Κοντονής: Σχέδιο της ΝΔ να πέσει η κυβέρνηση πριν τις 21 Αυγούστου που βγαίνουμε από τα μνημόνια

Μιλώντας στο Κόκκινο και το Βασίλη Κουκλουμπέρη, ο Σταύρος Κοντονής κατήγγειλε οργανωμένο σχέδιο από επιχειρηματικούς κύκλους και τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη, με στόχο την πτώση της κυβέρνησης πριν τις 21 Αυγούστου και την έξοδο από τα μνημόνια.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων δήλωσε με αφορμή το “Μακεδονικό” οι βουλευτές των ΑΝΕΛΛ πιέζονται με απειλές και τραμπουκισμούς. Ο κ. Κοντονής προανήγγειλε ότι «η δικαιοσύνη θα επιληφθεί και θα βγει η κουκούλα» από αυτούς που απειλούν βουλευτές.

Ο Σταύρος Κοντονής έκανε Ιδιαίτερη αναφορά στις καταγγελίες του πρώην υπουργού και στελέχους του ΚΙΝΑΛ, Γιάννη Ραγκούση, ο οποίος προέβη σε ονομαστικές καταγγελίες για τη στάση της ΝΔ και συγκεκριμένων επιχειρηματιών.

«Η ΝΔ, η ολιγαρχία και συμφέροντα βιάζονται. Μίλησε ο κ. Ραγκούσης ποιοι χρηματοδοτούν και σπρώχνουν προς αυτή την κατεύθυνση. Μίλησε για τον κ. Μαρινάκη και είπε ότι με τα λεφτά του σπρώχνεται το Κίνημα Αλλαγής… Και τι να απαντήσουν (από το Κίνημα Αλλαγής); Τι να του πουν; Ότι δεν είναι έτσι; Το βλέπει ο καθένας μπροστά του», είχε δηλώσει ο Γιάννης Ραγκούσης.

Όσον αφορά στο επιχείρημα του Κ. Μητσοτάκη ότι η κυβέρνηση «βαφτίζει» ακροδεξιό όποιον διαφωνεί με τη συμφωνία και το σχέδιο θεσμικής εκτροπής και πτώσης της κυβέρνησης, ο υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε:

«Εμείς δε λέμε ότι όποιος διαφωνεί και διαμαρτύρεται ότι είναι φασίστας. Κόσμια και στο πλαίσιο των πολιτικών διαγκωνισμών όποιος επιθυμεί μπορεί να διαμαρτύρεται. Οι βιαιότητες και οι τραμπουκισμοί με μπροστινούς τους νεοναζί, αυτό είναι το οποίο καταγγέλλει η κυβέρνηση. Και αυτό δεν προκύπτει αυθόρμητα. Εδώ έχουμε σχέδιο. Μέρα με τη μέρα αποδεικνύεται ότι είναι σχέδιο, διότι δέχονται απειλές, τραμπουκισμούς, τηλεφωνήματα κατά πρώτο και κύριο λόγο οι βουλευτές των Ανεξαρτήτων Ελλήνων! Γιατί δέχονται αυτοί οι άνθρωποι επιθέσεις; Όταν μάλιστα το κόμμα τους έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν ψηφίζει τη συμφωνία και μάλιστα με εντολή τήρησης της κομματικής πειθαρχίας. Διότι αυτό που ενδιαφέρει σήμερα τον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος κάνει ότι δεν καταλαβαίνει είναι ότι υπάρχει σχέδιο αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης, το οποίο προφανές είναι ότι έχει εκπονηθεί από τη ΝΔ, με σκοπό να πέσει η κυβέρνηση. Γι αυτό πιέζονται οι βουλευτές των ΑΝΕΛΛ. Δε τους ενδιαφέρει το Μακεδονικό. Δε τους ενδιαφέρει αν κυρωθεί η συμφωνία ή όχι. Τους ενδιαφέρει διακαώς να μη φτάσουμε στην 21η Αυγούστου, που είναι η ημερομηνία-ορόσημο για το τέλος των μνημονιακών πολιτικών, δηλαδή των πολιτικών που εφάρμοσαν αυτοί που έριξαν στα βράχια τη χώρα εξαιτίας των πολιτικών που ακολούθησαν τα τελευταία 30 χρόνια. Αυτό είναι το μεγάλο θέμα. Και το χειρότερο γι αυτούς είναι ότι τη χώρα τη βγάζει από τα Μνημόνια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ και θα πάρει τα πρώτα θετικά μέτρα για όσους είχαν υποστεί τη μεγαλύτερη αδικία. Το βλέπουν και το καταλαβαίνουν…».

«Προσπάθησαν να μη φτάσουμε στην 21η Ιουνίου και στη συμφωνία του eurogroup με την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσαν. Δεν τους πέρασε και τώρα εκτρέπονται σε εξωθεσμικές και αντιθεσμικές κινήσεις. Αν δεν ήμουν σίγουρος 100% γι αυτό που σας λέω δε θα το έλεγα. Διότι βλέπουμε να συμβαίνει κάτι που δε δικαιολογείται. Δε δικαιολογείται αυτού του είδους η επίθεση με αχαρακτήριστα και πρωτόγνωρα για την εποχή της μεταπολίτευσης πράγματα, πιέσεις, απειλές, εξυβρίσεις, βία κατά των βουλευτών των ΑΝΕΛΛ που έχουν δηλώσει ότι θα καταψηφίσουν τη συμφωνία».

Σετικα με τις διαμαρτυρίες κατά της συμφωνίας των Πρεσπών, ο Σταύρος Κοντονής δήλωσε:

«είχα βρεθεί κι εγώ στο στόχαστρο την περασμένη εβδομάδα στα Γιαννιτσά. Μιλάμε για εκδηλώσεις βίας, μίσους και μισαλλοδοξίας, αλλά ποιοι είναι αυτοί που οργανώνουν και εμφανίζονται σε αυτές τις εκδηλώσεις. Είναι ελάχιστοι νεοναζί και στελέχη της ακροδεξιάς της ΝΔ που προβαίνουν σε αυτού του τύπου τις επιθέσεις και τις βιαιότητες. Εγώ τουλάχιστον αυτούς είδα στα Γιαννιτσά. Ωστόσο, οι κοινωνίες τους έχουν γυρίσει την πλάτη.

Μπορεί οι πολίτες να έχουν ενστάσεις και παράπονα. Αλλά σε τέτοιου τύπου εκδηλώσεις με θαυμαστές του Χίτλερ και ακροδεξιούς η κοινωνία γυρίζει την πλάτη. Το είδαμε αυτό και στο περιβόητο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη που ήταν αποψιλωμένο και οι συμμετέχοντες καταγέλαστοι. Αυτές οι απειλές και οι τραμπουκισμοί κατά βουλευτών και ειδικά κατά των βουλευτών των ΑΝΕΛΛ δε θα μείνουν αναπάντητες. Η δικαιοσύνη -και το λέω αυτό με την ιδιότητά μου ως υπουργός Δικαιοσύνης- θα επιληφθεί και θα βγει η κουκούλα από όσους στέλνουν μηνύματα, παίρνουν κινητά και απειλούν…»

Τομ Χανκς: Καταγγέλει πως εμφανίζεται σε διαφήμιση, αλλά είναι AI – “Προσοχή !”

Τομ Χανκς: Καταγγέλει πως εμφανίζεται σε διαφήμιση, αλλά είναι AI – “Προσοχή !”

Εξοργισμένος είναι ο διάσημος ηθοποιός Τομ Χανκς με μία διαφήμιση στην οποία βρέθηκε να... «πρωταγωνιστεί»…