Κοντονής: Θα εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο αλλαγής του αυτεπάγγελτου της απειλής στους συμβολαιογράφους

«Το εξετάζουμε και θα εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο συνεννόησης» ανέφερε ο Σταύρος Κοντονής αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς για την απόσυρση της αυτεπάγγελτης δίωξης όσων απειλούν συμβολαιογράφους, διάταξη που εμπεριέχεται στην τροπολογία του υπουργείου Δικαιοσύνης για τους πλειστηριασμούς.

5a301d331dc524151f8b459c 2

του Άγγελου Προβολισιάνου

Ο Σταύρος Κοντονής επιτέθηκε σε όσους προσπαθούν να συνδέσουν την τροπολογία για τους πλειστηριασμούς με την προστασία της πρώτης κατοικίας και αποσαφήνισε πως το μόνο που αλλάζει την τροπολογία είναι η επέκταση της προστασίας των συμβολαιογράφων και για τα γραφεία τους, παραδεχόμενος παράλληλα ότι περί επέκτασης πρόκειται και στο ζήτημα της αυτεπάγγελτης δίωξης όσων απειλούν τους συμβολαιογράφους.

«Ας ξεκαθαρίσουμε τα αυτονόητα. Όσον αφορά την παράγραφο τρία της επίδικης τροπολογίας, δεχόμαστε όλοι ότι αποτελεί επέκταση και στον ιδιωτικό χώρο διότι δεν είχε προβλεφθεί με τον ποινικό κώδικα του 1950;» διερωτήθηκε και πρόσθεσε πως «την προστασία που έχει ένας συμβολαιογράφος στο Ειρηνοδικείο θα την έχει και στο γραφείο του. Γίνεται αυτός ο άνθρωπος να προπηλακίζεται, να τον χτυπάνε; Μπορεί να το δεχτεί αυτό το σύνολο των βουλευτών;», εξηγώντας πως τα κρούσματα βίας είχαν οδηγήσει τους συμβολαιογράφους σε αποχή.

Παραδέχτηκε δε πως στο θέμα της απειλής των συμβολαιογράφων επεκτείνεται το αυτεπάγγελτο. «Ουσιαστικά, ουδεμία αλλαγή επέρχεται με αυτή την τροπολογία πέραν από το ζήτημα της απειλής, η οποία καθίσταται αυτεπαγγέλτως αδίκημα για τη συγκεκριμένη περίπτωση. Και σας είπα ότι αυτό το εξετάζουμε και θα εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο συνεννόησης» υποστήριξε, επισημαίνοντας πως όλοι γνωρίζουν ότι ορισμένοι κύκλοι ήθελαν να φύγουν οι πλειστηριασμοί από τα χέρια των συμβολαιογράφων. «Δηλαδή να τους στρώναμε και το χαλί και να μην υπάρχουν οι δικονομικές εγγυήσεις που διαλαμβάνονται στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας» εξήγησε.

Επισήμανε δε πως η πρώτη κατοικία δεν προστατεύεται για όσους είχαν πάρει υπέρογκα δάνεια και όσοι δεν προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη για υπαχθούν στο νόμο Κατσέλη – Σταθάκη. «Ξέρετε καμία περίπτωση που να έχει υπαχθεί στο νόμο Κατσέλη και να έχει βγει η πρώτη του κατοικία στο σφυρί;» ρώτησε, με τους βουλευτές της αντιπολίτευσης να αντιδρούν έντονα. 

Έκανε έκκληση σε όσους πολίτες αντιμετωπίζουν σχετικό πρόβλημα να κάνουν προσφυγή έως τις 31/12/2018 για να εξαιρεθούν από την πιθανότητα πλειστηριασμού. 

«Την Τετάρτη δεν έγινε ούτε ένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας, όλοι αφορούσαν ιδιωτικές διαφορές. Ποιους προστάτευαν λοιπόν όσοι φώναζαν κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη;» ρώτησε, αφήνοντας αιχμές για όσους παρεμποδίζουν τη διεξαγωγή των πλειστηριασμών, ενώ επέκρινε εμμέσως τη ΝΔ πως ενώ κατηγορεί την κυβέρνηση για ανοχή στη βία, τώρα που φέρνει διάταξη για την καταπολέμηση αυτής δεν τη ψηφίζουν.

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

5619840

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, ενώ το Λιμεναρχείο Κορίνθου διενεργεί προανάκριση για την…

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

nigiria 768x512 1

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

Πρόκειται για την Λίντια που «διασώθηκε μαζί με τα τρία παιδιά της» κοντά στην πόλη…