"Κόλαφος" ο Πολάκης για Άδωνη Γεωργιάδη: Έχει διαπράξει ποινικό αδίκημα

Ποινικό αδίκημα διέπραξε ο Άδωνις Γεωργιάδης όντας υπουργός Υγείας, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο νυν αναπληρωτής Υγείας, Παύλος Πολάκης. Σε συνέντευξή του στο Documento, δήλωσε «έξω από τα δόντια» πως στοιχειοθείται εναντίον του Άδωνη Γεωργιάδη το ποινικό αδίκημα της απιστίας. Ταυτόχρονα, έβαλε στο κάδρο Ανδρέα Λοβέρδο, Μάκη Βορίδη και Μάριο Σαλμά για αδικήματα που διαπράχθηκαν στο σκάνδαλο του «Ερρίκος Ντυνάν».

5a0499c21dc5243c588b48a6

Ειδικότερα, μιλώντας στο Documento και στον Άγγελο Προβολισιάνο ο κ. Πολάκης τόνισε ότι εναντίον του Άδωνη Γεωργιάδη στοιχειοθετείται το ποινικό αδίκημα της απιστίας κατά του δημοσίου. Ερωτηθείς σχετικά για το πώς πληρώθηκαν οι 23 διορισμένοι στο ΚΕΕΛΠΝΟ επί Άδωνη Γεωργιάδη ο αναπληρωτής υπουργός αποκάλυψε ότι υπήρξαν και άλλοι 23. Αναφερόμενος στα όσα ισχυρίστηκαν οι υπηρεσιακοί παράγοντες του ΚΕΕΛΠΝΟ πως οι διορισμένοι πληρώθηκαν από χορηγία της Estée Lauder, έπειτα από χορηγία του ΟΠΑΠ είπε χαρακτηριστικά: «Λένε αισχρά ψέματα για να καλύψουν και τον εαυτό τους, διότι είναι οι υπογραφές τους στους διορισμούς αυτούς. Να ξεκαθαρίσω κάτι: σε κάποια ηχητικά που έχουν βγει στη δημοσιότητα δεν είναι αυτοί οι 23 που αναφέρονται εκεί, είναι άλλοι 23. Αυτοί οι 23 (σ.σ.: στο ηχητικό του Παπαδημητρίου) είναι από ένα πρόγραμμα για το προσφυγικό που είχε ζητήσει ο Αδωνης Γεωργιάδης να διοριστούν και του τους είχαν κόψει…».

Για το σύνολο των 46 διορισμένων ο κ. Πολάκης ξεκαθάρισε: «Ο Γεωργιάδης είχε συμπληρώσει τον αριθμό των συνεργατών που νόμιμα μπορούσε να πάρει ως υπουργός Υγείας και αυτοί ήταν άλλοι 23, τους οποίους διόρισαν στο ΚΕΕΛΠΝΟ για να κάνουν υποτίθεται διάφορες εργασίες για το ΚΕΕΛΠΝΟ ενώ ήταν συνεργάτες στο υπουργείο. Φαίνεται από στοιχεία για τις εφημερίες και τις υπερωρίες που πληρώνονταν εδώ στο υπουργείο.

Προσέξτε τι λένε για να καταλάβετε το μέγεθος της χυδαιότητας και του ψέματος: η Εstée Lauder έκανε μια χορηγία το 2008 και έλεγε «θα σας δώσω 300.000 ευρώ για να φτιάξετε μια κτιριακή υποδομή για αστέγους που πάσχουν από AIDS». Περιέγραφε πού θα πήγαιναν τα χρήματα αυτά και πουθενά δεν έλεγε ότι θα είναι μισθοί. Δεύτερον, λένε πως από μια απόφαση του 2008 πλήρωσαν προσωπικό που πήραν το 2013.

