Κόμμα "Μακεδονομάχων" ιδρύουν Μπαλτάκος και Δημήτρης Καμμένος

Νέος πολιτικός σχηματισμός βρίσκεται στα σκαριά από τον πρώην γραμματέα της κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου και προνομιακός συνομιλητής χρυσαυγιτών, Τάκης Μπαλτάκος, από κοινού με τον ανεξάρτητο βουλευτή, Δ. Καμμένο, προκειμένου «να αποφευχθεί η παράδοση του ιερού ονόματος της Μακεδονίας».

5b47762f1dc524fb758b45a4

του Άγγελου Προβολισιάνου

Σύμφωνα με ανακοίνωση που διοχέτευσε στον Τύπο ο κ. Μπαλτάκος, ο πρώην στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά και ο πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ προτίθενται να ιδρύσουν ένα «ευρύ Πατριωτικό Μέτωπο», με πολιτικό πρόταγμα το ονοματολογικό και τη μη αποδοχή του εκφυλισμού «της παιδείας και των πατροπαράδοτων αξιών, ηθών και εθίμων του Ελληνικού λαού». Επίσης, οι δυο τους πιστοί στο ακραία συντηρητικό δόγμα νόμος και τάξη επισημαίνουν πως θα επιδιώξουν την «αποφασιστική καταστολή της εγκληματικότητας», ενώ τονίζουν πως απευθύνονται σε όσους «δακρύζουν όταν ακούνε τον Εθνικό Ύμνο και το ¨Μακεδονία ξακουστή¨», με την ανακοίνωση να καταλήγει με το απόφθεγμα του Θουκυδίδη:  «Και παρά δύναμιν τολμηταί».

Μετά την εξέλιξη αυτή, δίνεται άλλη τροπή στις πρόσφατες καταγγελίες του Πάνου Καμμένου πως οι Τ. Μπαλτάκος και Δ. Καμμένος προσέγγισαν βουλευτές των ΑΝΕΛ προκειμένου να υπερψηφίσουν την πρόταση  δυσπιστίας που είχε καταθέσει η αξιωματική αντιπολίτευση. «Μου αποκάλυψαν ότι και πιέσεις υπήρξαν και ραντεβού έγιναν. Ο κ. Δ. Καμμένος μαζί με τον κ. Μπαλτάκο έκλειναν ραντεβού σε σπίτι στην Αλεξάνδρας και πίεζαν βουλευτές να υπερψηφίσουν την πρόταση μομφής για να δημιουργήσουν νέο φορέα της δεξιάς που θα είχε τη στήριξη επιχειρηματιών» είχε καταγγείλει ο υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ανακοινώνουμε σήμερα την πρόθεση μας για την ίδρυση ενός δεξιού κόμματος με περαιτέρω σκοπό την διευκόλυνση σχηματισμού ενός ευρύτερου Πατριωτικού Μετώπου, έτσι ώστε αφενός μεν να αποφευχθεί η παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας σε Σλάβους, αφ’ ετέρου δε να απομακρυνθεί από την εξουσία η αριστερή κυβέρνηση, που όχι μόνο προχώρησε σε αυτή την ιεροσυλία, αλλά παράλληλα αποτελεί προφανή τροχοπέδη για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Πρόεδρος αυτού του πατριωτικού κόμματος θα είναι ο κ. Δημήτρης Καμμένος και Γενικός Γραμματέας ο κ. Τάκης Μπαλτάκος.

Απευθυνόμαστε στους Έλληνες πατριώτες, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, που αντιτίθενται στην παράδοση του ιερού ονόματος της Μακεδονίας.

Απευθυνόμαστε σε αυτούς που δεν αποδέχονται τον εκφυλισμό της παιδείας και των πατροπαράδοτων αξιών, ηθών και εθίμων του Ελληνικού λαού.

Απευθυνόμαστε σε όσους επιθυμούν την αποκατάσταση του νόμου και της τάξης στην Χώρα, με αποφασιστική καταστολή της εγκληματικότητας.

Απευθυνόμαστε σε όσους αποστρέφονται τις επιθέσεις κατά της Εκκλησίας και της Ορθοδοξίας.

Απευθυνόμαστε σε όσους δακρύζουν όταν ακούνε τον Εθνικό Ύμνο και το ¨Μακεδονία ξακουστή¨.

Και παρά δύναμιν τολμηταί .

Παυλίδου για Κουτσελίνη: «Ήμουν σπίτι με μελανιές και η εν λόγω κυρία εκείνη έκανε αγιογραφία του θύτη μου»

MixCollage 19 Jun 2024 12 49 PM 8605

Παυλίδου για Κουτσελίνη: «Ήμουν σπίτι με μελανιές και η εν λόγω κυρία εκείνη έκανε αγιογραφία του θύτη μου»

Μετά τη δήλωση αυτή, η ηθοποιός αναφέρθηκε στη δική της περίπτωση και τα σχόλια που…

Δημήτρης Μακαλιάς: «Ο ΑΝΤ1 είναι πολύ μπροστά, μας διώχνει για να φέρει την τεχνητή νοημοσύνη» (video)

profile player 960x540 19

Δημήτρης Μακαλιάς: «Ο ΑΝΤ1 είναι πολύ μπροστά, μας διώχνει για να φέρει την τεχνητή νοημοσύνη» (video)

Για την απόφαση του ANT1 να διακόψει τη συνεργασία μαζί του μίλησε ο Δημήτρης Μακαλιάς

Παρέμβαση Αρείου Πάγου για την επίθεση Κούγια σε Κασσελάκη: Οι δηλώσεις που παραβιάζουν τον αντιρατσιστικό νόμο

Κούγια

Παρέμβαση Αρείου Πάγου για την επίθεση Κούγια σε Κασσελάκη: Οι δηλώσεις που παραβιάζουν τον αντιρατσιστικό νόμο

Παρέμβαση για τα ομοφοβικά σχόλια Κούγια  κατά του Στέφανου Κασσελάκη