Κομίζει "καρότο" στη ΔΕΘ ο Σαμαράς …πριν το "μαστίγιο"

Δέσμη μέτρων για τη μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης των πολιτών, αναμένεται να ανακοινώσει αύριο, από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης…

Δέσμη μέτρων για τη μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης των πολιτών, αναμένεται να ανακοινώσει αύριο, από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ο Πρωθυπουργός.

Παρά τις ενστάσεις που διατηρεί η πλευρά των ελεγκτών, η οποία και δεν άναψε «πράσινο φως» στο Παρίσι, ο Αντώνης Σαμαράς προσανατολίζεται να προχωρήσει, έστω μονομερώς, τόσο στις διορθώσεις επί του ΕΝΦΙΑ, όσο και στην ανακοίνωση μειώσεων στον ειδικό φόρο κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης και στην ειδική εισφορά αλληλεγγύης.

Το «πακέτο» θα συμπληρώνεται από την αύξηση δόσεων στις 100, για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές. Συγκεκριμένα και δεδομένου ότι η ομιλία Σαμαρά θα οριστικοποιηθεί απόψε το βράδυ, μετά τη λήξη της διήμερης συνόδου του ΝΑΤΟ, ο κ. Σαμαράς προτίθεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να ανακοινώσει κατά την ομιλία του στα εγκαίνια της ΔΕΘ:

-Μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 30%, με στόχο η τιμή διάθεσής του να διαμορφωθεί περί το 1 ευρώ ανά λίτρο.

-Εκπτώσεις στον ΕΝΦΙΑ για ξενοίκιαστα, μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα, μαζί με τις διορθώσεις των τιμών για τις 4.000 περιοχές εκτός σχεδίου όπου είχε παρατηρηθεί μεγάλη απόκλιση στις αξίες. Οι σχετικές διατάξεις θα κατατεθούν στη Βουλή τη Δευτέρα, μετά δηλαδή την ομιλία του κ. Σαμαρά στη ΔΕΘ.

-Αύξηση του αριθμού των δόσεων για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς Δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία, με στόχο την ανακοπή της έντονα αυξητικής τάσης των ληξιπρόθεσμων και την ανακούφιση των οφειλετών. Ο αριθμός των δόσεων διαμορφώνεται στις 100 για οφειλές έως 100.000 ευρώ και στις 72 δόσεις για μεγαλύτερα ποσά. Η διάταξη αναμένεται, επίσης, άμεσα στη Βουλή.

-Μείωση έως και 50% του ποσοστού της έκτακτης Εισφοράς Αλληλεγγύης, η οποία όπως όλα δείχνουν θα συνεχίσει να επιβάλλεται και το 2015. Στο τραπέζι του πρωθυπουργού έχουν κατατεθεί εναλλακτικά σενάρια χωρίς ωστόσο, μέχρι χθες, να έχει αποφασιστεί εάν, από τη Θεσσαλονίκη, ο κ. Σαμαράς θα εξειδικεύσει τη μείωση ή αν αυτό θα γίνει σε δεύτερο χρόνο, παράλληλα με τον προϋπολογισμό του 2015.

Αυτά όμως αποτελούν σίγουρα το «καρότο», καθώς ακολουθεί το «μαστίγιο» που θέλει η Τρόικα να επιβληθεί, κυρίως σε ό,τι αφορά το φλέγον ζήτημα της πλήρους απελευθέρωσης των απολύσεων, των αλλαγών στον συνδικαλιστικό νόμο και το ζήτημα της απελευθέρωσης των πλειστηριασμών στην πρώτη κατοικία… Άρα μπορεί να καταφέρουμε να βάλουμε φθηνότερο πετρέλαιο θέρμανσης στα σπίτια μας φέτος, αλλά κανείς δεν εγγυάται για τα ίδιο …τα σπίτια.

Νέα επίθεση Πορτοσάλτε για Κασσελάκη: «Μαζέψτε τον, είναι κωμωδία, κάνει καραγκιοζιλίκια» (video)

Νέα επίθεση Πορτοσάλτε για Κασσελάκη: «Μαζέψτε τον, είναι κωμωδία, κάνει καραγκιοζιλίκια» (video)

Ο Άρης Πορτοσάλτε ψάχνει συνεχώς να βρει αφορμές για να επιτεθεί στον πρόεδρο της αξιωματικής…

«Ανατρεπτική» κίνηση από Κασσελάκη στον Βόλο: Προσέγγισε διαδηλωτές με πλακάτ κατά του ΣΥΡΙΖΑ

«Ανατρεπτική» κίνηση από Κασσελάκη στον Βόλο: Προσέγγισε διαδηλωτές με πλακάτ κατά του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Στέφανος Κασσελάκης στον Βόλο χαιρέτισε και μίλησε και με φίλους και με... «εχθρούς»