Newsroom

Newsroom

Κολωνός – Απίστευτη καταγγελία: Δεν ζήτησαν από τη 12χρονη να αναγνωρίσει 213 πιθανούς ύποπτους βιαστές

«Υπάρχει λίστα με 213 άτομα» κατήγγειλε ο δικηγόρος της 12χρονης από τον Κολωνό

ΕΚ - Κολωνος

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής Εταιρείας Γιάννης Μπάρκης και ο δικηγόρος της οικογένειας της 12χρονης Απόστολος Λύτρας μίλησαν για τις νέες συλλήψεις στην υπόθεση του κυκλώματος μαστροπείας και παιδοβιασμού του Κολωνού, ειδικά μάλιστα για την περίπτωση του 65χρονου γιατρού.

«Ο συλληφθείς είναι τακτικό μέλος της εταιρείας, δεν απείχε» από τα επιστημονικά δρώμενα της ειδικότητας», όπως περιέγραψε. Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, προέβλεψε ότι «θα πάει ο φάκελος από την εισαγγελία στον Ιατρικό Σύλλογο, που θα αφαιρέσει την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος», ενώ «εμείς θα τον διαγράψουμε από την εταιρεία, γιατί η συμπεριφορά του δεν συνάδει με τον κώδικα δεοντολογίας».

«Έπεσε κεραυνός εν αιθρία», είπε ο κ. Μπάρκης, που όπως είπε γνώριζε τον συλληφθέντα από τον καιρό που έκαναν μαζί ειδικότητα, την δεκαετία του ’90. Περιέγραψε έναν άνθρωπο που «ήταν λίγο μοναχικός, αλλά ήταν ευγενής, με χιούμορ … δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι θα έμπλεκε σε μια τέτοια διαδικασία».

«Δεν μου κάνει καθόλου εντύπωση» η εμπλοκή γιατρού, «η παιδεραστία και τέτοιου είδους άνθρωποι μπορεί να προέρχονται από οποιαδήποτε κοινωνικό στρώμα» σχολίασε για τις συλλήψεις o δικηγόρος της οικογένειας της 12χρονης που έπεσε θύμα του κυκλώματος μαστροπείας και παιδοβιασμών του Κολωνού κ. Απόστολος Λύτρας.

Μεταξύ των 5 νέων συλλήψεων περιλαμβάνεται και 65χρονος γιατρός, που είναι μάλιστα πολύτεκνος. Αναλυτικά, πρόκειται για 3 Έλληνες (44, 49 και ο 65χρονος γιατρός) και 2 υπήκοοι Πακιστάν (23 και 50 ετών), ο ένας εκ των οποίων έχει επίσης κατάστημα στον Κολωνό, μόλις 500 μ. από το κατάστημα του ήδη προφυλακισμένου Ηλία Μίχου. Και οι πέντε πήραν προθεσμία προκειμένου οι ίδιοι και οι δικηγόροι τους να ενημερωθούν πλήρως για την δικογραφία και να προετοιμάσουν τις απολογίες τους το πρωί της Παρασκευής στην 23η τακτική ανακρίτρια. Οι κατηγορίες που τους αποδίδονται είναι βαρύτατες, όπως οι κατ’ εξακολούθηση γενετήσιες πράξεις σε βάρος ανηλίκου κάτω των 12 ετών.

«Πίσω από αυτή την ιστορία υπάρχει ένα ολόκληρο, βρομερό κύκλωμα, είμαι πεπεισμένος από διάφορα στοιχεία ότι δεν πρόκειται μόνο για την 12χρονη. Αυτά προφανώς τα έχουν κάνει και με άλλα ανήλικα παιδιά … μπορεί να το επιβεβαιώσει ένας ειδικός ψυχικής υγείας, ένας άνθρωπος δεν ξεκινάει αυτή την ιστορία στα 50, στα 60 ή τα 65 … το έχουν διαπράξει ξανά και σε άλλα ανήλικα», υπογράμμισε ο κ. Λύτρας. Θύμισε ενδεικτικά το φαινόμενο του διεθνούς σεξοτουρισμού με στόχο ανήλικα που έχει καταγραφεί και στην Ελλάδα.

«Έχουμε ακούσει για οίκους ανοχής, για airbnb, για διάφορα, για blindchat, που μπαίνουν αυτοί οι άνθρωποι και συνευρίσκονται με ανήλικα … δεν είναι ότι θα πέσουμε από τα σύννεφα αν πληροφορηθούμε ότι υπάρχουν και άλλα ανήλικα», συνέχισε ο ίδιος, αλλά ταυτόχρονα είπε «δεν νομίζω» απαντώντας στο αν η εισαγγελία κινείται να ερευνήσει προς αυτή την κατεύθυνση.

«Η έρευνα για άλλα ανήλικα παιδιά θα πρέπει να ξεκινήσει από την Αστυνομία, αλλά η εισαγγελία και οι ανακριτικές Αρχές … το έχω πει επανειλημμένως … πραγματικά οι διαδικασίες είναι αργές. Δεν είναι δυνατόν ένα παιδάκι 12 χρονών να δίνει ανά μήνα καταθέσεις, έχει δώσει ήδη 6 καταθέσεις, μια τρομακτική διαδικασία για ένα ανήλικο παιδί … οι τελευταίες αναγνωρίσεις για τους συγκεκριμένους έχουν γίνει πριν ελάχιστες ημέρες».

«Υπάρχει λίστα με 213 άτομα. Δεν λέω ότι και οι 213 έχουν βιάσει το παιδί, ότι έχουν προβεί σε γεννετήσιες πράξεις. Αλλά αν μη τι άλλο θα πρέπει να αναγνωριστούν από το παιδί», κάτι που δεν έχει γίνει, καθώς «οι αναγνωρίσεις είναι ελάχιστες», όπως διευκρίνισε ο κ. Λύτρας. «Αυτές οι διαδικασίες θα μπορούσαν να γίνουν με 2 καταθέσεις του παιδιού. Οι 6 καταθέσεις, είναι πρωτόγνωρο, να καλείται τόσες φορές για αναγνώριση … έχει πάει 6 φορές στη ΓΑΔΑ … σε ένα δωμάτιο που δεν είναι διαμορφωμένο σύμφωνα με το νόμο … όπως θα έπρεπε για να γίνει αυτή η διαδικασία με ένα παιδάκι».

Τραγωδία στην Κένυα: Τουλάχιστον 45 οι νεκροί από κατάρρευση φράγματος – Υπάρχουν ακόμη παγιδευμένοι στη λάσπη (Eικόνες)

AP24120324819137

Τραγωδία στην Κένυα: Τουλάχιστον 45 οι νεκροί από κατάρρευση φράγματος – Υπάρχουν ακόμη παγιδευμένοι στη λάσπη (Eικόνες)

«Υπάρχουν άλλοι παγιδευμένοι στη λάσπη που εργαζόμαστε για να ανασύρουμε» - Η χώρα πλήττεται από…

Σοκάρει η Δήμητρα Λιάνη για τον Νίκο Παπανδρέου: «Έλυσε τη ζώνη και έκανε ότι θα με χτυπήσει» (video)

profile player 960x540 25

Σοκάρει η Δήμητρα Λιάνη για τον Νίκο Παπανδρέου: «Έλυσε τη ζώνη και έκανε ότι θα με χτυπήσει» (video)

«Του Ανδρέα Παπανδρέου του έλειπε η τρυφερότητα, του έλειπε η αγάπη» ανέφερε η Δήμητρα Λιάνη

Οργισμένη επιστολή των Αγγειοχειρουργών Ελλάδας κατά του Καλλιάνου – Ζητούν παρέμβαση Μητσοτάκη

6084787 2

Οργισμένη επιστολή των Αγγειοχειρουργών Ελλάδας κατά του Καλλιάνου – Ζητούν παρέμβαση Μητσοτάκη

«Με ανησυχία και απογοήτευση παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες να εξελίσσεται μία απίστευτη κατάσταση ανεπίτρεπτης επίθεσης…

Μάτι: Οργισμένες αντιδράσεις από συγγενείς των θυμάτων – Πέταξαν καρέκλα… «Τσίπα δεν έχετε;» (video)

6207733

Μάτι: Οργισμένες αντιδράσεις από συγγενείς των θυμάτων – Πέταξαν καρέκλα… «Τσίπα δεν έχετε;» (video)

Συγγενείς άρχισαν να πετούν καρέκλες και να απευθύνονται προς τους κατηγορούμενους