Newsroom

Newsroom

Κωλοτούμπα ολκής από τη "Δημοκρατία" για τον Σάμπυ Μιωνή

Με ένα λιτό της δημοσίευμα η Δημοκρατία ζητάει συγγνώμη από τον Σάμπυ Μυωνή για όσα του έχει καταλογίσει στο παρελθόν.…

Με ένα λιτό της δημοσίευμα η Δημοκρατία ζητάει συγγνώμη από τον Σάμπυ Μυωνή για όσα του έχει καταλογίσει στο παρελθόν. Το δημοσίευμα τιτλοφορείται «Ο Σάμπυ Μυωνή και η λίστα Λαγκάρντ» και αποκαλύπτει, προς αποκατάσταση της πραγματικότητας, ότι ο ελληνοϊσραηλινός επιχειρηματίας δεν είναι εκείνος ο κακός πλούσιος εβραίος χρηματιστής.

Η πρώτη κωλοτούμπα αναφορικά με την περίπτωση του Σάμπυ Μιωνή, του ανθρώπου πίσω από τα 550 εκατ. της λίστας Λαγκάρντ, έγινε από το Βήμα του Σταύρου Ψυχάρη τον περασμένο Σεπτέμβριο. Ήταν τότε που η εφημερίδα μ’ ένα εκτενέστατο ρεπορτάζ της σημείωνε πως ο Μυωνής αδικήθηκε, συκοφαντήθηκε και χτυπήθηκε άτιμα από τα ΜΜΕ και αναφερόταν στη φιλανθρωπική του δράση, στις προσπάθειες που κατέβαλε για να κάνει τις επιχειρήσεις του, ακόμη και στις επιθέσεις που συστηματικά δεχόταν από φασίστες στο σχολείο. Τέτοια ήταν η ευαισθησία του Βήματος, που όμως παρέλειπε να αναφέρει πως όλες οι κατηγορίες σε βάρος του επιχειρηματίας, είχαν αποδοθεί από την ίδια την εφημερίδα.

«Όποιος και να είναι ο πραγματικός λόγος για τη μεταχείριση της οποίας έτυχε ο κ. Μιωνής από μερίδα των ΜΜΕ στην Ελλάδα, το Βήμα θεωρεί υποχρέωσή του να αναδείξει στοιχεία της προσωπικότητας και του έργου του που δεν ήταν γνωστά, από δημοσιογραφικό καθήκον και στο όνομα της προάσπισης της δημοσιογραφικής δεοντολογίας», έκλεινε το σχετικό δημοσίευμα.

Η δεύτερη κωλοτούμπα έγινε μόλις χθες Δευτέρα, από τη Δημοκρατία. Η εφημερίδα, η οποία ουκ ολίγες φορές έχει βάλει κατά του ελληνοϊσραηλινού επιχειρηματία, ανασκευάζει όσα στο παρελθόν του έχει καταλογίσει και συγκεκριμένα αναφέρει: «H Δημοκρατία, κατόπιν νέων στοιχείων, επιθυμεί να διευκρινίσει τα εξής αποκαθιστώντας την πραγματικότητα για τον ελληνοϊσραηλινό επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή».

Στη συνέχεια παραθέτει όλα εκείνα τα στοιχεία που πρώτο το HOT DOC, ήδη από το 17ο τεύχος του τον Δεκέμβριο του 2012, είχε αποκαλύψει. Ότι δηλαδή, μεταξύ άλλων, ο έλεγχος του ΣΔΟΕ σε γραφείο που χρησιμοποιούσε ο κ. Μιωνής το 2000, έγινε ύστερα από ψευδή, όπως αποδείχτηκε, καταγγελία της τράπεζας Julius Baer και υπαλλήλων της, ότι τα χρήματα της Λίστας διαπιστώθηκε ότι ανήκαν σε Αμοιβαία Κεφάλαια υπό τη διαχείριση της CMA, θυγατρικής εταιρίας της τράπεζας EFG International. Η EFG εξαγόρασε τη CMA από τους μετόχους της τον Φεβρουάριο του 2006, όταν έχει να επιδείξει σημαντικό φιλανθρωπικό έργο και βεβαίως ότι ο επιχειρηματίας ουδέποτε κατηγορήθηκε από καμία Αρχή, σε κανένα μέρος του κόσμου, ούτε έχει υπάρξει ποτέ αντικείμενο έρευνας, ενώ δεν είχε και καμία επαφή η συνεργασίας με τον καταδικασμένο για απάτη στις ΗΠΑ, Μάντοφ.

Δείτε το δημοσίευμα της Δημοκρατίας


Τεράστιος νικητής της Ευρωλίγκα ο Παναθηναϊκός: Τροπαιούχος για 7η φορά στο Βερολίνο εις βάρος της Ρεάλ

GOh379aXcAIzZtB

Τεράστιος νικητής της Ευρωλίγκα ο Παναθηναϊκός: Τροπαιούχος για 7η φορά στο Βερολίνο εις βάρος της Ρεάλ

Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν κατέκτησε το 7ο ευρωπαϊκό τρόπαιο της Euroleague στην ιστορία του…

Εισαγγελέας Διεθνούς Δικαστηρίου: Κανείς δεν επιτρέπεται να διαπράττει εγκλήματα πολέμου

karim khan 640x426 1

Εισαγγελέας Διεθνούς Δικαστηρίου: Κανείς δεν επιτρέπεται να διαπράττει εγκλήματα πολέμου

Ο Καρίμ Χαν δέχθηκε δριμεία κριτική μετά το ένταλμα σύλληψης του Μπενιαμίν Νετανιάχου και ηγετικών…

Απίστευτο περιστατικό στις ΗΠΑ: Ιερέας επιτέθηκε και δάγκωσε πιστή – Τι ισχυρίζεται ο ίδιος

Screenshot 2024 05 26 222112

Απίστευτο περιστατικό στις ΗΠΑ: Ιερέας επιτέθηκε και δάγκωσε πιστή – Τι ισχυρίζεται ο ίδιος

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η αντιδικία ανάμεσα στον ιερέα και την πιστή ξεκίνησε…

Νέο βίντεο ντοκούμεντο από επεισόδια μεταξύ χούλιγκαν στο Βερολίνο – Χτύπησαν ξενοδοχείο σε προάστιο της πόλης

Screenshot 2024 05 26 221005

Νέο βίντεο ντοκούμεντο από επεισόδια μεταξύ χούλιγκαν στο Βερολίνο – Χτύπησαν ξενοδοχείο σε προάστιο της πόλης

Σοκαρισμένοι είναι οι κάτοικοι της πόλης, που σίγουρα δεν είναι συνηθισμένοι σε αντίστοιχες εικόνες