Κόμμα χωρίς όνομα ανακοίνωσε ο Κασιδιάρης

Μπήκε μπροστά από μια βιβλιοθήκη με την ελπίδα να κρύψει τα παλαιότερα «ανδραγαθήματά του» πίσω από τόμους βιβλίων που δε διάβασε ποτέ

4074501 0

Εδώ και μήνες (για να μην πούμε χρόνια) φημολογείται η διάσταση μεταξύ του αρχηγού της ναζιστικής Χρυσής Αυγής και του πρωτοπαλίκαρού του, Ηλία Κασιδιάρη.

Η αίσθηση ότι ο τελευταίος ετοιμαζόταν να ιδρύσει κόμμα έγινε εντονότερη όταν ο Κασιδιάρης συνειδητοποίησε ότι οι ευσεβείς του πόθοι να αναλάβει ο ίδιος τη Χρυσή Αυγή δε θα πραγματοποιούνταν.

Έτσι λοιπόν σήμερα, ο Ηλίας Κασιδιάρης, με βίντεο που ανέβασε στο twitter ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός νέου «κινήματος Ελλήνων και Ελληνίδων για την Εθνική Επιβίωση και την Αναγέννηση του Ελληνισμού».

Στο βίντεο που δημοσιεύτηκε, ο Ηλίας Κασιδιάρης μπήκε μπροστά από μια βιβλιοθήκη, φόρεσε τη γραβάτα του, έφερε και τη σημαία του και ανακοίνωσε την οριστική του ρήξη με τη Χρυσή Αυγή.

Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν μετέχει πλέον στο κόμμα της Χρυσής Αυγής, διότι η πρόταση που κατέθεσε για πλήρη αναδιοργάνωση και ανανέωση δεν έγινε αποδεκτή μάλιστα σημειώνει ότι «έγιναν εκτενείς συζητήσεις, αλλά δυστυχώς υπήρξε απόλυτη διαφωνία», όπως αναφέρει το tvxs.gr.

Στο βίντεο υποστηρίζει ότι ο σκοπός του κόμματός του (που όπως είπαμε ακόμα δεν εχει σαφές όνομα, εκτός αν το όνομα είναι η λέξη «Έλληνες»), είναι στις επόμενες εκλογές να μπει στην ελληνική βουλή.

Καλεί μάλιστα τον κόσμο να στηρίξει την προσπάθειά του να ξεπλυθεί από τον ναζισμό τηλεφωνόντας στα γραφεία για να γίνει μέλος.

Στην ιστοσελίδα του, το ellhnes.net, γίνεται για μια ακόμη φορά σαφές ότι το κόμμα του Κασιδιάρη είναι ακόμη «αβάφτιστο» και για αυτό το λόγο μάλλον έχει στην κορυφή τον Ήλιο της Βεργίνας και στη συνέχεια το σύνθημα «η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες».

Και επειδή πολύς λόγος είχε γίνει στη δίκη της Χρυσής Αυγής για το αν η ναζιστική οργάνωση είχε εγγεγραμμένα μέλη ή όχι, το νέο κόμμα του Κασσιδιάρη τα λύνει όλα αυτά τα προβλήματα πολύ εύκολα, αφού το μόνο που χρειάζεται κανείς για να γίνει μέλος είναι να βάλει σε μια φόρμα Όνομα, Επώνυμο, Επάγγελμα, Πόλη, Τηλέφωνο και email και να δηλώσει πως «αποδέχεται τις ιδεολογικές και πολιτικές θέσεις του Κινήματος και επιθυμεί την εγγραφή του στο μητρώο μελών». Το ότι μπορεί κάποιος να αποδέχεται τις ιδεολογικές και πολιτικές θέσεις ενός κόμματος, αλλά να μην ξέρει ούτε το όνομά του, το αφήνουμε προς ώρας στην άκρη.

Οι θέσεις του «αβάφτιστου»

Στην ιστοσελίδα πάντως, που είναι εμφανές ότι έχει σχεδιαστεί πολύ βιαστικά, υπάρχει ανάρτηση με τις 10 θέσεις πανω στις οποίες βασίζεται το πολιτικό πρόγραμμα του κόμματος.

Οι θέσεις αφορούν τα εξής: 1. Επίλυση του Δημογραφικού, 2.  Οριστική πάταξη της Λαθρομετανάστευσης, 3. Αυτάρκεια για όλα τα βασικά είδη διαβίωσης του Λαού μας, 4. Επιδότηση της εργασίας και της επιχειρηματικότητας, 5. Δόγμα Γεωστρατηγικής Αναβάθμισης του Ελληνισμού, 6. Εκμετάλλευση του Εθνικού μας Πλούτου, 7. Εθνική Άμυνα: Αναβάθμιση της Αποτροπής, 8. Μηδενική ανοχή στην εγκληματικότητα, 9. Πολιτική κάθαρση και 10. Ελληνική Παιδεία.

Όπως μπορεί κανείς να φανταστεί η ανάλυση των 10 σημείων είναι εξαιρετικά περιορισμένη και βασίζεται σε ένα ποτ-πουρί εθνικικστικών και ακροδεξιών τσιτάτων και έχει ως σαφή σκοπό να αποτινάξει από πάνω του ο Ηλίας Κασιδιάρης τη ρετσινιά του ναζισμού, κάτι που όμως αναμένεται να αποδειχθεί ιδιαίτερα δύσκολο.

Η χρονική περίοδος της ανακοίνωσης του κόμματος βεβαίως δεν είναι τυχαία αφού αναμένεται εντός των επόμενων ημερών να επανεκκινήσει η δίκη της Χρυσής Αυγής στην οποία είναι υπόδικος ο Κασιδιάρης και η οποία έχει μπει στην τελική της ευθεία. 

Ίσως λοιπόν ο Ηλίας Κασιδιάρης να ελπίζει πως θα τύχει πιο ευμενούς μεταχείρησης εάν είναι αρχηγός κάποιου πολιτικού μορφώματος απελευθερωμένου από τα «βαρίδια» της Χρυσής Αυγής στην οποία κάποτε ορκιζόταν. Ακολουθεί δηλαδή την ίδια τακτική που ακολούθησε και ο πρώην συναγωνιστής του και επίσης υπόδικος Γιάννης Λαγός.

Το αν το τζογάρισμα θα τους «βγει» θα φανεί σε λίγο καιρό. Μέχρι τότε, ίσως ο Ηλίας Κασιδιάρης να έχει βρει και όνομα για το κόμμα του.

Ελένη Βιτάλη: Το αντίο στον αδελφό της- «Πέρναγες τα πάθη του Χριστού, ματάκια μου λατρεμένα»

eleni vitali 23 940x549 1

Ελένη Βιτάλη: Το αντίο στον αδελφό της- «Πέρναγες τα πάθη του Χριστού, ματάκια μου λατρεμένα»

Δύσκολες ώρες βιώνει η Ελένη Βιτάλη καθώς έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος της αδελφός

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

ηφαιστιο

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

Τουλάχιστον 11 χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους εν μέσω φόβων για εξάπλωση τέφρας και…