Κοντονής: Με τις αποφάσεις του ΣτΕ ακυρώνεται η λαϊκή επιταγή για διαφάνεια και έλεγχο

Οξύτατη κριτική άσκησε ο Σταύρος Κοντονής κατά όσων αντιμάχονται τη διαφάνεια και την ισονομία, με αφορμή τη νέα απόφαση του ΣτΕ κατά την οποία ακυρώνεται στο σύνολό της η υπουργική απόφαση των κ.κ. Τσακαλώτου και Παπαγγελόπουλου για τον καθορισμό του περιεχομένου υποβολής των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης.

5a301d331dc524151f8b459c 1

του Άγγελου Προβολισιάνου

Στην ομιλία του κατά τη συζήτηση του νέου κρατικού προϋπολογισμού στην Ολομέλεια της Βουλής, ο υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε πως μετά τη δημοσιοποίηση της νέας απόφασης του ΣτΕ, η κυβέρνηση επανέλαβε τη διακαή επιθυμία της για συνεργασία με όλους, αλλά πάνω απ’ όλα θέτει ζήτημα ισονομίας και δημοκρατίας. «Δηλαδή, τον έλεγχο όλων για όλα» εξήγησε και επισήμανε τον κίνδυνο τυχόν εξαιρέσεις που δύναται να δημιουργηθούν από τέτοιες αποφάσεις να καταστήσουν ουσιαστικά ανενεργό το νόμο για τις δηλώσεις Πόθεν Έσχες.

«Τονίζουμε ότι εάν εμφιλοχωρήσουν εξαιρέσεις, όπως διαλαμβάνεται στην προηγούμενη απόφαση του ΣτΕ και σε αυτή που εκδόθηκε απόψε, τότε νόμος που υποχρεώνει αληθή δήλωση Πόθεν Έσχες δεν υπάρχει. Ας το καταλάβουμε και όποιοι λένε το αντίθετο να γνωρίζουν ότι κοροϊδεύουν την κοινωνία» υπογράμμισε και αιτιολόγησε τα λεγόμενά του, συμπληρώνοντας:

«Διότι εάν υποχρεούται κάποιος προς δήλωση και ο νόμος ή οι δικαστικές αποφάσεις λένε ότι έχει υποχρέωση να δηλώσεις τις καταθέσεις σου στα τραπεζικά ιδρύματα αλλά λέει ότι δεν έχεις υποχρέωσης να δηλώσεις τα μετρητά στη θυρίδα που έχεις στην τράπεζα. Τότε, καταδολιεύεται ο νόμος, ακυρώνεται ο νόμος και κάτι πολύ περισσότερο, ακυρώνεται η λαϊκή επιταγή για διαφάνεια και έλεγχο. Αυτό είναι το σημαντικό».

«Η κυβέρνηση σήμερα επανέρχεται και λέει να δούμε ποιος θα κουραστεί: Η κυβέρνηση που θα επιμείνει στη διαφάνεια και στον έλεγχο ή όλοι εκείνοι που συντάσσονται πίσω από καθεστώτα αδιαφάνειας και μη ελέγχου…» ανέφερε σε έντονο ύφος και κατέληξε προειδοποιώντας: «Θα λογοδοτήσουν όλοι στο λαό».

Νέα ανακυβίστηση από τον Λύτρα για ξυλοδαρμό της συζύγου του: Ποτέ δεν επινόησα το αφήγημα της πτώσης από τη σκάλα

Λυτρας ευελπιδων

Νέα ανακυβίστηση από τον Λύτρα για ξυλοδαρμό της συζύγου του: Ποτέ δεν επινόησα το αφήγημα της πτώσης από τη σκάλα

Με νέα του παρέμβαση ο Απόστολος Λύτρας τονίζει ότι δεν ήταν εκείνος που επινόησε το…

Σοκ στο Mεξικό: Δήμαρχος δολοφονήθηκε μέσα σε λεωφορείο – Τον πυροβόλησαν 4 φορές

AP24124104383097

Σοκ στο Mεξικό: Δήμαρχος δολοφονήθηκε μέσα σε λεωφορείο – Τον πυροβόλησαν 4 φορές

Ο συνταξιούχος πλοίαρχος του Πολεμικού Ναυτικού Σαλβαδόρ Βιλάλμπα, 53 ετών, επέστρεφε από μια συνάντηση με…