η επιστολή εστάλη ως απάντηση στον κ. Καρχιμάκη, με αφορμή τη δημοσιοποίηση στους προσωπικούς του λογαριασμούς σε facebοοκ και twitter, αναφορικά με την άρνηση των Δικαστικών να προχωρήσουν σε δημοσιοποίηση των δηλώσεων των πόθεν έσχες τους.

Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνουν οι Δικαστικοί λειτουργοί, η δημοσιοποίηση των δηλώσεών των πόθεν έσχες, τούς βρίσκει αντίθετους διότι θεωρούν ότι με αυτό τον τρόπο τίθενται σε κίνδυνο η ασφάλεια των ίδιων και των οικογενειών τους, λόγω της φύσης του επαγγέλματος τους.

Με τη μόνη διαφορά ότι στις εποχές που ζούμε η δημοσιοποίηση των πορσωπικών στοιχείων κρίνεται αναγκαία, καθώς οι πολίτες δεν έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους μόνο στο πολιτικό σύστημα αλλά και στη Δικαιοσύνη. Με την ίδια λογική, δεν θα έπρεπε να προχωρούν στη δημοσιοποίηση των δηλώσεων πόθεν έσχες ούτε τα πολιτικά πρόσωπα.

«Οι κ. κ. εκπρόσωποι φαίνεται να μην κατανοούν τα αιτήματα των καιρών, να μην συμβαδίζουν με τις διαχρονικές αξίες που ενστερνίζεται η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων λειτουργών της Δικαιοσύνης. Αρνούνται προσχηματικά τη δημοσιοποίηση των «πόθεν έσχες» τους, μη εφαρμόζοντας την κείμενη νομοθεσία, αυτοί που τάχθηκαν στην προάσπιση της εφαρμογής των νόμων. Δεν διανοούμαι βέβαια ότι φοβούνται τη δημοσιοποίηση για άλλο λόγο που σχετίζεται όχι τόσο με το «έσχες», αλλά με το «πόθεν», αναφέρει χαρακτηριστικά σε δήλωσή του ο κ. Καρχιμάκης.

Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή των Δικαστικών λειτουργών προς τον κ. Καρχιμάκη εδώ