Κολωνός: Η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής θέτει τα βαθύτερα ζητήματα της υπόθεσης

«Κόντρα στην παρακμή και την σαπίλα, παλεύουμε για να χτίσουμε ασπίδα προστασίας για τα παιδιά μας, μπαίνοντας στον αγώνα για τα δικαιώματά των οικογενειών μας»

paidoviastes

Την οργή και μεγάλη αγανάκτηση για το περιστατικό του κατ’ εξακολούθηση βιασμού, κακοποίησης και εκπόρνευσης του 12χρονου από τον 53χρονο στον Κολωνό εκφράζει η Ομοσπονδία Γονέων & Κηδεμόνων Περιφέρειας Αττικής.

Συγκεκριμένα, αναφέρει:

«Ως ΔΣ της Ομοσπονδίας Γονέων & Κηδεμόνων Περιφέρειας Αττικής νιώθουμε οργή και μεγάλη αγανάκτηση για το περιστατικό του κατ` εξακολούθηση βιασμού, κακοποίησης και εκπόρνευσης του 12χρονου παιδιού από τον 53χρονο στον Κολωνό. Ανεξάρτητα από την πορεία των εξελίξεων και των αποκαλύψεων, τον δρόμο που θα ακολουθήσει η δικαιοσύνη, δηλώνουμε την απαίτησή μας να διερευνηθεί η έκταση του εγκλήματος, να δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία όσων εμπλέκονται και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι ένοχοι.

Καταγγέλλουμε τον απαράδεκτο τρόπο που προβάλλεται η συγκεκριμένη υπόθεση από τα ΜΜΕ φτάνοντας στο σημείο να δημοσιοποιούν τη φωτογραφία του ανήλικου κοριτσιού. Τέτοια ρεπορτάζ στο όνομα της τηλεθέασης δεν βοηθούν στην ενημέρωση μας, των γονιών και των παιδιών μας, αντίθετα δημιουργούν μεγαλύτερη ανασφάλεια.

Έχουμε κυριολεκτικά αηδιάσει με τις συνεχόμενες ειδήσεις κακοποίησης, βιασμών και μαστροπείας και άλλων κοινωνικών φαινομένων που εκφράζουν τη σήψη της κοινωνίας που ζούμε, της απάνθρωπης και αρρωστημένης λογικής «όλα πουλιούνται και όλα αγοράζονται», ακόμα κι αυτό το ανθρώπινο σώμα, ειδικά το γυναικείο.

Δεν είμαστε διατιθέμενοι να ξεχάσουμε! Να βάλουμε στο αρχείο μια σειρά γεγονότα που παίζουν για τη δημοσιότητα και μετά ξεχνιούνται…

Είμαστε αποφασισμένοι και απαιτούμε την πλήρη στήριξη του θύματος και όλων θυμάτων.

Δεν θα συμβιβαστούμε με την δυσωδία μίας κοινωνίας που σαπίζει. Δεν μπορούμε να ανεχτούμε για κανέναν άνθρωπο, πολύ περισσότερο για ένα παιδί την ΒΙΑ:

της πείνας,

της απομάκρυνσης από το σχολείο

της ανήλικης εργασίας

της κακοποίησης

του βιασμού

Είναι ανάγκη στις Ενώσεις και στους Συλλόγους γονέων να ανοίξει η συζήτηση για όσα πρέπει κατεπειγόντως να διεκδικήσουμε μέσα κι έξω από τα σχολεία.

Η Κυβέρνηση τώρα να φροντίσει ώστε:

Ø Να εξασφαλιστεί ψυχολόγος, κοινωνικός λειτουργός και νοσηλευτής σε κάθε σχολείο και δήμο.

Ø Ενημερωτικά προγράμματα στα σχολεία από επιστημονικούς κρατικούς φορείς για το φαινόμενο της βίας και της σεξουαλικής παρενόχλησης.

Ø Χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη λειτουργία των κρατικών κοινωνικών υπηρεσιών και υποδομών για την πρόληψη του φαινομένου της βίας κατά των παιδιών και των γυναικών καθώς και για τη στήριξη τους.

Ø Μέτρα στήριξης των άνεργων οικογενειών και ιδιαίτερα των άνεργων γυναικών, των γυναικών από μονογονεϊκές και πολύτεκνες οικογένειες. Αξιοπρεπείς μισθοί, συνθήκες κατοικίας, κ.α. ως βάση για την ομαλή ανάπτυξη των παιδιών.

Ø Να επεκταθεί παντού το πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, ώστε κανένα παιδί να μην πεινάει.

Ø Να οργανωθούν δωρεάν προγράμματα αθλητικής και πολιτιστικής δράσης στα σχολεία τις απογευματινές ώρες, για να συμμετέχουν όλα τα παιδιά ανεξαρτήτως οικονομικής δυνατότητας σε δημιουργικές δραστηριότητες.

Ø Επαρκείς δημόσιες δομές παιδικής προστασίας, με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων που απαιτούνται για την ομαλή και σωστή ανάπτυξη των παιδιών.

Κόντρα στην παρακμή και την σαπίλα, παλεύουμε για να χτίσουμε ασπίδα προστασίας για τα παιδιά μας, μπαίνοντας στον αγώνα για τα δικαιώματά των οικογενειών μας.

Εμπνέουμε τα παιδιά μας στα ιδανικά της αλληλεγγύης, της φιλίας, της αγάπης και της ομορφιάς του αγώνα για την ζωή που δικαιούνται!!!»

Κιβωτός του Κόσμου: Την παραπομπή σε δίκη του πατέρα Αντώνιου για σεξουαλικές πράξεις σε ανηλίκους ζητά ο εισαγγελέας

Κιβωτός του Κόσμου

Κιβωτός του Κόσμου: Την παραπομπή σε δίκη του πατέρα Αντώνιου για σεξουαλικές πράξεις σε ανηλίκους ζητά ο εισαγγελέας

Ο εισαγγελέας είχε προτείνει και πριν από μερικούς μήνες την παραπομπή του πατέρα Αντώνιου σε…