Η Κωνσταντοπούλου στηρίζει ολόψυχα την κυβέρνηση στη δίωξη Βαξεβάνη και «παπαγαλίζει» τις θεωρίες Σαμαρά

«Αγκαλιά» με την κυβέρνηση η Ζωή Κωνσταντοπούλου σε μια οριακή στιγμή για τη δημοκρατία

4680280

Κάπου έχει «μπερδευτεί» η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία όπου καλείται να πάρει θέση για τις εξελίξεις στην υπόθεση Novartis και τη δίωξη του Κώστα Βαξεβάνη, στηρίζει ενεργά τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς.

Σε πρόσφατη συνέντευξή της, η πρώην πρόεδρος της Βουλής επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ και στον εκδότη Κώστα Βαξεβάνη, χρησιμοποιώντας φράσεις και επιχειρηματολογία που «αναμασούν» ακέραιους τους ισχυρισμούς του Αντώνη Σαμαρά αλλά και τη ρητορική της σημερινής κυβέρνησης.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Action η Ζ.Κωνσταντοπούλου, ισχυρίστηκε πως ο ΣΥΡΙΖΑ λειτούργησε ως «μια εξουσία η οποία επέλεξε, αντί να ερευνήσει πραγματικά, να χρησιμοποιήσει το σκάνδαλο καταχρώμενη την εξουσία της», ενώ ξεδιπλώνοντας την επίθεσή της και προς το πρόσωπο του Κώστα Βαξεβάνη δήλωσε:

Ήταν 4 Φλεβάρη του 2018. Κυριακή, όταν γινόταν η μεγάλη διαδήλωση κατά της δρομολογούμενης συμφωνίας ξεπουλήματος της Μακεδονίας. Στις 3 Φλεβάρη είχε κυκλοφορήσει το Documento του κ. Βαξεβάνη, το οποίο περιείχε ως αποκαλύψεις, καταθέσεις μαρτύρων, προστατευομένων μαρτύρων, ανωνύμων, καταθέσεις ενώπιον της κ. Τουλουπάκη, εισαγγελέως Διαφθοράς. Επρόκειτο, υποτίθεται για προστατευόμενους μάρτυρες και για άκρως μυστική διαδικασία.

«Το πρόβλημα είναι πως όταν κυκλοφόρησε η εφημερίδα, αυτές οι καταθέσεις δεν είχαν δοθεί. Δόθηκαν στη συνέχεια. Η εφημερίδα κυκλοφόρησε από το Σάββατο 3 Φλεβάρη και οι καταθέσεις δόθηκαν -αν δόθηκαν- στις 4 Φλεβάρη, δηλαδή μετά την εκτύπωση της εφημερίδας. Αυτό είναι ένα εξόφθαλμο γεγονός κατάχρησης εξουσίας.