Σε μια αιχμηρή ανάρτηση προχώρησε ο τραγουδιστής Νεκτάριος Σφυράκης για την ταινία “Υπάρχω“, που είναι αφιερωμένη στη ζωή του Στέλιου Καζαντζίδη, εξηγώντας γιατί δεν θα τη δει. Υπηρεσίες διαδικτυακής ροής ταινιών
Ο Νεκτάριος Σφυράκης αρχικά περιγράφει τον Στέλιο Καζαντζίδη ως έναν καλλιτέχνη που εξέφραζε την ψυχή της μεταπολεμικής Ελλάδας. Μέσα από τη μοναδική του φωνή και ερμηνεία, ανέδειξε τον πόνο, τη φτώχεια, την ξενιτιά και τον έρωτα. Παράλληλα, η απόφασή του ν’ αποσυρθεί από το τραγούδι, όταν το σύστημα προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το έργο του, ήταν για τον Σφυράκη μια πράξη πολιτικής στάσης και αξιοπρέπειας.
«Είναι πολιτική πρακτική και υπεύθυνη δράση σε ότι ο λαός του είχε αποδώσει να διαχειριστεί και όταν αυτό το κάνεις με συνέπεια και με μια σειρά από αντισυμβατικές συμπεριφορές αρνούμενος να πάρει εκατοντάδες εκατομμύρια δραχμές να πει τραγούδια που δεν τον αφορούσαν ή έστω να τραγουδήσει τη στιγμή που οι λαϊκές μάζες ζούσαν τότε κυριολεκτικά με ψωμί και λάδι αμέσως αυτό τον καθιστά ως μύθο στη συνείδηση της κοινωνίας».
«Ο Στέλιος Καζαντζίδης είναι ολόκληρη η αντιπαλότητα των τάξεων, είναι η μάνα που περιμένει. Είναι ο εργαζόμενος που παλεύει για ένα καλύτερο αύριο. Είναι η πιο αρσενική έκφραση του άντρα στον έρωτα. Είναι η ξενιτιά που ακόμα σήμερα τρώει τα ελληνόπουλα. Καλή προσπάθεια κύριοι, αλλά λίγη. Πήρατε μια μετοχή που πάνω της ακουμπά εδώ και 70 χρόνια ο Ελληνισμός και την κάνετε εισιτήριο των 12 ευρώ. Φτου σας».