Newsroom

Newsroom

Κοντά σε διακανονισμό 3 δισ. δολ. Volkswagen και ΗΠΑ

Volkswagen και ΗΠΑ βρίσκονται κοντά σε διακανονισμό άνω των 3 δισ. δολαρίων στο πλαίσιο διευθέτησης των αστικών και ποινικών κατηγοριών για το σκάνδαλο παραποίησης των εκπομπών ρύπων.

586ffeb41dc524214b8b4569

Η συμφωνία δεν έχει οριστικοποιηθεί, ενώ το ύψος του διακανονισμού θα μπορούσε να αγγίξει ακόμη και τα 4 δισ. δολάρια, διευκρινίζουν πηγές, οι οποίες έχουν γνώση της υπόθεσης.

Σε κάθε περίπτωση, οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι η επίσημη ανακοίνωση της συμφωνίας θα ανακοινωθεί έως την επόμενη εβδομάδα.

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία το προηγούμενο χρονικό διάστημα, συμφώνησε να καταβάλλει αποζημιώσεις 17,5 δισ. δολαρίων προς τους κατόχους των «πειραγμένων» οχημάτων, τις ομοσπονδιακές αρχές και τους συνεργάτες της.

Το φθινόπωρο του 2015, η VW παραδέχθηκε πως είχε εγκαταστήσει ένα ειδικό λογισμικό στα πετρελαιοκίνητα μοντέλα της, το οποίο παραποιούσε τα τεστ ελέγχου εκπομπής ρύπων.

Το σκάνδαλο έλαβε γρήγορα διεθνείς διαστάσεις, καθώς αποκαλύφθηκε πως το συγκεκριμένο λογισμικό είχε εγκατασταθεί και στα ευρωπαϊκά μοντέλα. 

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…