Κωνσταντίνος Πλεύρης: Τον διέγραψε ο δικηγορικός σύλλογος για τους ναζιστικούς χαιρετισμούς

Την οριστική διαγραφή του Κώστα Πλεύρη από τα Μητρώα του ΔΣΑ αποφάσισε το Πειθαρχικό Συμβούλιο του Συλλόγου.

5696588 1

Στην οριστική διαγραφή του δικηγόρου Κωνσταντίνου Πλεύρη από τα μητρώα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, προχώρησε το Πειθαρχικό Τμήμα του συλλόγου με αφορμή τον –κατ’ επανάληψη- ναζιστικό χαιρετισμό του στην αίθουσα που δικάζεται η υπόθεση της Χρυσής Αυγής το περασμένο Φθινόπωρο.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το dikastiko.gr η ομόφωνη απόφαση του Πειθαρχικού δεν χορηγεί ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση που αναμένεται να ασκήσει ο δικηγόρος, έτσι έχει άμεση ισχύ.

Η πειθαρχική δίωξη σε βάρος του Κωνσταντίνου Πλεύρη, συνηγόρου του Γιάννη Λαγού, για τους ναζιστικούς χαιρετισμούς του μέσα στην δικαστική αίθουσα είχε ασκήσει ο πρόεδρος του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ) Ζήσης Κωνσταντίνου.

Κατά τη διαδικασία στο πειθαρχικό, ο συνήγορος του Γιάννη Λαγού κλήθηκε για εξηγήσεις, όπου εκεί κατά την ίδια πηγή ο Κωνσταντίνος Πλεύρης φέρεται να ισχυρίστηκε ο χαιρετισμός ήταν «4Αυγουστιανός κι όχι ναζιστικός». Άλλωστε και ενώπιον του δικαστηρίου προκλητικά είχε πει:

«Εμείς πιστεύουμε στον Μεταξά και χαιρετάμε έτσι [σηκώνει το χέρι σε ναζιστικό χαιρετισμό]. Ο ίδιος είχε υποστηρίξει πως : «Υπάρχει παραβίαση τεκμηρίου αθωότητας. Άρειος Πάγος απόφαση που λέει ότι ο Κωνσταντίνος Πλεύρης έχει σχέση με τον ελληνικό εθνικισμό και όχι με τον ναζισμό και να μην ακούτε τους αυνάνες της αριστεράς».

 

Παρέμβαση Ρουβίκωνα για την Παλαιστίνη στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Παρέμβαση Ρουβίκωνα για την Παλαιστίνη στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Η οργάνωση ανάρτησε σημαίες της Παλαιστίνης στο κτίριο όπου Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί διεθνές συνέδριο για…