Κοντιάδης για Επιτροπή Θεσμών: Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι μπορεί να πει «όχι» στο αίτημα Ράμμου

«Θέλω να πιστεύω ότι δεν πρόκειται να συμβεί ένα τέτοιο θεσμικό ατόπημα».

5783931

«Θεσμικό ατόπημα» χαρακτηρίζει ο καθηγητής Δημοσίου Δικαίου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Ξενοφών Κοντιάδης το ενδεχόμενο να μη συγκλιθεί τελικά η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής μετά το αίτημα του προέδρου της ΑΔΑΕ Χρήστου Ράμμου, ώστε να την ενημερώσει για τα ευρήματα της έρευνας της ΑΔΑΕ στους παρόχους κινητής τηλεφωνίας σχετικά με τις παρακολουθήσεις.

Σε ανάρτησή του, ο κ. Κοντιάδης λέει χαρακτηριστικά: 

«Ειλικρινά δεν μπορώ να διανοηθώ ότι υπάρχει ενδεχόμενο στο έγγραφο αίτημα για ακρόαση του Προέδρου της ΑΔΑΕ Χρήστου Ράμμου η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής να απαντήσει αρνητικά. Θέλω να πιστεύω ότι δεν πρόκειται να συμβεί ένα τέτοιο θεσμικό ατόπημα».

Νωρίτερα, μετά την τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα, ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, περιέγραψε τον Χρήστο Ράμμο ως «αυτόκλητο καλεσμένο» στο περιθώριο της κοπής της πίτας των δημοσιογράφων στο Κοινοβούλιο.

Αγνοώντας ακόμα και το πρόσφατα ψηφισμένο νομοσχέδιο για τη λειτουργία της ΕΥΠ (ν. 5002/2022), το οποίο στο άρθρο 8 παρ. 6 προβλέπει ότι «ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ ενημερώνει για θέματα άρσεων απορρήτου επικοινωνιών τον πρόεδρο της Βουλής, τους αρχηγούς των κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή και τον υπουργό Δικαιοσύνης», ο Κώστας Τασούλας δήλωσε για την επιστολή του προέδρου της ανεξάρτητης Αρχής που απορρίφθηκε με συνοπτικές διαδικασίες στην Επιτροπή Θεσμών από την κυβερνητική πλειοψηφία:

«Δεν υπάρχουν αυτόκλητοι καλεσμένοι. Η Επιτροπή καλεί, δεν αυτοπροτάσσεται κάποιος. Δεν είναι παραξενιά ή πείσμα, υπάρχει θεσμική διαδικασία».

Νωρίτερα, κατά τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, ο Κων. Τασούλας είχε ερωτηθεί από τη γραμματέα της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, για το τι θα πράξει ο ίδιος σε σχέση με την επιστολή, απαντώντας γενικόλογα ότι θα εξετάσει το θέμα.

 

Νέα οπαδική επίθεση στην Χαλκίδα: 10 άτομα ξυλοκόπησαν ανήλικους με λοστούς και ρόπαλα

opadoi

Νέα οπαδική επίθεση στην Χαλκίδα: 10 άτομα ξυλοκόπησαν ανήλικους με λοστούς και ρόπαλα

Σε βάρος των δραστών σχηματίστηκε δικογραφία για τη νομοθεσία περί αθλητισμού και επικίνδυνη σωματική βλάβη,…

Αποκαθίστανται τα προβλήματα που προκλήθηκαν σε ολόκληρο τον κόσμο από το σφάλμα ενός λογισμικού

aerodromio Medium 1

Αποκαθίστανται τα προβλήματα που προκλήθηκαν σε ολόκληρο τον κόσμο από το σφάλμα ενός λογισμικού

Η Crowdstrike είναι μια εταιρία με πάνω από 20.000 συνδρομητές σε όλο τον κόσμο, που…