Κοντιάδης για άρθρο Πρετεντέρη: «Δεν είναι ηλίθιο, όπως φαίνεται εκ πρώτης όψεως»

Σφοδρή κόντρα ανάμεσα στον δημοσιογράφο και τον συνταγματολόγο

EK Pretenteris 0 1

Άμεση και καυστική ήταν η απάντηση του γνωστού Συνταγματολόγου Ξενοφώντα Κοντιάδη προς τον Γιάννη Πρετεντέρη, μετά τα χυδαία υπονοούμενα που άφησε κατά της πατριωτικής συνείδησης του κ. Κοντιάδη, στο τελευταίο του άρθρο στα Νέα.

Ο Γιάννης Πρετεντέρης έγραφε μεταξύ άλλων στο προκλητικό του άρθρο για τον κ. Κοντιάδη: «αν δεν κάνω λάθος και πριν από τον Κοντιάδη, το “Μητσοτάκης γιοκ!” το είπε πρώτος ο Ερντογάν».

Η αντίδραση του συνταγματολόγου ήταν άμεση. Σε νεότερη ανάρτησή του, αναφέρει:

«Ο κ. Πρετεντέρης μου κάνει σήμερα τη μεγίστη τιμή να με αναφέρει στην επιφυλλίδα του στα ΝΕΑ ως «δεύτερο και καταϊδρωμένο μετά τον Ερντογάν» να ζητάω την παραίτηση Μητσοτάκη. Δυστυχώς δεν είμαι καν τριτοτέταρτος επειδή με πρόλαβαν άλλοι συνταγματολόγοι, με πιο πρόσφατο τον καθηγητή Νίκο Αλιβιζάτο. Ο παραλληλισμός του κ. Πρετεντέρη δεν είναι ηλίθιος, όπως φαίνεται εκ πρώτης όψεως, αλλά πολύ καλά στοχευμένος: Παραπέμπει σε «εθνική μειοδοσία».

Ο εθνικόφρων κ. Πρετεντέρης θεωρεί λοιπόν ότι ζητώντας σύμφωνα με το Σύνταγμα και την πάγια πρακτική στις ώριμες κοινοβουλευτικές δημοκρατίες την απόδοση πολιτικής ευθύνης στον πρωθυπουργό για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, για το οποίο απέπεμψε ο ίδιος δύο στενούς συνεργάτες του ως πολιτικός και διοικητικός προϊστάμενος της ΕΥΠ, κατατάσσομαι στην ίδια κατηγορία με έναν εχθρό της πατρίδας. Κατά την άποψή μου πάλι, με την επιφυλλίδα του αποδεικνύει ότι έρχεται πρώτος και καλύτερος κοντά στις αυταρχικές αντιλήψεις του κ. Ερντογάν, που ασφαλώς παρακολουθεί τις επικοινωνίες των πολιτικών του αντιπάλων χωρίς να ανοίγει μύτη».

Υπενθυμίζεται ότι ο Ξενοφών Κοντιάδης σε πρόσφατη ανάρτησή του είχε υποδείξει ως την καταλληλότερη λύση την παραίτηση Μητσοτάκη, στο φόντο και του νεότερου δημοσιεύματος των New York Times.

«Η διεθνής εικόνα της χώρας και προσωπικά του πρωθυπουργού έχει καταρρακωθεί. Τα ίδια λέγονται μεγαλόφωνα σε σοβαρά ΜΜΕ της Ευρώπης ή ψιθυριστά στα κέντρα διακυβέρνησης των ευρωπαϊκών κρατών, μέσα στο ίδιο το κυβερνών κόμμα, ακόμη και από υπουργούς της παρούσας κυβέρνησης και φιλοκυβερνητικά μέσα» επισημαίνει ο κ. Κοντιάδης και προτείνει την παραίτηση του πρωθυπουργού και τη σύγκλιση κοινοβουλευτικής ομάδας για την αντικατάστασή του ως την ορθότερη λύση. «Η παραίτηση του πρωθυπουργού και η σύγκληση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κυβερνώντος κόμματος σύμφωνα με το άρθ. 38 παρ. 2 του Συντάγματος είναι η συνταγματικά ορθότερη λύση» επισημαίνει και προκρίνει ως εναλλακτική τις εκλογές:

«Από τη στιγμή που δεν φαίνεται να υπάρχει πολιτική βούληση προς αυτή την κατεύθυνση, η δεύτερη εναλλακτική είναι η άμεση προκήρυξη εκλογών για τις αρχές Οκτωβρίου το αργότερο. Αν δεν αποφασίσει ο πρωθυπουργός ή δεν επιβληθεί από το κόμμα του μια από τις προηγούμενες λύσεις, οι επτά-οκτώ μήνες μέχρι τις εκλογές της άνοιξης θα είναι δύσκολοι, θλιβεροί και επώδυνοι για τη χώρα, τους δημοκρατικούς θεσμούς και την κυβερνώσα παράταξη.», είχε γράψει τότε ο κ. Κοντιάδης

 

Κύκλωμα εκβιαστών: Τυλιγμένα σε χαρτία και βαλμένα σε σακούλες και τάπερ τα χρήματα της σπείρας (video)

εκβιαστες1

Κύκλωμα εκβιαστών: Τυλιγμένα σε χαρτία και βαλμένα σε σακούλες και τάπερ τα χρήματα της σπείρας (video)

Εντυπωσιακές είναι οι εικόνες με τους αστυνομικούς τη στιγμή που εντοπίζουν μέρος των χρημάτων που…

Οι Σκιαδαρέσες στέλνουν το δικό τους μήνυμα για την Παλαιστίνη και καταχειροκροτούνται (video)

ΣΚΙΑΔΑΡΕΣΕΣ 2

Οι Σκιαδαρέσες στέλνουν το δικό τους μήνυμα για την Παλαιστίνη και καταχειροκροτούνται (video)

Ένα σύντομο, συγκλονιστικό μήνυμα για την Παλαιστίνη μοιράστηκαν χθες με χιλιάδες ανθρώπους οι Σκιαδαρέσες, στη…