Newsroom

Newsroom

Κων. Μητσοτάκης: "Η νέα κυβέρνηση να έχει 180 βουλευτές"

Παρέμβαση στα πολιτικά πράγματα της χώρας έκανε ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, δύο μέρες πριν από τις εθνικές…

Παρέμβαση στα πολιτικά πράγματα της χώρας έκανε ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, δύο μέρες πριν από τις εθνικές εκλογές. Ο πρώην πρωθυπουργός σε δήλωσή του ζητά ισχυρή κυβέρνηση τετραετίας με πλειοψηφία που να υπερβαίνει τις 180 έδρες στη Βουλή.

«Το διακύβευμα των εκλογών αυτών είναι η παραμονή της χώρας στο ευρώ και η ανάκαμψη με σκληρή προσπάθεια και θυσίες, μέσα στην Ευρώπη και με την βοήθεια της Ευρώπης, ή η άτακτη χρεοκοπία και η επιστροφή στη δραχμή» επισημαίνει ο κ. Μητσοτάκης.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης αναγνωρίζει ότι το ρεύμα εναντίον του μνημονίου είναι ασφαλώς πολύ ισχυρό, «το υγιές ένστικτο των Ελλήνων τους οδηγεί να ζητούν, με συντριπτική πλειοψηφία, την παραμονή της χώρας στο ευρώ. Τα δύο αυτά ρεύματα κινούνται προς αντίθετες κατευθύνσεις. Είμαι βέβαιος ότι μπροστά στις κάλπες θα επικρατήσει λογική και η υπεύθυνη ψήφος θα δώσει στα φιλοευρωπαϊκά κόμματα, την άνετη κυβερνητική πλειοψηφία».

Σε ότι αφορά την ολοένα και αυξανόμενη εγκληματικότητα ο κ. Μητσοτάκης τάσσεται υπέρ της επιβολής τους νόμου και της τάξης: «Η Αθήνα μας δεν μπορεί να είναι η μόνη στον κόσμο πρωτεύουσα που το κέντρο της γίνεται γκέτο, να έχει τρεις διαδηλώσεις την ημέρα και να μένει στο έλεος αναρχικών και κουκουλοφόρων. Δεν μπορεί μικρά κόμματα, κοινωνικές ή συνδικαλιστικές μικρές μειοψηφίες να παραβιάζουν προκλητικά το νόμο, να επιβάλουν τη θέλησή τους στην πλειοψηφία και να βλάπτουν καίρια τη χώρα, ιδιαίτερα σήμερα που η τύχη της κρέμεται σε μία κλωστή».

Ο κ. Μητσοτάκης απευθύνεται και προς το ΚΚΕ: «Με το ΚΚΕ, που είναι σοβαρό και ιστορικό κόμμα, χρειάζεται να κάνουμε μια νέα εθνική συμφωνία. Το ΚΚΕ δεν μπορεί να είναι και νόμιμο και παράνομο. Πρέπει να σεβαστεί, όπως ορίζει το Σύνταγμα, στο οποίο ορκίστηκε πίστη, τη δημοκρατική νομιμότητα».

Μάλιστα ο πρώην πρωθυπουργός προτείνει τάσσεται υπέρ της αναθεώρησης του Συντάγματος και επαναφέρει την παλαιά πρόταση, «τα κόμματα να συμφωνήσουν και με νωπή τη λαϊκή εντολή να κηρύξουν Αναθεωρητική τη νέα Βουλή και να προχωρήσουν στις αναγκαίες αλλαγές -καθ’ υπέρβαση του Συντάγματος- και χωρίς τις χρονοβόρες διαδικασίες που το ισχύον Σύνταγμα προβλέπει».

Λέει δε ότι η νέα Βουλή θα πρέπει να προχωρήσει αμέσως στην κατάργηση του Άρθρου 86 του Συντάγματος, ώστε να ισχύσει η υπαγωγή και των υπουργών στη Δικαιοσύνη, υπό τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις με τους απλούς πολίτες -μαζί με το δραστικό περιορισμό της βουλευτικής ασυλία.


Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