Κολοσσιαία καταστροφή στη Μαριούπολη: Αεροπορική επίθεση στην αγορά και στο παιδιατρικό νοσοκομείο (Video)

«Οι ρωσικές δυνάμεις κατοχής έριξαν πολλές βόμβες στο νοσοκομείο παίδων. Η καταστροφή είναι κολοσσιαία» - Δεν έχουν γίνει προς το παρόν αναφορές για πιθανά θύματα.

275415795 1868087793390751 7833878291811042638 n

Ένα νοσοκομείο παίδων στην ουκρανική πόλη Μαριούπολη καταστράφηκε από ρωσικές αεροπορικές επιδρομές, ανέφερε το δημοτικό συμβούλιο σε ανάρτησή του σήμερα στο διαδίκτυο – Η πληροφορία δεν κατέστη δυνατό να επαληθευτεί άμεσα από το Reuters – Σε ανάρτησή του ο πρόεδρος της Ουκρανίας κάνει λόγο για χτύπημα σε μαιευτήριο.

«Οι ρωσικές δυνάμεις κατοχής έριξαν πολλές βόμβες στο νοσοκομείο παίδων. Η καταστροφή είναι κολοσσιαία», ανέφερε το δημοτικό συμβούλιο σε ανάρτησή του σήμερα στο διαδίκτυο. προσθέτοντας ότι δεν έχει ακόμη γνώση για πιθανά θύματα. 

Η πληροφορία δεν κατέστη δυνατό να επαληθευτεί άμεσα από το Reuters. Την ίδια στιγμή, η Ρωσία αρνείται ότι θέτει στο στόχαστρο αμάχους στην εισβολή που έχει εξαπολύσει στην Ουκρανία, σύμφωνα με πληροφορίες,

Σε ανάρτησή του ο πρόεδρος της Ουκρανίας κάνει λόγο για χτύπημα σε μαιευτήριο:

Σύμφωνα με τον κ. Ζελένσκι: «Η κεντρική αγορά της Μαριούπολης χτυπήθηκε απο αέρος. Επίσης σημειώθηκε και χτύπημα των ρωσικών στρατευμάτων σε ένα μαιευτήριο. Άνθρωποι και παιδιά βρίσκονται κάτω από συντρίμμια. Για πόσο ακόμα ο κόσμος θα είναι συνένοχος; Αποκλείστε την εναέρια κυκλοφορία. Σταματήστε τις δολοφονίες». 

 Δείτε το tweet που ανήρτησαν οι ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις καθώς και ο δημοσιογράφος Κώστας Ονισένκο:

Ο δημοσιογράφος Κώστας Ονισένκο που κατοικεί στο Κίεβο ανέβασε στα social media ένα βίντεο από το βομβαρδισμένο νοσοκομείο ενώ πρόσθεσε πως οι Ρώσοι πραγματοποίησαν επίθεση και στην κεντρική πλατεία της Μαριούπολης.