Το Κολωνάκι δίχασε Κεραμέως – Μπακογιάννη: Επίθεση για το «λουκέτο» στο μοναδικό δημόσιο σχολείο

Ακόμα και ο Κώστας Μπακογιάννης αναγκάστηκε να βγει στα «κάγκελα» μετά την απόφαση της Νίκης Κεραμέως να κλείσει το μοναδικό δημόσιο σχολείο της περιοχής 

My project 2

Οι νεοφιλελεύθερες εμμονές της Υπουργού Παιδείας να κλείσει ακόμα και το μοναδικό Γυμνάσιο και Λύκειο που βρίσκεται στο Κολωνάκι εξόργισαν ακόμα και τον Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος προχώρησε σε αιχμηρές δηλώσεις εναντίον της Νίκης Κεραμέως κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το πρόβλημα που έχει προκύψει αφορά στην απόφαση του υπουργείου Παιδείας να μετατραπεί σε πειραματικό και το 26ο γυμνάσιο και λύκειο Κολωνακίου με αποτέλεσμα να μην υπάρχει συμβατικό δημόσιο σχολείο σε ολόκληρη την περιοχή.

Πιο συγκεκριμένα, ο Κώστας Μπακογιάννης ζήτησε από την Υπουργό Παιδείας να αναθεωρήσει την απόφασή της, λέγοντας ότι: «Δεν είναι δυνατόν για να επιλύσουμε ένα πρόβλημα, να δημιουργούμε ένα νέο, ένα μεγαλύτερο πρόβλημα και ταυτόχρονα να διαταράσσουμε μία ευαίσθητη ισορροπία».

Παράλληλα επεσήμανε ότι δεν γίνεται να μεταθέτουμε στους γονείς, στα παιδιά, «ένα πρόβλημα που εμείς οι ίδιοι δεν μπορέσαμε να λύσουμε τελικά και με διαβούλευση».

Τέλος, ο Κώστας Μπακογιάννης κατέληξε λέγοντας ότι θα στηρίξει τους γονείς και τους μαθητές του 26ου Γυμνασίου σε κάθε διεκδίκησή τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν πολύ έντονες οι αντιδράσεις των γονιών εξαιτίας της απόφασης της Νίκης Κεραμέως να κλείσει, κατ’ ουσίαν, το μοναδικό Γυμνάσιο και Λύκειο στην ευρύτερη περιοχή, και να το μετατρέψει σε Πειραματικό.

Η απόφαση αυτή είχε χαρακτηριστεί ως παράλογη καθώς ήδη στην περιοχή του Κολωνακίου λειτουργούν δυο πειραματικά σχολεία και συγκεκριμένα το δημοτικό του Μαρασλείου και το πειραματικό γυμνάσιο και λύκειο της οδού Σκουφά.

Κύκλωμα εκβιαστών: Τυλιγμένα σε χαρτία και βαλμένα σε σακούλες και τάπερ τα χρήματα της σπείρας (video)

εκβιαστες1

Κύκλωμα εκβιαστών: Τυλιγμένα σε χαρτία και βαλμένα σε σακούλες και τάπερ τα χρήματα της σπείρας (video)

Εντυπωσιακές είναι οι εικόνες με τους αστυνομικούς τη στιγμή που εντοπίζουν μέρος των χρημάτων που…

Οι Σκιαδαρέσες στέλνουν το δικό τους μήνυμα για την Παλαιστίνη και καταχειροκροτούνται (video)

ΣΚΙΑΔΑΡΕΣΕΣ 2

Οι Σκιαδαρέσες στέλνουν το δικό τους μήνυμα για την Παλαιστίνη και καταχειροκροτούνται (video)

Ένα σύντομο, συγκλονιστικό μήνυμα για την Παλαιστίνη μοιράστηκαν χθες με χιλιάδες ανθρώπους οι Σκιαδαρέσες, στη…