Newsroom

Newsroom

Κοντονής: Χιλιάδες φαίνεται να είναι οι εμπλεκόμενοι κρατικοί λειτουργοί στο σκάνδαλο της Novartis

«Χιλιάδες φαίνεται να είναι οι εμπλεκόμενοι κρατικοί λειτουργοί στο σκάνδαλο της Novartis οι οποίοι χρηματίζονταν κατευθείαν από την Ελβετία για να προωθούν φάρμακα με παράνομο και αντιεπιστημονικό τρόπο», είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.

56e9a9801dc524b1298b4ee5

Σύμφωνα με τον κ. Κοντονή «η υπερκοστολόγηση του φαρμάκου γινόταν όχι μόνο την περίοδο που υπήρχαν λεφτά στα ταμεία αλλά και την περίοδο των μνημονίων, της φτωχοποίησης της κοινωνίας, που συμπολίτες μας δεν είχαν πρόσβαση στο φάρμακο και στην υγεία».

Ο Σταύρος Κοντονής επανέλαβε παράλληλα ότι το σκάνδαλο Novartis είναι μεγαλύτερο από αυτό της Siemens, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι πρόκειται για «θέμα  που ξεπερνά κατά κόρον σκάνδαλα τα οποία απασχόλησαν την επικαιρότητα τα προηγούμενα χρόνια, όπως ήταν της Siemens». Ο υπουργός Δικαιοσύνης απέφυγε πάντως να απαντήσει αν στην υπόθεση περιλαμβάνονται ονόματα πολιτικών προσώπων λέγοντας ότι αυτό θα το δείξει η εισαγγελική έρευνα. 

Αναφορικά με την εξεταστική για τα εξοπλιστικά και τον Γιάννο Παπαντωνίου, ο κ. Κοντονής διευκρίνισε πως «σε κάθε περίπτωση, ο ελληνικός λαός θα μάθει την αλήθεια ανεξάρτητα αν έχουν παραγραφεί κάποια αδικήματα ή όχι». «Θα μάθει τι γινόταν από την κυβέρνηση του κ. Σημίτη, ο οποίος γυρίζει τώρα στα κανάλια και ζητάει εκλογές», πρόσθεσε με νόημα.

Αναφερόμενος στον περιβόητο νόμο Παρασκευόπουλου, εξήγησε ότι «οι νόμοι περί αποσυμφόρησης των φυλακών και πρόωρης απόλυσης φυλακισμένων υπήρχαν και υπάρχουν δεκάδες χρόνια πριν». Κατά τον ίδιο, με τον εν λόγω νόμο επωφελήθηκαν τρεις κατηγορίες κρατουμένων οι ανήλικοι, οι φιλοξενούμενοι αλλοδαποί και οι ανάπηροι, ενώ αναφορικά με το περιστατικό του Φαλήρου αποκάλυψε ότι «ο ένας είχε αποφυλακιστεί από το 2013, δηλαδή είχε αποφυλακιστεί δυνάμει νόμων αποσυμφορητικών των προηγούμενων κυβερνήσεων». 

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, προανήγγειλε πάντως εξισορρόπηση του νόμου, όπως είπε όμως «δεν είναι μόνο ο νόμος Παρασκευόπουλου, αλλά το σύνολο των διατάξεων που συνυπάρχουν στο νόμο Παρασκευόπουλου και είναι και προηγούμενες ρυθμίσεις». Συμπλήρωσε τέλος ότι ορισμένα αδικήματα όπως είναι οι ανθρωποκτονίες οι οποίες γίνονται κατά τη διάρκεια ληστείας, οι ανθρωποκτονίες που γίνονται από εγκληματίες οι οποίοι είναι εκτελεστές συμβολαίων, οι βιασμοί κ.ά, θα πρέπει να εξαιρεθούν.

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη