Κολοκύθια στο πάτερο

“Σε μια ιεραρχία, κάθε μέλος τείνει να ανέλθει μέχρι το επίπεδο της ανικανότητάς του”.  

5274399 1

Δεν το λες και το καλύτερο χαρτοφυλάκιο σε μία κυβέρνηση. Για την θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου μιλάω, η οποία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί (όπως αποκαλείται για εμπορικές εταιρείες) ως αυτή του μπροστινού, του κυματοθραύστη, του αντ’ αυτού ή του αυτοφοράκια.
Είναι το πρόσωπο που ξεγαριάζει τον πρωθυπουργό, που δικαιολογεί τις κυβερνητικές αστοχίες και που βγάζει λάδι των υπουργών τις αβελτηρίες. Είναι το πρόσωπο που όταν το δάχτυλο δείχνει το φεγγάρι, αυτός στοχοποιεί το δάχτυλο και όταν «το σκατό φτάσει στην κάλτσα», αυτός σου μιλάει γλαφυρά στ’ αφτί για το ηλιοβασίλεμα. 

Φυσικά κατά την κυβέρνηση και ο κυβερνητικός της εκπρόσωπος ή για να μιλήσουμε με «οπωροκηπευτικούς» όρους “κατά τη λαχάνα και η καζάνα” ή “όμοιος τον όμοιο κι η κοπριά στα λάχανα”, αλλά επειδή “καιρός φέρνει τα λάχανα, καιρός τα παραγούλια” αν το πράγμα στραβώσει  τότε “θα πεταχτεί σαν στυμμένη λεμονόκουπα”.  

Στην «συμπαθή τάξη» των κυβερνητικών εκπροσώπων ο Γιάννης Οικονόμου αποτελεί μια κατηγορία μόνος του. Αν δεν ήταν αρκούντως επικίνδυνα αυτά τα οποία με -σοβαροφανή- επάρκεια ισχυρίζεται, θα έσκαγε και μας το χειλάκι μας από το γέλιο που τόσο έχουμε ανάγκη, στην εποχή της ακροδεξιάς μαύρης μαυρίλας και της μητσοτακικής ανατριχίλας.

Όσο η κυβέρνηση κατρακυλάει με μεθοδεύσεις που οδηγούν σε δημοκρατικά ολισθήματα, τόσο ο Γ. Οικονόμου προσπαθεί να αλλάξει την ατζέντα βαφτίζοντας το άσπρο μαύρο, το ροζ γαλάζιο και το κόκκινο πράσινο, δημιουργώντας μια δική του εικονική πραγματικότητα εκεί που υπάρχει μια τραγική καθημερινότητα. 

Την μέρα που η χώρα καταγράφει φθίνοντα μεν αριθμό κρουσμάτων αλλά αύξοντα δε αριθμό διασωληνώσεων και θανάτων (περί τους 100 ημερησίως, δίνοντας την μαύρη πρωτιά στην Ευρώπη), την μέρα που το παιδιατρικό νοσοκομείο Πεντέλης μετατρέπεται -με το έτσι θέλω- σε εμβολιαστικό κέντρο και αναστέλλει (επ’ αόριστον) την συμμετοχή του στο πρόγραμμα εφημεριών, την μέρα που γιατροί και υγειονομικοί εμποδίζονται από τα ΜΑΤ (ανήκουστο!!) να μπουν στο νοσοκομείο και να περιθάλψουν τα παιδιά μας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακάλυψε ολόκληρη επιχείρηση κατάλυσης της Δημοκρατίας, που ξεκίνησε από ταβέρνα στο Μοσχάτο, με επικεφαλής τον κομμουνιστοσυμμορίτη Παύλο Πολάκη, επειδή τόλμησε να υπερασπιστεί έναν σερβιτόρο (που κατέβασε την μάσκα για να φάει), απέναντι σε αστυνομικό όργανο που βεβαίωσε πρόστιμο 300€.  

Τι μας είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πολύ σοβαρά;
“Η Ελλάδα είναι φιλελεύθερη κοινοβουλευτική δημοκρατία. Επιχείρησαν κάποιοι στο παρελθόν να το καταλύσουν αυτό με την εργαλειοποίηση των θεσμών, αλλά βρήκαν απέναντί τους την κοινωνία, βρήκαν απέναντί τους τις θεσμικές αντιστάσεις της Δημοκρατίας. Είμαστε κράτος δικαίου και ελευθερίας”.

Κολοκύθια στο πάτερο. 

Την μέρα που τρεις δημοσιογράφοι, με πρώτο τον Κώστα Βαξεβάνη, διώκονται με κακουργηματικές κατηγορίες γιατί συνέβαλαν στην αποκάλυψη του σκανδάλου της Novartis, το οποίο αποδέχεται ακόμα και η ίδια η εταιρεία (πληρώνοντας 310 εκατομμύρια δολάρια, για τον χρηματισμό Ελλήνων αξιωματούχων), η κυβέρνηση  αποφάσισε (δια της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας της) ότι δεν αποτελεί σκάνδαλο αλλά σκευωρία και εξοντώνει την ερευνητική δημοσιογραφία.
Την ημέρα που ο Αλέξης Τσίπρας με άρθρο του στην εφημερίδα «Documento» ανέφερε ότι “η τακτική αυτή όμως σηματοδοτεί και την αρχή του τέλους του καθεστώτος Μητσοτάκη”, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πολύ σοβαρά:
“Μετά το καλοκαίρι του 2015 όλοι ξέρουν για το τι είναι ικανός ο κ. Τσίπρας”.

Κολοκύθια στο πάτερο.

“Σε μια ιεραρχία, κάθε μέλος τείνει να ανέλθει μέχρι το επίπεδο της ανικανότητάς του”.
Laurence J. Peter, Καναδός συγγραφέας

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Ρομπότ Σοφία: Η πρώτη συνέντευξη στην ελληνική τηλεόραση – «Δεν έχουμε επιθυμία να κατακτήσουμε τον κόσμο» (video)

Ρομπότ

Ρομπότ Σοφία: Η πρώτη συνέντευξη στην ελληνική τηλεόραση – «Δεν έχουμε επιθυμία να κατακτήσουμε τον κόσμο» (video)

«Είμαι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης αλλά δεν μπορώ να εξηγήσω ακριβώς τι είναι», ανέφερε το Ρομπότ…

Στο εδώλιο πρώην εισαγγελέας για χιλιάδες δικογραφίες που έκαναν… φτερά στην Κέρκυρα

δικαστηριο 3

Στο εδώλιο πρώην εισαγγελέας για χιλιάδες δικογραφίες που έκαναν… φτερά στην Κέρκυρα

1.000 περίπου δικογραφίες έτοιμες για κάψιμο είχαν βρεθεί στην αποθήκη φίλης της, ενώ άλλες στο…