Newsroom

Newsroom

Κοντά στη συγχώνευση Alpha Bank-Εμπορική

Κοντά στη συγχώνευση βρίσκονται πλέον Credit Agricole και Alpha Bank για την πώληση της Εμπορικής. Η Credit Agricolε, ο γαλλικός…

Κοντά στη συγχώνευση βρίσκονται πλέον Credit Agricole και Alpha Bank για την πώληση της Εμπορικής. Η Credit Agricolε, ο γαλλικός όμιλος και μητρική της Εμπορικής Τράπεζας και η Alpha Bank στοχεύουν στην ολοκλήρωση της μεταβίβασης στις 31 Δεκεμβρίου 2012, περιμένοντας και τις απαιτούμενες εγκρίσεις από τις αρμόδιες αρχές. Η δεσμευτική προσφορά της Alpha Bank είναι εναρμονισμένη με τους κανόνες και τις ρυθμίσεις που έθεσαν οι αρμόδιες αρχές:
• Η ανακεφαλαιοποίηση της Εμπορικής Τράπεζας από την Credit Agricole S.A., η οποία έχει ήδη εισφέρει 2,3 δισεκατομμύρια Ευρώ τον Ιούλιο του 2012, προβλέπεται να αυξηθεί σε 2,85 δισεκατομμύρια Ευρώ και η Credit Agricole S.A. προβλέπεται να εγγραφεί για ομόλογα αξίας 150 εκατομμυρίων Ευρώ, μετατρέψιμα, υπό προϋποθέσεις και έπειτα από πρωτοβουλία της Credit Agricole S.A., σε μετοχές εκδόσεως της Alpha Bank. Η τρέχουσα χρηματοδότηση της Credit Agricole S.A. στην Εμπορική προβλέπεται να μειωθεί αντιστοίχως (0,7 δισεκατομμύρια ευρώ).
• Τιμή μεταβίβασης 1 ευρώ
• Αποπληρωμή σε τρεις δόσεις – η τελευταία εκ των οποίων είναι προγραμματισμένη για το τέλος του 2014 – της υπολειπόμενης αναχρηματοδότησης που θα έχει παράσχει η Credit Agricole S.A. στην Εμπορική κατά την ημέρα της μεταβίβασης, με εγγυήσεις ποιοτικών στοιχείων του ενεργητικού.
Η Credit Agricole S.A. εκτιμά ότι αυτή η διαδικασία θα βοηθούσε στην επίτευξη των στόχων φερεγγυότητάς της για το τέλος του 2013, όπως έχουν προηγούμενα ανακοινωθεί.

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

3

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

Φαίνεται η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν χαμογελαστοί, χωρίς κανείς να τους ενοχλήσει, στον αρχαιολογικό…

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: “Πρόκληση” λένε οι δικηγόροι των Αιγύπτιων αλιεργατών

mixaloliakos

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: “Πρόκληση” λένε οι δικηγόροι των Αιγύπτιων αλιεργατών

«Τεράστια πρόκληση για τα θύματα της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή και τις οικογένειές τους,…