Κομισιόν: Ε.Ε. και ΔΝΤ συνεχίζουν να εργάζονται από κοινού για το ελληνικό πρόγραμμα

Ευρωπαϊκοί θεσμοί και ΔΝΤ εργάζονται στο πλαίσιο των συμφωνιών και των δεσμεύσεων που ορίζει η συνθήκη του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕSM), επανέλαβε σήμερα, από τις Βρυξέλλες, η Ανίκα Μπράιτχαρτ, εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί.

58987f8c1dc52487468b4581

«Εργαζόμαστε στο πλαίσιο των συμφωνιών και των δεσμεύσεων, οι οποίες πρόσφατα επαναβεβαιώθηκαν από το ΔΝΤ. Βάσει της συνθήκης του ESM, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μαζί με την ΕΚΤ και, όπου είναι δυνατό, μαζί με το ΔΝΤ, είναι υπεύθυνη για τον έλεγχο της εφαρμογής των όρων που συνοδεύουν το οικονομικό πρόγραμμα βοήθειας. Σε αυτό το πλαίσιο, εργαζόμαστε μαζί με το ΔΝΤ», ανέφερε η κ. Μπράιτχαρτ στο πλαίσιο της καθιερωμένης συνέντευξης τύπου.

Κληθείσα να σχολιάσει τη θέση της νέας κυβέρνησης των ΗΠΑ ως προς τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, η Ανίκα Μπράιτχαρτ, αρκέστηκε λέγοντας ότι δεν είναι αρμοδιότητα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να σχολιάζει τη στάση οποιασδήποτε κυβέρνησης για τον ρόλο του ΔΝΤ.

Βερολίνο: Αν αποχωρήσει το ΔΝΤ, τέλος το ελληνικό πρόγραμμα

Την ίδια ώρα, ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, Γεργκ Βάισγκερμπερ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου υποστήριξε πως το πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα θα τερματιστεί, σε περίπτωση που το ΔΝΤ αποφασίσει να αποχωρήσει.

Ωστόσο, υπογράμμισε πως η Γερμανία πιστεύει ότι το ΔΝΤ θα παραμείνει στο ελληνικό πρόγραμμα.   

Τρόμος στη Νέα Υόρκη: Αεροσκάφος έπεσε σε παραλία ενώ προσπαθούσε να κάνει αναγκαστική προσγείωση- Καρφώθηκε με τη μύτη (video)

Καταγραφή 4

Τρόμος στη Νέα Υόρκη: Αεροσκάφος έπεσε σε παραλία ενώ προσπαθούσε να κάνει αναγκαστική προσγείωση- Καρφώθηκε με τη μύτη (video)

Ευτυχώς οι δυο επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους