Κόμμα "Μακεδονομάχων" ιδρύουν Μπαλτάκος και Δημήτρης Καμμένος

Νέος πολιτικός σχηματισμός βρίσκεται στα σκαριά από τον πρώην γραμματέα της κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου και προνομιακός συνομιλητής χρυσαυγιτών, Τάκης Μπαλτάκος, από κοινού με τον ανεξάρτητο βουλευτή, Δ. Καμμένο, προκειμένου «να αποφευχθεί η παράδοση του ιερού ονόματος της Μακεδονίας».

του Άγγελου Προβολισιάνου

Σύμφωνα με ανακοίνωση που διοχέτευσε στον Τύπο ο κ. Μπαλτάκος, ο πρώην στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά και ο πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ προτίθενται να ιδρύσουν ένα «ευρύ Πατριωτικό Μέτωπο», με πολιτικό πρόταγμα το ονοματολογικό και τη μη αποδοχή του εκφυλισμού «της παιδείας και των πατροπαράδοτων αξιών, ηθών και εθίμων του Ελληνικού λαού». Επίσης, οι δυο τους πιστοί στο ακραία συντηρητικό δόγμα νόμος και τάξη επισημαίνουν πως θα επιδιώξουν την «αποφασιστική καταστολή της εγκληματικότητας», ενώ τονίζουν πως απευθύνονται σε όσους «δακρύζουν όταν ακούνε τον Εθνικό Ύμνο και το ¨Μακεδονία ξακουστή¨», με την ανακοίνωση να καταλήγει με το απόφθεγμα του Θουκυδίδη:  «Και παρά δύναμιν τολμηταί».

Μετά την εξέλιξη αυτή, δίνεται άλλη τροπή στις πρόσφατες καταγγελίες του Πάνου Καμμένου πως οι Τ. Μπαλτάκος και Δ. Καμμένος προσέγγισαν βουλευτές των ΑΝΕΛ προκειμένου να υπερψηφίσουν την πρόταση  δυσπιστίας που είχε καταθέσει η αξιωματική αντιπολίτευση. «Μου αποκάλυψαν ότι και πιέσεις υπήρξαν και ραντεβού έγιναν. Ο κ. Δ. Καμμένος μαζί με τον κ. Μπαλτάκο έκλειναν ραντεβού σε σπίτι στην Αλεξάνδρας και πίεζαν βουλευτές να υπερψηφίσουν την πρόταση μομφής για να δημιουργήσουν νέο φορέα της δεξιάς που θα είχε τη στήριξη επιχειρηματιών» είχε καταγγείλει ο υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ανακοινώνουμε σήμερα την πρόθεση μας για την ίδρυση ενός δεξιού κόμματος με περαιτέρω σκοπό την διευκόλυνση σχηματισμού ενός ευρύτερου Πατριωτικού Μετώπου, έτσι ώστε αφενός μεν να αποφευχθεί η παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας σε Σλάβους, αφ’ ετέρου δε να απομακρυνθεί από την εξουσία η αριστερή κυβέρνηση, που όχι μόνο προχώρησε σε αυτή την ιεροσυλία, αλλά παράλληλα αποτελεί προφανή τροχοπέδη για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Πρόεδρος αυτού του πατριωτικού κόμματος θα είναι ο κ. Δημήτρης Καμμένος και Γενικός Γραμματέας ο κ. Τάκης Μπαλτάκος.

Απευθυνόμαστε στους Έλληνες πατριώτες, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, που αντιτίθενται στην παράδοση του ιερού ονόματος της Μακεδονίας.

Απευθυνόμαστε σε αυτούς που δεν αποδέχονται τον εκφυλισμό της παιδείας και των πατροπαράδοτων αξιών, ηθών και εθίμων του Ελληνικού λαού.

Απευθυνόμαστε σε όσους επιθυμούν την αποκατάσταση του νόμου και της τάξης στην Χώρα, με αποφασιστική καταστολή της εγκληματικότητας.

Απευθυνόμαστε σε όσους αποστρέφονται τις επιθέσεις κατά της Εκκλησίας και της Ορθοδοξίας.

Απευθυνόμαστε σε όσους δακρύζουν όταν ακούνε τον Εθνικό Ύμνο και το ¨Μακεδονία ξακουστή¨.

Και παρά δύναμιν τολμηταί .

Λάρισα: Εργατικό ατύχημα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο – 65χρονος υπέστη ηλεκτροπληξία

Λάρισα: Εργατικό ατύχημα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο – 65χρονος υπέστη ηλεκτροπληξία

Ηλεκτρικό ρεύμα χτύπησε έναν άνδρα στα μαγειρεία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας. Το