Κοντά σε συμφωνία με τους δανειστές για προστασία του 65% των "κόκκινων" κατοικιών

Κοντά στην αρχική θέση της ελληνικής κυβέρνησης φαίνεται να "κλείνει" η συμφωνία με τους δανειστές για τα "κόκκινα δάνεια", αφού πληροφορίες του koutipandoras.gr μιλούν για σύγκλιση με τους δανειστές σε προστασία του 65% των "κόκκινων" πρώτων κατοικιών. Εκτός προστατευτικού πλέγματος φαίνεται να μένουν κατοικίες 4μελών οικογενενειών με αντικειμενική αξία από 280.000 ευρώ και άνω. Πάντως η απόφαση για την εκταμίευση των 2 δισ. ευρώ δύσκολα θα προκύψει από τη συνεδρίαση του Eurogroup που βρίσκεται σε εξέλιξη στις Βρυξέλλες.

tsakalotos dijelbloom

Κοντά στην αρχική θέση της ελληνικής κυβέρνησης φαίνεται να “κλείνει” η συμφωνία με τους δανειστές για τα “κόκκινα δάνεια”, αφού πληροφορίες του koutipandoras.gr μιλούν για σύγκλιση με τους δανειστές σε προστασία του 65% των “κόκκινων” πρώτων κατοικιών. Εκτός προστατευτικού πλέγματος φαίνεται να μένουν κατοικίες 4μελών οικογενενειών με αντικειμενική αξία από 280.000 ευρώ και άνω. Πάντως η απόφαση για την εκταμίευση των 2 δισ. ευρώ δύσκολα θα προκύψει από τη συνεδρίαση του Eurogroup που βρίσκεται σε εξέλιξη στις Βρυξέλλες.

Η πληροφορία έρχεται μετά τη θετική για την Ελλάδα δήλωση του γάλλου υπουργού Οικονομικών Μισέλ Σαπέν που είπε πως η Γαλλία επιθυμεί να δοθεί σήμερα λύση. Αισιόδοξος έχει δηλώσει ο επίσης Γάλλος, επίτροπος για οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις Πιέρ Μοσκοβισί. Μέχρι και ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, μιλώντας σε δημοσιογράφους, έκανε λόγο για εκκρεμή ζητήματα αλλά εργασίες που έχουν προχωρήσει σε καλό κλίμα.

Αργότερα με tweet του, ο Πιέρ Μοσκοβισί προανήγγειλε πως η συμφωνία αναβάλλεται για τα επόμενα 24ωρα.

 

Αρνητική δήλωση έκανε κι η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών:«Βρισκόμαστε στη φάση όπου η τρέχουσα δόση ύψους 2 δισεκατομμυρίων ευρώ δεν μπορεί να εκταμιευτεί, διότι δεν έχουν εφαρμοστεί ακόμα όλα τα ορόσημα», δήλωσε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Φριντερίκε Φον Τισενχάουζεν.