Newsroom

Newsroom

Κολομβία: Φονική έκρηξη σε εργοστάσιο πυρίτιδας για πυροτεχνήματα (video)

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και άλλοι 33 τραυματίστηκαν

2024 05 23 100257

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και άλλοι 33 τραυματίστηκαν στην έκρηξη σε εργοστάσιο που παράγει πυρίτιδα για πυροτεχνήματα χθες Τετάρτη το απόγευμα κοντά στην πρωτεύουσα Μπογοτά, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που δημοσιοποιήθηκε από τις τοπικές αρχές.

«Οι υγειονομικές αρχές αναφέρουν ότι 33 άνθρωποι τραυματίστηκαν και μια γυναίκα, δυστυχώς, έχασε τη ζωή της», ανέφερε ο δήμαρχος στη βιομηχανική κοινότητα Σοάτσα, ο Χουάν Σάντσες Περίκο, μέσω X. Είχε αναφέρει προηγουμένως ότι 29 τραυματίες διακομίστηκαν σε τέσσερα νοσοκομεία, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης της Κολομβίας, ισχυρή έκρηξη συγκλόνισε χθες περί τις 17:00 (τοπική ώρα· περί τη 01:00 σήμερα ώρα Ελλάδας) τη βιομηχανική κοινότητα Σοάτσα.

Μεγάλο μέρος πυροτεχνικού εργοστασίου, στην πλαγιά βουνού, καταστράφηκε εξαιτίας της έκρηξης και καιγόταν ακόμη καθώς πλησίαζε η νύχτα, έδειξαν βίντεο από τον αέρα που μετέδωσαν ΜΜΕ.

Μετά την έκρηξη στο εργοστάσιο Pirotécnica El Vaquero, η αιτία της οποίας παραμένει άγνωστη ως αυτό το στάδιο, στάλθηκαν μέσα και οχήματα της πυροσβεστικής και σωστικά συνεργεία από την πρωτεύουσα, γνωστοποίησε ο δήμαρχος στην Μπογοτά, ο Κάρλος Γκαλάν.

Οι τοπικές αρχές επιχειρούν με υποστήριξη της αστυνομίας, της Πολιτικής Προστασίας και προσωπικού μονάδων εξουδετέρωσης εκρηκτικών.

Παράθυρα σπιτιών γύρω από το εργοστάσιο έγιναν θρύψαλα κι επιτόπου επιχειρούσαν πυροσβεστικά οχήματα, δείχνουν φωτογραφίες που δημοσιοποίησε μέσω X η διεύθυνση του πυροσβεστικού σώματος της Κολομβίας.

«Παρέμβαση» από Χάρη Δούκα για τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ: «Να δώσουμε το λόγο στη βάση του ΠΑΣΟΚ»

Δουκας δημος

«Παρέμβαση» από Χάρη Δούκα για τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ: «Να δώσουμε το λόγο στη βάση του ΠΑΣΟΚ»

O Δήμαρχος Αθηναίων παίρνει επίσημα θέση, ανοίγοντας τα χαρτιά του για την επόμενη ημέρα του…

Θεσσαλονίκη: Συντονισμός Φορέων κατά του Flyover – «Η καταστροφή του Σεϊχ Σου ξεκίνησε»

Screenshot 2024 06 15 214341

Θεσσαλονίκη: Συντονισμός Φορέων κατά του Flyover – «Η καταστροφή του Σεϊχ Σου ξεκίνησε»

Οι 53 Φορείς και Συλλογικότητες που αντιτίθενται στην κατασκευή του έργου της Υπερυψωμένης Ταχείας Λεωφόρου…

Γαλλία: Πάνω από μισό εκατομμύριο πολίτες διαδήλωσαν κατά της ακροδεξιάς

Screenshot 2024 06 15 210438

Γαλλία: Πάνω από μισό εκατομμύριο πολίτες διαδήλωσαν κατά της ακροδεξιάς

Μεταξύ των διαδηλωτών στο Παρίσι, ορισμένοι φώναζαν επίσης «Ελεύθερη Παλαιστίνη, viva Palestina» και φορούσαν παλαιστινιακά…