Κολωνός – Ραγδαίες εξελίξεις: Έρχονται 5 εντάλματα σύλληψης – Οι ανατριχιαστικές συνομιλίες

Ζήτημα ωρών να εκδοθούν τα πέντε νέα εντάλματα σύλληψης - Οικογενειάρχες υπεράνω υποψίας οι βιαστές. Φρίκη προκαλούν οι πρώτες συνομιλίες που είχαν μέσω μηνυμάτων η μητέρα της δωδεκάχρονης με τον βιαστή της κόρης της και μαστροπό Ηλία Μίχο.

Κολωνός 42χρονος

Μορφή «ντόμινο» έχουν πάρει οι νέες αποκαλύψεις που έρχονται στο φως για την ανατριχιαστική υπόθεση του βιασμού και εκπόρνευσης του 12χρονου κοριτσιού από τον Κολωνό. Άμεσα αναμένονται πέντε νέα εντάλματα σύλληψης για άτομα που έχουν σχέση με την υπόθεση.

Τα νέα εντάλματα σύλληψης, που θα εκδοθούν εντός της μέρας, θα αφορούν βιαστές, με τους οποίους ο Μίχος έκλεινε ραντεβού για να βιάζουν το 12χρονο κορίτσι σε οίκο ανοχής.

Οικογενειάρχες υπεράνω υποψίας οι βιαστές

Σύμφωνα με το protothema.gr, οι αστυνομικοί προσπαθούν να ξεδιαλύνουν πόσοι ήταν οι άντρες που βίασαν το παιδί και πόσα ραντεβού είχαν κλείσει εξηγώντας ότι οι δύο αυτοί αριθμοί δεν συνδέονται καθώς π.χ. ο δεύτερος κατηγορούμενος Ιωάννης Σοφιανίδης είχε βιάσει το παιδί τέσσερις φορές. Aπό τις μέχρι στιγμής έρευνες προκύπτουν τουλάχιστον 12 βιαστές οι οποίοι, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ήταν όλοι οικογενειάρχες, με προφίλ υπεράνω υποψίας. «Μόλις γίνουν γνωστά τα ονόματά τους, ο περίγυρός τους θα υποστεί σοκ». Από αυτούς, έλεγαν οι ίδιες πηγές, οι πέντε έχουν ταυτοποιηθεί και για τους υπόλοιπους η διαδικασία βαίνει προς ολοκλήρωση.

Σε αυτό θα βοηθήσει η διαδικασία αναγνώρισης από την 12χρονη, η οποία επί του παρόντος έχει διακοπεί, καθώς το παιδί είναι σε μεγάλο σοκ και δεν μπορεί να μιλήσει.

Μυστήριο με τον «Μιχάλη»

Παράλληλα, οι αρχές προσθπαθούν να διαπιστώσουν τον ρόλο ενός άνδρα με το όνομα «Μιχάλης» στον οποίο έχει αναφερθεί η 12χρονη στις καταθέσεις της. Όπως έχει πει το κορίτσι αυτό ήταν το ένα από τα δύο πρόσωπα – το άλλο ήταν ο Ηλίας Μίχος – που έκλειναν τα ραντεβού και συνόδευαν το κορίτσι στις επαφές με τους βιαστές της.

Η 12χρονη για την ώρα δεν έχει πει τίποτε εναντίον της μητέρας της μετά τη σύλληψή της, αντίθετα την προστατεύει, ωστόσο η αστυνομία έχει στοιχεία που δείχνουν τον ρόλο της.

Ποιοι έχουν συλληφθεί

Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για τη σύζυγο του 53χρονου αλλά οι αρχές πιστεύουν ότι με κάποιο τρόπο εμπλέκεται στην υπόθεση.

Η σύζυγος του Ηλία Μίχου είχε καταγγελθεί από τη μητέρα του 12χρονου κοριτσιού στον Κολωνό πως είχε επιχειρήσει να δωροδοκήσει την οικογένεια, προσφέροντας στην 37χρονη μητέρα 10.000 ευρώ για να μην καταγγείλει τον βιασμό και την εκπόρνευση του παιδιού της. Η καταγγελία αυτή είχε γίνει πριν συλληφθεί και κατηγορηθεί η μητέρα του παιδιού.

Ήδη, οι αρχές έχουν περάσει χειροπέδες στη μητέρα του κοριτσιού, με τη 37χρονη να κατηγορείται «για διακεκριμένη περίπτωση μαστροπείας εναντίον προσώπου νεότερου των 15 ετών, από ανιόντα συγγενή εξ αίματος και με προσφορά ή υπόσχεση πληρωμής χρημάτων ή οποιουδήποτε ανταλλάγματος κατ’ εξακολούθηση». Η μητέρα του κοριτσιού, πέρασε και δεύτερο βράδυ στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και, αφού πήρε προθεσμία, θα απολογηθεί την ερχόμενη Δευτέρα. Έως τότε κρατείται στο τμήμα ανηλίκων στον τρίτο όροφο.

Η μητέρα του 12χρονου παιδιού αναμένεται να ισχυριστεί πως δεν ήξερε τίποτα και ότι η ανήλικη κόρη της δούλευε στο μαγαζί του 53χρονου αλλά δεν γνώριζε κάτι. Στο μεταξύ, όπως είπε ο δικηγόρος έχει δεχτεί τηλεφωνήματα πως υπάρχουν και άλλες καταγγελίες για τον 53χρονο αλλά και για τον 42χρονο, συγκατηγορούμενο του, Γιάννη Σοφιαννίδη.

Παράλληλα, ο πατέρας της ανήλικης αναμένεται να δικαστεί στις 26 Οκτωβρίου καθώς συνελήφθη για μικροποσότητα ναρκωτικών που βρέθηκαν στο σπίτι της οικογένειας κατά τη διάρκεια έρευνας. Κατά πληροφορίες, αναμένεται να υποστηρίξει πως ούτε εκείνος γνώριζε κάτι λόγω των εξαρτήσεων του και δεν μπόρεσε να βοηθήσει το μικρότερο παιδί του, αλλά και να σταθεί δίπλα στα υπόλοιπα τέσσερα αδέλφια της 12χρονης που έχει αποκτήσει με την 37χρονη. Συνολικά η 12χρονη είχε άλλα 7 αδέρφια, εκ των οποίων τα πέντε ανήλικα. Εκεί ακριβώς αναμένεται να στρέψουν το βλέμμα τους οι αστυνομικές αρχές καθώς τα παιδιά, που έχουν μεταφερθεί μαζί με τη 12χρονη στο νοσοκομείο Παίδων, για να έχουν στήριξη από παιδοψυχολόγους.

Την ίδια στιγμή, τα δύο ενήλικα παιδιά ζουν με τους παππούδες και σύντομα θα κληθούν να καταθέσουν. Σε κάθε περίπτωση στόχος είναι να εξακριβωθεί εάν είχαν υποστεί σεξουαλική βία και άλλα παιδιά της οικογένειας, εκτός της 12χρονης, και φυσικά να προστατευτούν.

Οι ανατριχιαστικές συνομιλίες

Σοκάρουν, οι πρώτες συνομιλίες που είχαν μέσω μηνυμάτων η μητέρα της δωδεκάχρονης με τον βιαστή της κόρης της και μαστροπό Ηλία Μίχο. Σύμφωνα με πληροφορίες του Documento, η μητέρα της δωδεκάχρονης η οποία κατηγορείται επίσης για μαστροπεία και έχει λάβει προθεσμία για να απολογηθεί την προσεχή Δευτέρα, μόλις ενημερώθηκε από τη θεία του παιδιού, για όσα δραματικά βίωνε η κόρη της, έστειλε μήνυμα στον βασικό κατηγορούμενο.

Η ωμότητα των απαντήσεών του στα μηνύματα της μητέρας της δωδεκάχρονης, προκαλούν οργή και αποτροπιασμό, ενώ εντύπωση προκαλεί μια αποστροφή της μητέρας, σύμφωνα με την οποία ο μαστροπός πήγαινε το παιδί, σε κάποιον «ανώμαλο» ιερέα.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του Documento, η θεία του ανήλικου κοριτσιού, μόλις εντόπισε στο κινητό της δωδεκάχρονης μηνύματα του Μίχου, τα προώθησε στη μητέρα. Εκείνη, εμφανίζεται, αμέσως μόλις διάβασε τα μηνύματα του κατηγορούμενου προς την κόρη της, να απευθύνθηκε σ’ εκείνον, επίσης με μήνυμα, γράφοντας: «Βρωμιάρη, ανώμαλε, τι είναι αυτό που έκανες στο παιδί μου». Στη συνέχεια φαίνεται πως του έστειλε και δεύτερο μήνυμα στο οποίο τον αποκαλούσε παιδεραστή. Εκείνος, εμφανίζεται ιδιαίτερα ψύχραιμος και της ζητάει να περάσει από κάποιο μέρος στο οποίο βρίσκεται (πιθανώς το κατάστημά του), πιθανότατα για να συζητήσουν. Η απάντησή του προς τη μητέρα είναι συγκεκριμένα, «ηρέμησε κι έλα από ‘δω».

«Δεν θα πάνε μέσα μόνο εμένα»

Στη συνέχεια της μεταξύ τους συνομιλίας, η μητέρα ρώτησε τον Μίχο ποιος έστελνε τα μηνύματα στο παιδί της, ενώ εκείνος της απάντησε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες «τα είπατε όλα στη γυναίκα μου, τι θέλεις τώρα;». Από τα μηνύματά του αυτά, φαίνεται, σαν να μην είχε καν αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης και το ειδεχθές έγκλημα που ο ίδιος κατηγορείται ότι έχει τελέσει. Φαίνεται όμως, ότι ο μεταξύ τους διάλογος μέσω μηνυμάτων συνεχίστηκε, με τη μητέρα να είναι ολοένα πιο εκνευρισμένη και να διαμηνύει στον Μίχο ότι θα τον καταγγείλει.

Μίχος : «Ηρέμησε. Αν με πάνε μέσα, δεν θα πάνε μόνο εμένα». 

Μητέρα :«Διανοείσαι τι έχεις κάνει κάθαρμα; Η θεία της έχει φρικάρει. Θα βρω τα μηνύματα, θα τα στείλω στη γυναίκα και τον γιο σου. Με το δωδεκάχρονο ρε αλήτη; Θα σε θάψω. Ο τάφος σου θα γίνει».

Μίχος:  «εγώ ήμουν, οκ».

«Πήγαινες το παιδί, στον ανώμαλο»

Όσα σοκαριστικά προκύπτουν από αυτή την πρώτη συνομιλία του Μίχου με τη μητέρα της δωδεκάχρονης, δεν σταματούν εδώ. Από άλλο μήνυμα της μάνας, προκύπτει ότι ο μαστροπός πιθανώς πήγαινε το παιδί σε κάποια εκκλησία. Η μητέρα της ανήλικης εμφανίζεται να γράφει στον Μίχο: «κλαίω όλη νύχτα. Θα πάθει η καρδιά μου, που έπαιρνες το παιδί και το πήγαινες στον ανώμαλο στον Άγιο Α. (αναφέρει το όνομα της εκκλησίας) Θα σου φάω το λαρύγγι».

Ιδιαιτέρως απεχθές είναι τέλος ένα ακόμη μήνυμα προς τον βασικό κατηγορούμενο. Σύμφωνα με όσα λέει η μάνα στον Μίχο, εκείνος φέρεται να έλεγε στο παιδί ακόμη και που θέλει να ολοκληρώσει. «Θα τα πούμε στο τμήμα. Θα σε θάψω, ήρθε το τέλος σου», φαίνεται να κατέληξε η μάνα.

Η απολογία Μίχου

Σοκαριστικά είναι όσα είπαν στην απολογία τους οι δύο βασικοί κατηγορούμενοι για τον βιασμό της δωδεκάχρονης στα Σεπόλια και την μαστροπεία. Αμφότεροι, σύμφωνα με πληροφορίες, επιχείρησαν να επιρρίψουν ευθύνες στην ανήλικη. Απ’ όσα ο Ηλίας Μίχος φαίνεται να έχει πει κατά τη διαδικασία της ανάκρισης προκύπτουν σημαντικές αντιφάσεις, αλλά και μια αδιανόητη για οποιονδήποτε μη νοσηρό νου, προσπάθεια να ενοχοποιήσει το ίδιο το παιδί, δηλαδή το θύμα της υπόθεσης.

«Ότι γινόταν ήταν με την συναίνεση του κοριτσιού, βρέθηκα μαζί της τέσσερις φορές», είπε χαρακτηριστικά ο κατηγορούμενος Ηλία Μίχου για τον βιασμό και την σωματεμπορία της 12χρονης στον Κολωνό.

