Κωνσταντοπούλου: Ο Φλαμπουράρης μου είπε να μην ζορίζω τον Στουρνάρα – "Εξεπλάγη ο Τσίπρας"

Πώς ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης σε συνομιλία που είχε μαζί της στο διάδρομο της πρωθυπουργικής πτέρυγας στη Βουλή της πρότεινε να «μην ζορίζει» τον Γιάννη Στουρνάρα σχετικά με την κλήση του για να καταθέσει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για την υπόθεση της

konstantopoulou zoi

Πώς ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης σε συνομιλία που είχε μαζί της στο διάδρομο της πρωθυπουργικής πτέρυγας στη Βουλή της πρότεινε να «μην ζορίζει» τον Γιάννη Στουρνάρα σχετικά με την κλήση του για να καταθέσει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για την υπόθεση της SIEMENS, αποκάλυψε η Ζωή Κωνσταντόπουλου.

Μιλώντας στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής – η οποία χαρακτηρίστηκε χθες από το Προεδρείο της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ ως «αυθαίρετη» απόφαση της Προέδρου της Βουλής η οποία γίνεται στα πλαίσια μικροκομματικής σκοπιμότητας -, η κ. Κωνσταντόπουλου φαίνεται πως δίνει συνέχεια στην έντονη εσωκομματική «κόντρα» που έχει ξεσπάσει στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τη συμφωνία με τους δανειστές και την ψήφιση του τρίτου μνημονίου.

Η άρνηση του Διοικητική της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα να προσέλθει για κατάθεση στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής όσον αφορά την υπόθεση της SIEMENS εξαιτίας εργασιακού φόρτου, οδήγησε την κ. Κωνσταντόπουλου να αποκαλύψει συνομιλία που είχε με τον κ. Φλαμπουράρη.

Όπως ανέφερε η Πρόεδρος της Βουλής, ο Αλέκος Φλαμπουράρης της είπε να μην ζορίζει τον Γιάννη Στουρνάρα.

«Εγώ του απάντησα ότι κάνω ότι αυτό δεν το άκουσα», πρόσθεσε η κ. Κωνσταντόπουλου προσθέτοντας ότι ενημέρωσε για το εν λόγω περιστατικό τον ίδιον τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος δήλωσε «έκπληκτος».

 

Επιστολή Στουρνάρα

Η κ. Κωνσταντοπούλου διάβασε, κάνοντας και σχόλια, τη σημερινή επιστολή του κ. Στουρνάρα με την οποία δηλώνει ότι δεν μπορεί να παραστεί στη συνεδρίαση. Η πρόεδρος της Βουλής διάβασε δημοσίευμα των Νέων, στο οποίο αναφέρεται ότι ο κ. Στουρνάρας βρίσκεται στο σπίτι του στη Σύρο (διαβάστε παρακάτω ολόκληρη την επιστολή του διοικητή της ΤτΕ)

 

«Τερτίπια» Παυλόπουλου

Η Ζωή Κωνσταντόπουλου κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής, έκανε λόγο για «τερτίπια» του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, καθώς , όπως τόνισε, δεν παραδίδει τα πρακτικά της συνεδρίασης του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών στη Βουλή. Μάλιστα, τον χαρακτήρισε και ως «δυστροπόυντα

Μάλιστα κατηγόρησε και την εφημερίδα «Αυγή» για σχετικό δημοσίευμα το οποίο αναφέρεται σε ανακοίνωση του προεδρείου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για τη μη συμμετοχή του κόμματος στις συνεδριάσεις. Η ίδια κατήγγειλε το δημοσίευμα και χαρακτήρισε ανύπαρκτη την ανακοίνωση του προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. «Πρόκειται για ανυπόστατο και πλαστό έγγραφο» σημείωσε χαρακτηριστικά.

 

Ολόκληρη η επιστολή Στουρνάρα

Αξιότιμη κυρία Πρόεδρε,

Ευχαριστώ για την πρόσκληση που αποστείλατε με τηλεομοιοτυπία (fax) στο γραφείο μου την Κυριακή 23 Αυγούστου 2015 για να παραστώ στις 25 Αυγούστου 2015 στη συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας του Κοινοβουλίου.

Το επιβαρυμένο πρόγραμμά μου δεν μου επιτρέπει δυστυχώς να παρευρεθώ, δεδομένου ότι η σχετική πρόσκληση εστάλη μόλις μία εργάσιμη ημέρα πριν από τη συνεδρίαση, και δεν είναι συνακολούθως δυνατή η ακύρωση ή ο επαναπροσδιορισμός μιας σειράς από προγραμματισμένες συναντήσεις.

Εξάλλου, με προηγούμενες επιστολές μου (19 και 25 Ιουνίου 2015), τις οποίες σας επισυνάπτω, σας είχα γνωστοποιήσει ικανό αριθμό ημερομηνιών – τουλάχιστον επτά – μέσα στον Ιούλιο, κατά τις οποίες ήμουν διαθέσιμος να προσέλθω σε συνεδριάσεις επιτροπών της Βουλής, αλλά δεν έλαβα σχετική πρόσκληση.

Επιπλέον, είναι κοινώς γνωστό και προκύπτει και από τις έως τώρα συνεδριάσεις των επιτροπών της Βουλής μετά την παραίτηση της Κυβέρνησης και την κατ’ ουσία δρομολόγηση της προεκλογικής περιόδου, ότι στις συνεδριάσεις αυτές δεν μετέχει η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτικών κομμάτων και των βουλευτών τους, ώστε να έχει νόημα η δική μου παρουσία στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας του Κοινοβουλίου.

Είναι αυτονόητο ότι είμαι στη διάθεση της Βουλής μετά τη διεξαγωγή των εκλογών και τον σχηματισμό Κυβέρνησης και βεβαίως μετά από συνεννόηση του Γραφείου του Προέδρου της Βουλής και του Γραφείου μου, για καλύτερο συντονισμό προκειμένου να βρεθούν αμοιβαίως πρόσφορες ημερομηνίες.

Με εκτίμηση,

Γιάννης Στουρνάρας

 

 

ΦΩΤΟ: (Eurokinissi-ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)

Καλλιάνος: ΕΔΕ για τον θάνατο του πατέρα του – Ο Κούγιας την νομική εκπροσώπηση της οικογένειας

Καλλιάνος

Καλλιάνος: ΕΔΕ για τον θάνατο του πατέρα του – Ο Κούγιας την νομική εκπροσώπηση της οικογένειας

Ο Γιάννης Καλλιάνος είχε εκφράσει μέσω βίντεο τα παράπονα του για τις συνθήκες νοσηλείας του…

Χρήστης του Reddit για το «ΖΑΡΙ» της Σάττι: «Δεν είναι ερωτοτράγουδο – Μιλάει για τον υπερτουρισμό και την κακομοιριά μας»

maxresdefault

Χρήστης του Reddit για το «ΖΑΡΙ» της Σάττι: «Δεν είναι ερωτοτράγουδο – Μιλάει για τον υπερτουρισμό και την κακομοιριά μας»

Αίσθηση προκάλεσε η ερμηνεία για το περιεχόμενο των στίχων από έναν χρήστη του Reddit, σύμφωνα…

Αυτιάς για ψήφους Σπαρτιατών: «Δεν μπορώ να απαντήσω – Εγώ δεν είμαι πολιτικός, δημοσιογράφος είμαι» (ηχητικό)

6188958 1

Αυτιάς για ψήφους Σπαρτιατών: «Δεν μπορώ να απαντήσω – Εγώ δεν είμαι πολιτικός, δημοσιογράφος είμαι» (ηχητικό)

«Δεν είναι δουλειά μου ούτε να προσγειώνω αεροπλάνο, ούτε να κάνω εγχείρηση στο νοσοκομείο», ανέφερε…

Νίκαια: Δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε τον αντιδήμαρχο και τον έστειλε στο νοσοκομείο

tzaneio nosokomeio

Νίκαια: Δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε τον αντιδήμαρχο και τον έστειλε στο νοσοκομείο

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αντιδήμαρχος μεταφέρθηκε στο Τζάνειο νοσοκομείο με αιμορραγία στο μέτωπο

Τσιτσιπάς: Οι νέες δηλώσεις θα γίνουν σίγουρα viral – «Το χώμα είναι καμβάς, μπορώ να γράφω ποιήματα»

Τσιτσιπάς

Τσιτσιπάς: Οι νέες δηλώσεις θα γίνουν σίγουρα viral – «Το χώμα είναι καμβάς, μπορώ να γράφω ποιήματα»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς «έγραψε» πάλι, αυτή τη φορά μιλώντας για το χώμα