Κωνσταντόπουλος στη δίκη Γρηγορόπουλου: Δεν ήταν ατύχημα της στιγμής αλλά εν ψυχρώ δολοφονία

Να μην αλλάξει το κατηγορητήριο σε βάρος των Επαμεινώνδα Κορκονέα και Βασίλη Σαραλιώτη ζήτησε στην αγόρευσή του ο Νίκος Κωνσταντόπουλος από το Εφετείο της Λαμίας, όπου εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

γρηγορόπουλος

Ο Νίκος Κωσταντόπουλος υποστήριξε στην αγόρευσή του ότι οι Κορκονέας και Σαραλιώτης έδρασαν μαζί και σχεδιασμένα, με σκοπό να αποδομήσει το επιχείρημα της απλής συνέργειας Σαραλιώτη στη δολοφονία, ενώ επεσήμανε το γεγονός ότι και οι δύο αρνούνται ακόμη και σήμερα να ζητήσουν συγγνώμη, καταλήγοντας ότι δεν πρέπει να αλλάξει το κατηγορητήριο, όπως έχει προτείνει ο εισαγγελέας.

Δεν ήταν ατύχημα της στιγμής αλλά εν ψυχρώ δολοφονία” δήλωσε στο news247 ο Νίκος Κωνσταντόπουλος για το θάνατο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου με φόντο την πρόταση του Εισαγγελέα να μετατραπεί η κατηγορία του Κορκονέα σε ανθρωποκτονία από ενδεχόμενο και όχι ευθύ δόλο.

«Η πρόταση του Εισαγγελέα δεν έχει διαφορετική ποινική μεταχείριση. Η ποινή είναι ισόβια κάθειρξη εάν δεν αναγνωριστούν ελαφρυντικά. Πρωτόδικα, δεν αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά στον Κορκονέα. Μετά την πρόταση του Εισαγγελέα η πλευρά Κορκονέα σίγουρα θα επιδιώξει να του αναγνωριστούν ελαφρυντικά» εκτίμησε ο συνήγορος της πολιτικής αγωγής της οικογένειας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

«Ο Κορκονέας όχι μόνο δεν έχει ζητήσει συγνώμη αλλά υποκρίνεται και προσπαθεί να αμαυρώσει τη μνήμη του παιδιού λέγοντας ότι τον προκάλεσαν τα παιδιά δημιουργώντας του φόβο. Προσβάλλει τη μνήμη του παιδιού και δε λέει την αλήθεια. Κορκονέας και Σαραλιώτης ξέρουν πώς και γιατί έκλεισαν τον ασύρματο του περιπολικού και δεν επικοινωνούσαν με το κέντρο παρά τις εκκλήσεις του κέντρου της ΓΑΔΑ. Και ο εισαγγελέας είπε ότι οι δυο τους έκαναν του κεφαλιού τους και προκαλούσαν» συνέχισε.

Απέρριψε τα περί ενδεχόμενου δόλου λέγοντας ότι «ήταν αυθαίρετη προσωπική επιλογή των δύο να κινηθούν μόνοι τους και να κατέβουν από το αυτοκίνητο, με επιμονή ήθελαν να δείξουν στα παιδιά ότι μπορούν να τους σπάσουν τον τσαμπουκά. Στάθηκαν ένοπλοι ενώπιον των παιδιών και πυροβόλησαν.»

Ακόμη, τόνισε τον κίνδυνο ουδετεροποίησης της υπόθεσης και της αλόγιστης και ατιμώρητης χρήσης βίας, ενώ επεσήμανε πως πολλές φορές οι αστυνομικοί προμηθεύονται άλλα όπλα εκτός του υπηρεσιακού και κάνουν χρήση τους ενώ τα υπηρεσιακά τα “κρατούν στο ντουλάπι” όπως είπε.

Υπενθυμίζεται ότι στη συνεδρίαση της 25ης Φεβρουαρίου, ο εισαγγελέας είχε προτείνει για τον Επαμεινώνδα Κορκονέα την αλλαγή του κατηγορητηρίου από ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, κάτι που πρακτικά θα σημαίνει πως ο Κορκονέας γλιτώνει την ισόβια κάθειρξη, καθώς επίσης και την αθώωση του Βασίλη Σαραλιώτη.

Πρωτοφανές συμβάν στη Δράμα: Έκοψαν τα φρένα σε ΙΧ 38χρονης μητέρας – «Μα δεν έχει διαπραχθεί έγκλημα»…έλεγαν οι αστυνομικοί

andraz lazic lcirqLKB8B4 unsplash

Πρωτοφανές συμβάν στη Δράμα: Έκοψαν τα φρένα σε ΙΧ 38χρονης μητέρας – «Μα δεν έχει διαπραχθεί έγκλημα»…έλεγαν οι αστυνομικοί

«“Πρέπει να σ’ αγαπούν πολύ”, μου είπε με ύφος (ο μηχανικός) και ανέφερε ότι στα…

Μεγάλες στιγμές στα μπουζούκια: Ο Γονίδης φίλησε στο στόμα τον Ζαφείρη Μελά (video)

profile player 960x540 20

Μεγάλες στιγμές στα μπουζούκια: Ο Γονίδης φίλησε στο στόμα τον Ζαφείρη Μελά (video)

Τους πάντες αιφνιδίασε ο Σταμάτης Γονίδης στο νυχτερινό κέντρο που δουλεύει όταν αντιλήφθηκε τον Ζαφείρη…

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: «Θα γινόταν φονικό» – 39χρονος απείλησε να βλάψει τη μητέρα του

περιπολικο

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: «Θα γινόταν φονικό» – 39χρονος απείλησε να βλάψει τη μητέρα του

Ο 39χρονος είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών, ενώ στο παρελθόν έχει καταδικαστεί και έχει εκτίσει ποινές…

Δίκη Πισπιρίγκου: Έκλαιγε στην αγκαλιά της η αδερφή της – «Το μωρό ήταν σαν να σύρθηκε στο μαξιλάρι» (Video)

5794007

Δίκη Πισπιρίγκου: Έκλαιγε στην αγκαλιά της η αδερφή της – «Το μωρό ήταν σαν να σύρθηκε στο μαξιλάρι» (Video)

Με καταθέσεις μαρτύρων συνεχίζεται η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, που καταδικάστηκε για τον φόνο της…