Newsroom

Newsroom

"Κωμική μέσα στην τραγικότητά της η κυβέρνηση"

Μήνυμα προς τον Πρωθυπουργό να μην «τολμήσει» να βγάλει στο σφυρί την πρώτη κατοικία έστειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης…

Μήνυμα προς τον Πρωθυπουργό να μην «τολμήσει» να βγάλει στο σφυρί την πρώτη κατοικία έστειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σε ομιλία του στην πλατεία Δημαρχείου στην Ηγουμενίτσα. Παράλληλα, χαρακτήρισε την κυβέρνηση «κωμική μέσα στην τραγικότητά της».

«Ο λογαριασμός της αποτυχίας έρχεται και είναι βαρύς», είπε στην ομιλία του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και συμπλήρωσε: «Το μόνο success story για την Ελλάδα είναι η ανατροπή του μνημονίου. Το μόνο success story για την Ευρώπη είναι η ανατροπή της λιτότητας», είπε.

Αναφορικά με την πρώτη κατοικία, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «αντί η κυβέρνηση να υιοθετήσει την πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για τη «νέα σεισάχθεια», εκτελεί τις εντολές της τρόικας και απασφαλίζει τη βόμβα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας από την 1η Ιανουαρίου του 2014. Αντί η κυβέρνηση να «κουρέψει» τα δάνεια των νοικοκυριών, ανάλογα με τη μείωση των εισοδημάτων που επέβαλε στους δανειολήπτες στην τριετία των μνημονίων, και να διευκολύνει τους όρους αποπληρωμής τους, ετοιμάζεται να «κουρέψει» την περιουσία του μέσου πολίτη».

«Οι Έλληνες εργαζόμενοι και άνεργοι δεν σώζουν τις τράπεζες εδώ και τρία χρόνια, για να τις δουν να τους κυνηγούν. Δεν σώζουν τις τράπεζες για να χάσουν τα σπίτια τους», σημείωσε.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στο μέτρο της κινητικότητας, την οποία χαρακτήρισε βαρβαρότητα και κατηγόρησε τους υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη και Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη ότι «ψαρεύουν» σε θολές δεξαμενές, «για να βρουν τις χιλιάδες των ανθρώπων που θα πεταχτούν στο δρόμο, που θα χάσουν τη δουλειά τους, θα μπουν στο μύλο της κινητικότητας, της διαθεσιμότητας, ή όπως αλλιώς βαφτίζουν τώρα τη βαρβαρότητα».

Αναφερόμενος στο ΦΠΑ στην εστίαση, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για «ανικανότητα» της κυβέρνησης. «Ακόμα και ένα απλό μέτρο, όπως είναι η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, το έκαναν σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες», τόνισε.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στην επίσκεψη του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στη χώρα μας, τονίζοντας ότι ήρθε «για να επιθεωρήσει τα αποτελέσματα των μέτρων που έχουν επιβληθεί στην Ελλάδα».

Έκανε λόγο για «επίθεση» εναντίον μισθών, συντάξεων και δικαιωμάτων μέσα στο καλοκαίρι, η οποία «πήρε το χαρακτήρα αντιδημοκρατικής επιχείρησης, με το πολυνομοσχέδιο, το μαύρο της ΕΡΤ, τα μικρά καθημερινά κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα». «Μέσα στο καλοκαίρι αποφασίζουν επέκταση του χαρατσιού ως το 2016, απολύσεις εκπαιδευτικών, κλείσιμο νοσοκομείων, κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων για όσους χρωστάνε πάνω από 1.000 ευρώ, δηλαδή για τη πλειοψηφία των Ελλήνων. Και ο κατάλογος δεν έχει τέλος», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε παράλληλο σύμπαν ζει όποιος «περιμένει έλεος και ανθρωπιά από τους ανθρώπους, τα κόμματα και τις πολιτικές, που μας έφεραν ως εδώ, και τώρα υπόσχονται να μας σώσουν από την καταστροφή που οι ίδιοι προκάλεσαν».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για μία νέα κοινωνική πλειοψηφία, μία «ήρεμη δύναμη ανατροπής», όπως την χαρακτήρισε, «η οποία έχει αηδιάσει από το κακόγουστο, αλλά επαναλαμβανόμενο, θεατρικό έργο των εκβιασμών των δανειστών, των ανθρωποθυσιών, των δόσεων και των αποτυχιών», είπε, συμπληρώνοντας ότι «αυτή η ήρεμη δύναμη ανατροπής πείθεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ξέρει, θέλει και μπορεί να αλλάξει τη μοίρα του λαού και του τόπου».

Μικρούτσικος: H παίκτρια του «TV Queen» που του θύμισε τον… Μητσοτάκη – «Έχετε τον ίδιο σύμβουλο;» (video)

Μικρούτσικος

Μικρούτσικος: H παίκτρια του «TV Queen» που του θύμισε τον… Μητσοτάκη – «Έχετε τον ίδιο σύμβουλο;» (video)

«Το ότι δεν τον έχεις παρακολουθήσει μπορεί να με κάνει να σε συμπαθήσω», είπε ο…

Σάλος με τις κιτς χλαμύδες στην Ακρόπολη και την «αναβάθμιση» με άρωμα…χούντας (!) – «Η κα Μενδώνη να απαντήσει άμεσα»

GMPRm9QXEAElRJj

Σάλος με τις κιτς χλαμύδες στην Ακρόπολη και την «αναβάθμιση» με άρωμα…χούντας (!) – «Η κα Μενδώνη να απαντήσει άμεσα»

Αλευρωμένοι λευκοί σανδαλοφόροι νεαροί και νεαρές πόζαραν σαν αρχαία αγάλματα μπροστά από τον Παρθενώνα παριστάνοντας…

Η πρώτη δήλωση της Δούρου μετά την απόφαση για το Μάτι: «Η μάνα μου πέθανε με τον καημό ότι η κόρη της διασύρθηκε»

6036943

Η πρώτη δήλωση της Δούρου μετά την απόφαση για το Μάτι: «Η μάνα μου πέθανε με τον καημό ότι η κόρη της διασύρθηκε»

Διαβάστε τα πρώτα λόγια της Ρένας Δούρου μετά την αθώωση της για την τραγωδία στο…

Τροχαίο στη Σκιάθο: Ντυμένος γαμπρός θα κηδευτεί ο 17χρονος Γιάννης – Το συγκλονιστικό βίντεο της αδελφής του

Γιάννης

Τροχαίο στη Σκιάθο: Ντυμένος γαμπρός θα κηδευτεί ο 17χρονος Γιάννης – Το συγκλονιστικό βίντεο της αδελφής του

«Γιάννη μου μωρό μου για μένα είσαι εδώ. Μακάρι να ήμουν εγώ στη θέση του»,…