Κόμματα και πολιτικοί αρχηγοί σε facebook και twitter – Ποιοι είναι οι περισσότερο και ποιοι οι λιγότερο δημοφιλείς

Οι διακυμάνσεις στη δημοφιλία και τη δραστηριότητα των λογαριασμών κομμάτων και πολιτικών αρχηγών στο facebook και στο twitter καταγράφονται σε ετήσια μελέτη της εταιρίας aboutpeople.gr. Η μελέτη βασίζεται σε στοιχεία του περασμένου Ιουνίου και περιλαμβάνει συγκρίσεις με τις αντίστοιχες περσινές επιδόσεις τους.

595f48b01dc52425188b46f9 1

Σύμφωνα με τα ευρήματα, στο facebook μεταξύ των κοινοβουλευτικών κομμάτων πιο δημοφιλής κομματικός λογαριασμός είναι αυτός του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος πάντως εμφανίζει πτώση σε ακολούθους, όπως άλλωστε και ο λογαριασμός της Ένωσης Κεντρώων, ενώ τις περισσότερες αναρτήσεις έχει κάνει το Ποτάμι.

Σε ό,τι αφορά τους πολιτικούς αρχηγούς στο facebook, πιο δημοφιλής λογαριασμός είναι αυτός του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος επίσης έχει δει τους ακολούθους του να μειώνονται, ακριβώς όπως και ο Πάνος Καμμένος, ενώ τις περισσότερες αναρτήσεις έχει κάνει ο Βασίλης Λεβέντης.

Στο twitter μεταξύ των κομμάτων περισσότερους ακολούθους έχει ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η μεγαλύτερη ποσοστιαία άνοδος αφορά τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Λιγότερα «τιτιβίσματα» σε σχέση με πέρυσι έχουν όλα τα κόμματα, εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ πιο ενεργοί λογαριασμοί είναι αυτοί του Ποταμιού και της Χρυσής Αυγής. Τα περισσότερα retweets από την άλλη έχει ο λαγαριασμός της ΝΔ.

Σε ό,τι αφορά τους πολιτικούς αρχηγούς στο twitter, πιο δημοφιλής είναι και πάλι ο λογαριασμός του Αλέξης Τσίπρα, ο οποίος σημειώνει, μαζί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη μεγαλύτερη ποσοστιαία άνοδο σε αριθμό αναρτήσεων σε σχέση με πέρυσι. Τα περισσότερα tweets έχει κάνει πάντως η Φώφη Γεννηματα, ενώ τα περισσότερα retweets οι λογαριασμοί των Κυριάκου Μητσοτάκη, Πάνου Καμμένου και Αλέξη Τσίπρα.

Δείτε τα σχετικά γραφήματα










Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

phlio 1

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

Οι ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν την χώρα, οδήγησαν σε πλημμυρικά φαινόμενα σε περιοχές της Θεσσαλίας.