Κωνσταντινούπολη: Έκρηξη στην πλατεία Ταξίμ

Έκρηξη σημειώθηκε στην πεζοδρομημένη κεντρική λεωφόρο Ιστικλάλ στην Κωνσταντινούπολη, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον 11 άτομα.

ταξιμ

Τουλάχιστον ένας νεκρός και άλλοι άνθρωποι τραυματίστηκαν ή έφυγαν τρέχοντας από το σημείο της ισχυρής έκρηξης που έγινε σε έναν πολυσύχναστο πεζόδρομο στην κεντρική περιοχή της πλατείας Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με τον τοπικό κυβερνήτη, βίντεο που προβλήθηκαν, αλλά και τουρκικά ΜΜΕ.

Η κρατική τηλεόραση TRT, αλλά και άλλα ΜΜΕ προέβαλαν βίντεο με ασθενοφόρα και αστυνομικά οχήματα που κατευθύνονταν στο σημείο της έκρηξης στην οδό Ιστικλάλ στην περιοχή Μπέγιογλου. Η έκρηξη σημειώθηκε περί τις 16.20 ώρα Ελλάδας (15.20 ώρα Τουρκίας)  πολύ κοντά στο Σισμανόγλειο Μέγαρο του ελληνικού προξενείου της Πόλης.

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, η αιτία της έκρηξης δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί.

Ο σταθμός της αστυνομίας Κασίμπασα που βρίσκεται δίπλα ανέφερε ότι όλα τα πληρώματα έχουν μεταβεί στο σημείο της έκρηξης, χωρίς να δημοσιοποιήσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Την ίδια στιγμή, το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο της Τουρκίας επέβαλε απαγόρευση στη μετάδοση των εξελίξεων από τα τουρκικά ειδησεογραφικά μέσα, ενώ επιβλήθηκαν περιορισμοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο  τραγικός έως τώρα απολογισμός κάνει λόγο για 6 νεκρούς και πάνω από 50 τραυματίες.

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…