Newsroom

Newsroom

Κόμμα Παπαδήμου

Τα δύο μεγάλα κόμματα (με ελάχιστες εξαιρέσεις σοβαρών στελεχών τους) περιμένουν τις ερχόμενες εκλογές προκειμένου να διεκδικήσουν εκ νέου το…

Τα δύο μεγάλα κόμματα (με ελάχιστες εξαιρέσεις σοβαρών στελεχών τους) περιμένουν τις ερχόμενες εκλογές προκειμένου να διεκδικήσουν εκ νέου το ναρκωτικό στο οποίο είναι χρόνια εθισμένοι, την εξουσία.

Η ΝΔ περιμένει να πάρει το ελάχιστο απαιτούμενο ποσοστό ώστε να σχηματίσει μια μειοψηφική κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ περιμένει να διατηρήσει όσο το δυνατό μεγαλύτερες δυνάμεις ώστε να μην διασπαστεί. Ταυτόχρονα τα μικρότερα κόμματα ελπίζουν σε σημαντική ενίσχυση των ποσοστών τους, διεκδικώντας τον άτυπο τίτλο του επίσημου προστάτη των αδυνάτων και του εκφραστή της λαϊκής βούλησης.

Όλοι αυτοί και ιδιαίτερα οι δύο μεγάλοι βασίζονται στην συμφωνία κυρίων βάση της οποίας ο νέος πρωθυπουργός οφείλει να οδηγήσει την χώρα σε εκλογές αλλά και στην δικλείδα ασφαλείας που έχουν, να μην τον στηρίξουν και να ρίξουν από μόνοι τους την κυβέρνησή του.

Εκείνο που παραβλέπουν όλοι είναι το λεγόμενο momentum, κι αυτή τους η παράβλεψη υπό προϋποθέσεις ίσως αλλάξει την ιστορία της χώρας. Παραβλέπουν την ανακούφιση με την οποία η συντριπτική πλειοψηφία του λαού υποδέχθηκε τον σχηματισμό της κυβέρνησης Παπαδήμου.

Τι θα συμβεί άραγε αν ο κ.Παπαδήμος οδηγήσει μεν την χώρα σε εκλογές αλλά συμμετάσχει και ο ίδιος σε αυτές? Αν ταυτόχρονα με την εξαγγελία των εκλογών, εξαγγείλει και τον σχηματισμό νέου κόμματος υπό την ηγεσία του προσκαλώντας μάλιστα συγκεκριμένα διακεκριμένα στελέχη από όλες τις πολιτικές παρατάξεις να τον ακολουθήσουν για την σωτηρία της χώρας? Πόσο εύκολο θα είναι για τα κόμματα να πείσουν τα πρωτοκλασάτα στελέχη τους, να μην ενωθούν με έναν άνθρωπο με υπερβολικά μεγάλη αποδοχή από την κοινή γνώμη, να μην συμμετάσχουν σε ένα κόμμα που εύκολα θα μπορεί να στελεχωθεί από επιτυχημένους επιχειρηματίες και καθηγητές, νέους και άφθαρτους ανθρώπους?

Αυτό που τα τελευταία χρόνια συζητείται μόνο θεωρητικά με τον γενικό τίτλο “κόμμα επιχειρηματιών ή καθηγητών” τώρα ίσως η συγκυρία ευνοεί να πραγματοποιηθεί. Κι αυτό είναι κάτι που σίγουρα δεν υπολόγισαν τα δύο κόμματα όταν τυφλωμένα από την κομματική τους διχόνοια απέρριψαν άμεσα όλες τις κομματικές προτάσεις τύπου Πετσάλνικου. Πιθανότατα ούτε και ο ίδιος ο κ.Παπαδήμος δεν το έχει καν σκεφτεί, αλλά σίγουρα όσο περισσότερο κόσμο κερδίζει με τις πλήρεις λογικής ομιλίες και το υπερκομματικό ύφος του, τόσο θα επωάζεται η ιδέα μέσα του.

Αν συγκεντρώσει ένα βασικό κορμό ικανών και άφθαρτων καθηγητών και επιχειρηματιών και ταυτόχρονα απευθύνει ανοικτές προτάσεις σε σοβαρά-ικανά στελέχη των δύο κομμάτων, τότε θα έχει δημιουργήσει ένα κόμμα που θα συγκεντρώσει όχι μόνο την θετική ψήφο δεκάδων χιλιάδων αλλά και την αρνητική των απογοητευμένων από όλα τα άλλα κόμματα. Θα λειτουργήσει σαν βαλβίδα εκτόνωσης της αγανάκτησης του εκλογικού σώματος και ίσως πετύχει ποσοστά που έχουμε δεκαετίες να δούμε.

Η ιστορία γράφεται όχι μόνο από τους ικανούς αλλά και από τους τυχερούς. Ο κ.Παπαδήμος είχε την τύχη να τοποθετηθεί σε θέση κλειδί για τον μέλλον της χώρας. Το άμεσο μέλλον θα δείξει αν έχει την ικανότητα να ανοίξει την βαλβίδα ασφαλείας και να αφήσει το ποτάμι της ιστορίας να κυλήσει προς μια νέα, αχαρτογράφητη αλλά πολλά υποσχόμενη κατεύθυνση.

Λένε πως η τύχη ευνοεί τους τολμηρούς. Ας το τολμήσει και νομίζω πως … … θα τινάξει την μπάνκα στον αέρα.

Στείλτε μας και τις δικές σας απόψεις στο [email protected]

Πάρος: Αυτοκίνητο με 3 επιβαίνοντες έπεσε στη θάλασσα μόλις βγήκε από το ferry boat (video)

παρος

Πάρος: Αυτοκίνητο με 3 επιβαίνοντες έπεσε στη θάλασσα μόλις βγήκε από το ferry boat (video)

Κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες έπεσε στη θάλασσα, στην περιοχή του λιμανιού της Πούντας.

«Αιχμές» Σλούκα κατά Μπαρτζώκα – Αγγελόπουλων: «Ευχαριστώ για την απαξίωση που μου έδειξαν»

ΣΛΟΥΚΑΣ ΚΟΥΠΑ

«Αιχμές» Σλούκα κατά Μπαρτζώκα – Αγγελόπουλων: «Ευχαριστώ για την απαξίωση που μου έδειξαν»

O απόλυτος πρωταγωνιστής του χθεσινού 5ου τελικού είχε πολλά να πει στη συνέντευξη Τύπου