Λες και θα είχαν αφήσει τα μαύρα τα κοράκια αμάσητο έστω κι ένα ευρώ από το 2008. Λοιπόν, οι 23 πληρώθηκαν από την κρατική χρηματοδότηση του ΚΕΕΛΠΝΟ ή από τα δάνεια που είχε πάρει το ΚΕΕΛΠΝΟ. Υπήρχαν υπογεγραμμένες συμβάσεις εργασίας που μπαίνει ΙΚΑ. Για ποια μπλοκάκια μιλά ο κ. Παπαδημητρίου; Εχουν κατατεθεί όλα στη Βουλή…»

Κοντά στα 600-700 εκατ. ευρώ η ρεμούλα στο ΚΕΕΛΠΝΟ


Ο αναπληρωτής υπουργός αποκάλυψε και το μέγεθος της ρεμούλας στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Όπως είπε αυτό ανέρχεται σε περισσότερα «από 600 εκατ. ευρώ σε βάθος δεκαετίας. Μπορεί να είναι και 700, γιατί δεν έχουμε όλα τα στοιχεία. Τα έχουν κρύψει», δήλωσε χαρακτηρισιτκά.

Ερωτηθείς για το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών εμπλεκόμενων προσώπων στο σκάνδαλο του «Ερρίκος Ντυνάν» είπε: «Όλη η διαδικασία του αναγκαστικού πλειστηριασμού λόγω χρεών του «Ερρίκος Ντυνάν» και η μεθόδευση να παραχωρηθεί τελικά στην Τράπεζα Πειραιώς θεωρώ ότι αποτελεί ένα από τα μεγάλα σκάνδαλα της μεταπολίτευσης».

Πρόσθεσε επίσης: «Ένα νοσηλευτικό ίδρυμα που φτιάχτηκε με χρήματα ενός κοινωφελούς ιδρύματος, του Ερυθρού Σταυρού, για πολλά χρόνια λειτούργησε υπό σκανδαλώδες καθεστώς πελατειακού κράτους, εξυπηρετήσεων, μιζών και προμηθειών σε σχέση με υγειονομικό υλικό και εξοπλισμό και γι’ αυτό υπάρχουν ανοιχτές δικαστικές διαδικασίες και καταδίκες, λόγου χάρη στον Μαρτίνη».

Και κατέληξε: Ουσιαστικά υπήρξε ένας ανταγωνισμός μεγάλων ομίλων του ιδιωτικού τομέα που οδήγησε σε συνεργασία με τις πολιτικές ηγεσίες εκείνης της περιόδου, που ξεκινά από την περίοδο Αβραμόπουλου κι έρχεται μέχρι τη νομοθέτηση Λοβέρδου και τον εκτελεστικό βραχίονα που ήταν ο Αδωνης Γεωργιάδης και την τελική υπογραφή του Βορίδη. Οπου τελικά μια δημόσια υπηρεσία εκπλειστηριάστηκε στον ιδιωτικό τομέα. Από την άλλη μεριά, εμείς διατυπώνουμε τη σαφή μας πρόθεση το νοσοκομείο να επιστρέψει με κάποιον τρόπο στον δημόσιο τομέα. Πιθανώς με τη μορφή ενός κοινωφελούς ιδρύματος, τύπου Ωνάσειου ή Ιδρύματος Παπαγεωργίου».

Στο κάδρο Λοβέρδος, Βορίδης και Σαλμάς

Ερωτηθείς για το αν στοιχειοθετούνται αδικήματα εναντίον των Γεωργιάδη, Βορίδη, Λοβέρδου και Σαλμά μετά τις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο «Ντυνάν» και τις υπερκοστολογημένες αρθροσκοπήσεις ο κ. Πολάκης απάντησε:

«Σαφέστατα και στοιχειοθετούνται, διότι υπήρξε ένα μπαράζ νομοθετικών ρυθμίσεων και υπουργικών αποφάσεων που οδήγησαν τελικά στον πλειστηριασμό του νοσοκομείου, που πέρασε τελικά στον καθαρόαιμο ιδιωτικό τομέα. Αφού, βέβαια, για πολλά χρόνια είχε εξυπηρετήσει πολλές δουλειές, διότι βγήκαν στη φόρα μια σειρά από ονόματα ανθρώπων και διορισμών. Μάλιστα τα τσάμπα νοσήλια, που είναι πάρα πολλά, αφορούν μεγαλόσχημα πρόσωπα της πολιτικής ζωής: πρωθυπουργοί, υπουργοί, συγγενείς, ανώτεροι στρατιωτικοί κ.λπ.».

