Newsroom

Newsroom

Κοντούλη εναντίον Ζούλα “Ούτε κάνω ούτε μου κάνουν ρουσφέτια”.

Για τυφλό αντιπολιτευτικό φανατισμό του δημοσιογράφου της Καθημερινής Κωνσταντίνου Ζούλα μιλά η πρόεδρος του οργανισμού Κτιριακές Υποδομές α.ε με αφορμή δημοσίευμα του με τίτλο «προσλήψεις σε οργανισμό χωρίς λόγο».

585160111dc524756b8b459c

Όπως αναφέρει η κ Κοντούλη σε ανακοίνωση της ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Ζούλας όπως και οι άλλοι που αναπαρήγαγαν τα όσα έγραψε «λάθος πόρτα χτύπησαν είτε γιατί θέλουν να προωθήσουν τις ιδεοληψίες τους είτε γιατί ενδεχομένως κάποιοι ενοχλούνται από την προσπάθεια που γίνεται στην ΚΤΥΠ».

Διαβάστε όλη την ανακοίνωση

Την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016, ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Ζούλας με άρθρο του που δημοσιεύτηκε στην Καθημερινή, με τίτλο “Προσλήψεις σε οργανισμό χωρίς… λόγο”, αναφέρθηκε με απαξιωτικό τρόπο στο πρόσωπο μου και μου απέδωσε ευθύνες που δεν μου αναλογούν.

Το εν λόγω άρθρο που αναπαράχθηκε από έναν μικρό αριθμό μέσων ενημέρωσης, αφορούσε στην απόφαση της Βουλής για την επαναφορά των συμβασιούχων της ΚΤΥΠ Α.Ε. που είχαν προσληφθεί από τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, το 2002, το 2003, το 2007 και το 2008.

Ο αρθρογράφος μεταξύ άλλων έκανε λόγο για “εξυπηρέτηση του πελατειακού μου κοινού” και με εγκαλούσε για την υπερψήφιση (με διευρυμένη πλειοψηφία ) από το ελληνικό κοινοβούλιο της σχετικής τροπολογίας που κατέθεσε το ΚΚΕ.

Θέλω να διευκρινίσω ότι από τις αρχές του τρέχοντος έτους, έχω αναλάβει πρόεδρος της ΚΤΥΠ Α.Ε., εν μέσω μιας ιδιαίτερα δύσκολης περιόδου για τη χώρα όπου οι ανάγκες της κοινωνίας για σύγχρονες δημόσιες υποδομές στον τομέα της παιδείας, της υγείας και της δικαιοσύνης είναι πιεστικές και όλο και περισσότερο αδιαμφισβήτητες.

Αυτή η θέση ευθύνης δεν έχει ουδεμία συμμετοχή ή επιρροή στις αποφάσεις του Ελληνικού Κοινοβουλίου, όπως παντελώς αβάσιμα υπονόησε ο αρθρογράφος. Από τυφλό αντιπολιτευτικό φανατισμό (;) έφτασε στο σημείο να αμφισβητήσει τη μακρά και επίπονη επαγγελματική αλλά και πολιτική διαδρομή μου, αποδίδοντας επίσης παντελώς αβάσιμα, την επιλογή για τη θέση ευθύνης μου στον υπουργό κ. Νίκο Παππά.

Συγκεκριμένα έγραψε ότι “μετακόμισα στον ΣΥΡΙΖΑ από το κόμμα των Οικολόγων Πρασίνων… εξασφαλίζοντας την εύνοια του κ. Παππά… με σκοπό να αναρριχηθώ στη θέση της πρόεδρου της ΚΤΥΠ με μοναδικό επαγγελματικό εφόδιο το πτυχίο του τοπογράφου μηχανικού”.

Ο κ. Ζούλας όπως και άλλοι που αναπαρήγαγαν τα όσα έγραψε, λάθος πόρτα χτύπησαν είτε γιατί θέλουν να προωθήσουν τις ιδεοληψίες τους είτε γιατί ενδεχομένως κάποιοι ενοχλούνται από την προσπάθεια που γίνεται στην ΚΤΥΠ.

Δεν μετέχω της δημόσιας ζωής, ούτε ασκώ επάγγελμα λόγω ισχυρής οικογενειακής παράδοσης (ταπεινή άλλα αξιοπρεπής η καταγωγή μου) ή λόγω εύνοιας οποιουδήποτε άλλου προσώπου.

Στο διαδίκτυο εύκολα μπορεί να διαπιστώσει κάποιος ότι ποτέ δεν έχω διαλέξει εύκολη πολιτική πορεία και παράλληλα να εντοπίσει και στοιχεία του επαγγελματικού βιογραφικού μου.

Με επιστολή μου στην Καθημερινή, υπόψη του διευθυντή της, ζήτησα την αποκατάσταση των όσων βλαπτικών αναφέρθηκαν στο εν λόγω δημοσίευμα εις βάρος της προσωπικότητας μου σε αντίστοιχη θέση και έκταση. Παρόλα αυτά η εφημερίδα δεν προχώρησε, αντίθετα σε κάθε έννοια δημοσιογραφικής δεοντολογίας, σε καμία δημοσίευση.

Είναι αντιληπτή η ανάγκη κάποιων – για τις δικές τους στοχεύσεις και συμφέροντα- να “χτυπήσουν” ό,τι και όποιον σχετίζεται με το κυβερνητικό έργο. Αυτό όμως δεν δικαιολογεί όσους χρησιμοποιούν ψεύδη και λασπολογίες.