Είπε ότι το παιδί τον πίεζε να συναντηθούν

Μεταξύ άλλων, ο 53χρονος, φέρεται να έχει καταθέσει ότι το παιδί, δηλαδή -αν είναι δυνατόν- το δωδεκάχρονο κορίτσι, τον πίεζε να συναντηθούν, ζητώντας να στέλνει μηνύματά στη μητέρα του, ότι τη χρειαζόταν για δουλειά στο μαγαζί. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος έχει καταθέσει στο πλαίσιο της απολογίας του ότι «μου έστελνε μηνύματα (σ.σ. η ανήλικη) να πω στη μητέρα της ότι την ήθελα για δουλειά για να έρχεται στο μαγαζί».

Σαν να μην έφτανε αυτό όμως, ο 53χρονος, φέρεται να έχει καταθέσει, ότι το παιδί του είχε αποκαλύψει ότι πήγαινε οικειοθελώς με άλλους άντρες επί πληρωμή. «Μου είχε πει το παιδί ότι πήγαινε και με άλλους επί πληρωμή για 50 έως 100 ευρώ», φέρεται να κατέθεσε.

Ο προφυλακισμένος πλέον ως βιαστής και μαστρωπός, Ηλίας Μίχος ισχυρίστηκε μάλιστα, κατά τις ίδιες πληροφορίες, πως όταν ρώτησε το παιδί τι έλεγε στη μητέρα της, προφανώς για να μπορεί να φεύγει από το σπίτι, εκείνη του απαντούσε ότι φρόντιζε μια ηλικιωμένη γυναίκα. «Όταν είχα ρωτήσει τη μικρή τι της έλεγε η μητέρα της που την έβλεπε να γυρίζει αργά στο σπίτι με 50ευρα, μου είχε απαντήσει ότι της έχει πει ότι φροντίζει μια ηλικιωμένη», φέρεται να υποστήριξε ο 53χρονος.

Παράλληλα βέβαια, ο κατηγορούμενος φέρεται να έχει εκφράσει την πεποίθησή του ότι η μητέρα της δωδεκάχρονης γνώριζε. Αυτό ασφαλώς δεν είναι κάτι που μπορεί να κρίνει οποιοσδήποτε άλλος, πέραν από την ίδια τη Δικαιοσύνη, ενώπιον της οποίας θα βρεθεί και η μάνα της ανήλικης, η οποία έχει πάρει προθεσμία για να απολογηθεί την προσεχή Δευτέρα.

Παρ’ όλα αυτά, προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι ο ίδιος, σύμφωνα με όσα είπε κατά την ανάκριση, πιστεύει ότι η μητέρα γνώριζε, ενώ ταυτόχρονα ισχυρίζεται ότι το παιδί απέκρυπτε από τη μητέρα του όσα έκανε, λέγοντας ότι φεύγει από το σπίτι για να προσέχει μια γιαγιά. Όσον αφορά τα χρηματικά εμβάσματα που φέρεται να διακινήθηκαν από εκείνον προς τη μητέρα του κοριτσιού, ο 53χρονος υποστήριξε ότι είχε δώσει «300 ευρώ στη μητέρα γιατί είχε οικονομικά προβλήματα».

Για πιέσεις από την ανήλικη μίλησε και ο Σοφιανίδης

Ευθύνες στην ανήλικη, επιχείρησε να αποδώσει και ο δεύτερος κατηγορούμενος Γιάννης Σοφιανίδης, ο οποίος σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ανέφερε ότι βρήκε την ανήλικη μέσω κάποιας διαδικτυακής εφαρμογής. Ο ίδιος φέρεται να είπε κατά την απολογία του ότι το κορίτσι του είπε ότι είναι 17 ετών και ότι έχει ανάγκη από χρήματα γιατί τα είχε πάρει από τη μητέρα της και έπρεπε να τα επιστρέψει. Ο Σοφιανίδης είπε μάλιστα, ότι η δωδεκάχρονη τον προκαλούσε. «Με προκαλούσε, είχαμε βρεθεί πίσω από τα ΚΤΕΛ του Κηφισού. Δεν έχω καμία σχέση με τον συγκατηγορούμενο μου. Το παιδί με πίεζε να βρισκόμαστε. Έχω βρεθεί μαζί της λίγες φορές» φέρεται να είπε ενώπιον της 33ης ανακρίτριας.

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…