«Όσον αφορά την υπόθεση των αρθροσκοπήσεων, νομιμοποιήθηκε η αμοιβή μιας διαγνωστικής εξέτασης, περάστηκε σαν θεραπευτική πράξη αντίστοιχη με αυτήν που γίνεται με νοσηλεία σε νοσοκομείο και κατευθύνθηκαν πόροι της τάξεως των 1.500 ευρώ για την εξέταση. Εμείς κοστολογήσαμε ξανά αυτή την πράξη στο πραγματικό της ύψος. Υπάρχουν πολλά μικρότερα σκάνδαλα μέσα σε αυτό, δηλαδή το ότι αδειοδοτήθηκε ένα εργαστήριο υπερήχων που έκανε και αρθροσκοπήσεις στο ίδιο κτίριο με το ιατρείο του Σαλμά. Μέσα είναι και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών που έδωσε τη συγκατάθεση, δηλαδή ο κ. Πατούλης», κατέληξε ο αναπληρωτής υπουργός υγείας.

Καραμανλής: Θλιμμένη παράσταση στον αέρα του ΣΚΑΪ – «Δεν ήταν εύκολο το να κατέβω ξανά υποψήφιος» (video)

6028608

Καραμανλής: Θλιμμένη παράσταση στον αέρα του ΣΚΑΪ – «Δεν ήταν εύκολο το να κατέβω ξανά υποψήφιος» (video)

«Στην πολιτική δεν μπήκα στα 20, μπήκα στα 40 μου. Δεν είναι σκοπός για μένα…

Δικηγόρος μητέρας 12χρονης: «Κατήγγειλε τον βιαστή του παιδιού της και πήγε φυλακή. Μόνο εδώ συμβαίνουν αυτά» (Video)

6167994

Δικηγόρος μητέρας 12χρονης: «Κατήγγειλε τον βιαστή του παιδιού της και πήγε φυλακή. Μόνο εδώ συμβαίνουν αυτά» (Video)

Αθώα κρίθηκε η μητέρα της 12χρονης από τον Κολωνό από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών.…

Πρώτη αντίδραση Κούγια για ενοχή Πισπιρίγκου: «Τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο – Έχω πειστεί για την αθωότητά της» (Video)

image 1 2

Πρώτη αντίδραση Κούγια για ενοχή Πισπιρίγκου: «Τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο – Έχω πειστεί για την αθωότητά της» (Video)

«Εξεπλάγην από την απόφαση. Πρόκειται για τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο και μεγάλη δικαστική πλάνη».

Βερύκιος «καρφώνει» Μητσοτάκη: «Αυτός έστειλε τους 2 στον Μαρινάκη και τους έδιωξε επειδή μαθεύτηκε» (video)

δημος βερυκιοσ

Βερύκιος «καρφώνει» Μητσοτάκη: «Αυτός έστειλε τους 2 στον Μαρινάκη και τους έδιωξε επειδή μαθεύτηκε» (video)

Μια αρκετά σημαντική αποκάλυψη για τις παραιτήσεις Παπασταύρου και Μπρατάκου έκανε ο Δήμος Βερύκιος

Μαρίνα Σάττι: Αποστομωτική απάντηση σε όσους απορούν, πώς θα τραγουδήσει τις ψηλές νότες στο «Ζάρι» (Video)

marina satti

Μαρίνα Σάττι: Αποστομωτική απάντηση σε όσους απορούν, πώς θα τραγουδήσει τις ψηλές νότες στο «Ζάρι» (Video)

Η τραγουδίστρια που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Eurovision, τραγούδησε ζωντανά την εισαγωγή του κομματιού…