Κοντιάδης: Απαντά με 6 σημεία στον χαμό που προκάλεσε το… «φαινόμενο Κασσελάκης»

«Δεν οφείλω να εξηγήσω γιατί έγραψα το βιβλίο για το φαινόμενο Κασσελάκη, ούτε γιατί προσκάλεσα τον Κασσελάκη» - Τι έγραψε ο Ξ. Κοντιάδης

Κοντιάδης

Το βιβλίο του Ξενοφώντα Κοντιάδη για τον Στέφανο Κασσελάκη παρουσιάζουν οι Εκδόσεις Καστανιώτη τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου στην ΕΣΗΕΑ ωστόσο η πρωτοβουλία του συγγραφέα να καλέσει τον Σ. Κασσελάκη στην παρουσίαση, για κάποιον ανεξήγητο λόγο, άναψε φωτιές.

Με ανάρτηση ο Ξ. Κοντιάδης δίνει τη δική του απάντησε σε όσους ενοχλήθηκαν με το βιβλίο που έχει τίτλο «Το φαινόμενο Κασσελάκη – Το μεσσιανικό προσωπείο της μεταδημοκρατίας» και ειδικά με το κάλεσμα στην παρουσίαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά όσα έγραψε ο Ξενοφών Κοντιάδης – Τα 6 σημεία που παραθέτει

«Δεν οφείλω να εξηγήσω γιατί έγραψα το βιβλίο για το φαινόμενο Κασσελάκη, ούτε γιατί προσκάλεσα τον Κασσελάκη να συζητήσουμε δημόσια μαζί με τον Λιάκο για το βιβλίο την ερχόμενη Δευτέρα.
Ούτε οφείλω να εξηγήσω γιατί θα είναι τα συγκεκριμένα πρόσωπα στο πάνελ, ούτε πρόκειται να αποκαλύψω ποια δημόσια πρόσωπα αρνήθηκαν να είναι. Μια απλή απάντηση θα ήταν “επειδή έτσι μου κάνει κέφι, βιβλίο μου είναι και θα μιλήσω γι αυτό με όποιον θέλω”. Επειδή όμως έγινε χαμός (διασκεδαστικός μέχρι ένα σημείο) αυτές τις μέρες, με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να εκτοξεύουν λάσπη, να κατασκευάζουν σενάρια συνωμοσίας, να σκίζουν τα ρούχα τους, ευτυχώς και με πολλούς να συγχαίρουν, με φίλους και “φίλους” να μου τηλεφωνάνε είτε για να μάθουν κουτσομπολιά είτε για να τους κρατήσω θέση στην εκδήλωση είτε για να μου πουν πόσο ανησυχούν είτε για να με ψέξουν που δίνω βήμα στον Κασσελάκη (εμένα περίμενε ο Κασσελάκης για να βρει βήμα, τρομάρα σας), θα δώσω κάποιες σύντομες απαντήσεις.
1. Εγραψα το βιβλίο γιατί μου προκάλεσε τεράστια εντύπωση και επιστημονική περιέργεια αυτό που έγινε–κάποιος από το πουθενά σε 20 μέρες πήρε ένα κόμμα. Και επειδή έβλεπα μπροστά στα έκπληκτα μάτια μας να συμβαίνουν αυτά που μελετούσαμε επί χρόνια στη θεωρία.
2. Το έγραψα σε μόλις 20 μέρες επειδή αυτή είναι η δουλειά μου και επειδή δούλεψα του σκοτωμού και επειδή είχα ήδη έτοιμο το θεωρητικό υπόβαθρο που είναι αναγκαίο για να αναλυθεί αυτό το γεγονός.
3. Κάλεσα τον Στέφανο Κασσελάκη να συζητήσουμε επειδή μου φάνηκε ενδιαφέρον να ακούσω την άποψη του ίδιου για το πώς έγινε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μέσα σε 20 μέρες και πώς προκάλεσε τέτοια “πάθη” χωρίς να τον γνωρίζει προηγουμένως κανείς.
4. Δεν βλέπω κανένα πρόβλημα στο να κάνουμε μία συζήτηση με τον Κασσελάκη για οποιοδήποτε θέμα. Αντίθετα, χαίρομαι ιδιαιτέρως που έχω την ευκαιρία να ανταλλάξω δημόσια απόψεις με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, όπως θα χαιρόμουν να το κάνω με τον Κ.Μητσοτάκη, τον Ανδρουλάκη, τον Κουτσούμπα. Όπως ήδη έγραψα, θεωρώ εντελώς βλακώδες να λένε κάποιοι ότι ο Λιάκος και εγώ δίνουμε κάποιου τύπου νομιμοποίηση στον Κασσελάκη. Δηλαδή όποιος διαφωνεί με τον Κασσελάκη ή με οποιονδήποτε άλλο πολιτικό πρέπει να τον αποφεύγει, να μην αντιπαρατίθεται ευθέως και δημόσια, αλλά να λέει τις απόψεις του κατά μόνας ή με τους κολλητούς του;
5. Κάποιοι είπαν ότι το πάνελ είναι ανισοβαρές, ο Κασσελάκης θα λάμψει, ο Λιάκος θα του κάνει πλάτη, εγώ ως συγγραφέας του βιβλίου δεν μπορώ να αντιλέξω όπως πρέπει κλπ κλπ. Αγαπητοί, ο Κασσελάκης σας πήρε ένα κόμμα από τα χέρια, το αν θα λάμψει τη Δευτέρα ή αν θα με “πατήσει κάτω” είναι το πρόβλημά σας; (Πολλώ μάλλον που δεν είμαι καν μέλος, οπαδός ή φίλος του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ένας ταπεινός καθηγητής πανεπιστημίου).
6. Όποιος δεν ενδιαφέρεται, δικαίωμά του να μην διαβάσει το βιβλίο και να μην έρθει στην εκδήλωση. Όποιος θέλει να έχει γνώμη για το βιβλίο ας το διαβάσει πρώτα. Όποιος έχει ενστάσεις για τη συγγραφή ή για τη συγκεκριμένη βιβλιοπαρουσίαση ας συνεχίσει να την εκφράζει, ελευθερία λόγου θέλουμε, αλλά καλύτερα να την εκφράσει μετά την εκδήλωση, όταν θα υπάρχει πράγματι κάτι να σχολιάσει.

