Κολοκύθια με τη ρίγανη

«Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξειδικεύει τις διαρροές και τις πληροφορίες, για "μαχαίρια", για "κόκκαλα" και για τις "μηδενικές ανοχές"»

5439524

Για κάθε πρόβλημα η κυβέρνηση έχει και μία λύση, την ίδια πάντα: “μπλα μπλα μπλα Δημοκρατία, μπλα μπλα μπλα με εκλέξανε……με σαρανταένα τακατό”, έτσι που για κάθε λύση -την ίδια πάντα- να γεννά κι από ένα πρόβλημα.

Εσχάτως κλήθηκε να ξαναματαλύσει το πρόβλημα της οπαδικής βίας, γιατί ως γνωστόν το έχει ξαναματαλύσει -το ίδιο ακριβώς πρόβλημα- καμιά δεκαριά φορές, με πιο σημαντικές αυτές των δύο δολοφονιών: του Άλκη Καμπανού (1 Φεβρουαρίου 2022) και του Μιχάλη Κατσούρη (7 Αυγούστου 2023).

Τα προβλήματα όμως είναι πεισματάρικα, όπως η δολοφονική επίθεση σε αγώνα βόλεϊ εναντίον νεαρού αστυνομικού ο οποίος ήδη ακρωτηριασμένος δίνει μάχη για τη ζωή του (και ελπίζω να βγει νικητής).

Η ακολουθούμενη διαδικασία από την κυβέρνηση είναι γνωστή:
1. Καλεί ευρεία σύσκεψη «αρμοδίων» -με κάμερες και τυμπανοκρουσίες- για την αντιμετώπιση του κάθε φορά προβλήματος που καλείται να αντιμετωπίσει (“Εγώ λέω να φτιάξουμε μια τριμελή επιτροπή από 5-6 άτομα” που έλεγε και ο Νίκος Βαμβακούλας).

2. Σαλαμοποιεί το πρόβλημα. Για παράδειγμα στην περίπτωση της βίας σπεύδει να την αντιμετωπίσει όχι ως κοινωνικό πρόβλημα, με κοινές ρίζες και διαφορετικές εκφάνσεις (παρακλάδια), αλλά ως σχολική βία, οπαδική βία, βία κατά των γυναικών, βία κατά των «λαθρομεταναστών», βία των Ρομ κλπ.

Στην περίπτωση μάλιστα της λεγόμενης οπαδικής βίας αναφέρεται αποκλειστικά σε βίαια γεγονότα εντός των γηπέδων (άρα τα μέτρα που εξαγγέλλει δεν καλύπτουν τις δολοφονίες Καμπανού και Κατσούρη που έγιναν εκτός γηπέδων και σε ημέρες που δεν πραγματοποιήθηκαν καν αγώνες).

3. Σπεύδει, για χιλιοστή φορά, να ξεκαθαρίσει ότι και αυτό το πρόβλημα είναι εισαγόμενο όπως η πανδημία, η ακρίβεια, ο πληθωρισμός το ενεργειακό, όταν δεν είναι ακραία καιρικά φαινόμενα που εμφανίζονται κάθε 300(!!!) χρόνια και έτυχε να κάτσουν στην «βάρδια» του Μητσοτάκη όπως καταστροφικές πυρκαγιές, κατακλυσμιαίες πλημμύρες και φονικές χιονοπτώσεις (τονίζοντας ωστόσο ότι είμαστε οι καλύτεροι στην αντιμετώπιση όλων των εισαγόμενων και απρόβλεπτων δεινών, κι ας δείχνουν άλλα οι δείκτες και τα δεδομένα των ευρωπαϊκών και διεθνών οργανισμών).

4. Αφήνει να διαρρεύσουν στα ΜΜΕ πληροφορίες για σκληρά και πρωτόγνωρα μέτρα που θα λύσουν οριστικά και αμετάκλητα και αυτό το πρόβλημα -με την αποφασιστικότητα και τον τεχνοκρατισμό που διακατέχει την κυβέρνηση- προς την κατεύθυνση «το μαχαίρι να φτάσει στο κόκκαλο» και της «μηδενικής ανοχής σε τέτοια ή παρόμοια φαινόμενα».

5. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξειδικεύει τις διαρροές και τις πληροφορίες, για «μαχαίρια», για «κόκκαλα» και για τις «μηδενικές ανοχές»: Οι αγώνες για τους επόμενους δύο μήνες θα πραγματοποιούνται κεκλεισμένων των θυρών, εννοώντας φυσικά μόνο τους αγώνες ποδοσφαίρου και ειδικότερα του πρωταθλήματος, γιατί ουδεμία αναφορά έγινε για τους αγώνες πχ του Κυπέλλου Ελλάδας.

«Κολοκύθια με τη ρίγανη»!!!

Για το 0,2% αυτών που δημιουργούν βίαια γεγονότα στις κερκίδες, η κυβέρνηση τιμωρεί το 99,8% των φιλάθλων που αγαπούν να παρακολουθούν τους αγώνες από την κερκίδα.
Κατά τα λοιπά μπορούν καθ’ άπασα την επικράτεια να βιαιοπραγούν και να σφάζουν ανενόχλητοι, αλλά εκτός γηπέδων και οι οπαδικές λέσχες μπορούν να είναι οπλοστάσια και ιδιωτικός στρατός.

Βλέπεις οι βαθύπλουτοι πρόεδροι, χορηγοί της κυβέρνησης, διαθέτουν -εκτός των ομάδων- εφημερίδες, ραδιόφωνα και κανάλια.
Αυτό που δεν διαθέτουν (όπως διαβεβαίωσαν οι Μάκης Βορίδης και Άδωνις Γεωργιάδης) είναι….η παραμικρή ευθύνη.

«Κολοκύθια με τη ρίγανη»!!!

“Αυτές είναι οι αρχές μου. Και αν δεν σου αρέσουν… εντάξει, έχω κι άλλες”
Γκράουτσο Μάρξ, Αμερικανός κωμικός

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Τροχαίο στη Σκιάθο: Ντυμένος γαμπρός θα κηδευτεί ο 17χρονος Γιάννης – Το συγκλονιστικό βίντεο της αδελφής του

Σκιάθος

Τροχαίο στη Σκιάθο: Ντυμένος γαμπρός θα κηδευτεί ο 17χρονος Γιάννης – Το συγκλονιστικό βίντεο της αδελφής του

«Γιάννη μου μωρό μου για μένα είσαι εδώ. Μακάρι να ήμουν εγώ στη θέση του»,…

Μεγάλη συναυλία – αφιέρωμα στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα: «Μα υπάρχω ακόμα, είμαι ακόμα εδώ»

Μεγάλη συναυλία – αφιέρωμα στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα: «Μα υπάρχω ακόμα, είμαι ακόμα εδώ»

Οι φίλοι, συνοδοιπόροι και συνεργάτες του, θα βρεθούν για μια μοναδική συναυλία την Δευτέρα 3…

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Ιωαννίδης

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Μετά την νέα ήττα του Παναθηναϊκού, αυτή τη φορά από τον Άρη, υπήρξε ένα επεισόδιο…