Τη Δευτέρα λοιπόν, 7μμ, ΕΣΗΕΑ, Ακαδημίας 20 και σε λινκ που θα δημοσιοποιηθεί συντομα. Καλή διασκέδαση!

Λέσβος: Αυτοκίνητο παρέσυρε δύο πεζούς σε τροχαίο – Χωρίς τις αισθήσεις της γυναίκα

troxaio me egataleipsi

Λέσβος: Αυτοκίνητο παρέσυρε δύο πεζούς σε τροχαίο – Χωρίς τις αισθήσεις της γυναίκα

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα προς την Κυριακή σημειώθηκε το τροχαίο δυστύχημα με αγροτικό, τρεις επιβαίνοντες…

Κραυγή αγωνίας από τις αναπληρώτριες μητέρες- Η κυβέρνηση τους κόβει από το επίδομα μητρότητας (video)

pregnant g076b366fe 1920 768

Κραυγή αγωνίας από τις αναπληρώτριες μητέρες- Η κυβέρνηση τους κόβει από το επίδομα μητρότητας (video)

Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει της μη μισθωτές εργαζόμενες μητέρες ως δεύτερης κατηγορίας, φθηνές, αναλώσιμες και χωρίς…

Μαρούσι: Άγρια συμπλοκή με πυροβολισμούς έξω από νυχτερινό κέντρο – Ένας νεκρός και ένας τραυματίας (video)

9 12

Μαρούσι: Άγρια συμπλοκή με πυροβολισμούς έξω από νυχτερινό κέντρο – Ένας νεκρός και ένας τραυματίας (video)

Νεκρός ένας 21χρονος, σοβαρά τραυματισμένος ένας 23χρονος