Κόλαφος ο Κύρτσος για σκάνδαλο παρακολουθήσεων: «Εικόνα μητσοτακικού παρακράτους»

Επίθεση την κυβέρνηση εξαπέλυσε ο φιλελεύθερος ευρωβουλευτής, Γιώργος Κύρτσος. αναφορικά με την έμμεση παραδοχή από τον διοικητή της υπηρεσίας, Παναγιώτης Κοντολέων, ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον δημοσιογράφο Θανάση Κουκάκη

wiretapping sketch vector 33404728 1

Ο Γιώργος Κύρτσος μέσα από μια σειρά αναρτήσεων κατακεραυνώνει την κυβέρνηση Μητσοτάκη και το παρακράτος που έχει δημιουργήσει, αναφορικά με την έμμεση παραδοχή από τον διοικητή της υπηρεσίας, Παναγιώτης Κοντολέων, ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον δημοσιογράφο Θανάση Κουκάκη. Mάλιστα σε άρθρο του στην freesunday.gr λέει , τριάντα χρόνια μετά την περίοδο Γρυλάκη, του «γαλάζιου» απόστρατου ανώτατου αξιωματικού ο οποίος είχε κατηγορηθεί για τη λειτουργία συστήματος τηλεφωνικών υποκλοπών σε βάρος του ΠΑΣΟΚ και στην υπηρεσία της Νέας Δημοκρατίας, το ζήτημα των «κοριών» επιστρέφει στην ελληνική πολιτική ζωή.

Όπως αναφέρει αρχικά ο ο φιλελεύθερος ευρωβουλευτής, η κυβερνητική ομολογία ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον δημοσιογράφο Θ.Κουκάκη δίνει άλλη διάσταση στην καταγγελία Ανδρουλάκη. Φανερώνει την ύπαρξη συστήματος παρακολουθήσεων με δημοσιογραφική-πολιτική στόχευση.
Αντιδημοκρατικός κατήφορος.

 

Δίνοντας συνέχεια των επικρίσεων του ο Γιώργος Κύρτσος, ξεγυμνώνει την κυβέρνηση της ΝΔ αναφέροντας ότι η παραδοχή δείχνει εικόνα μητσοτακικού παρακράτους, αναφέροντας:

«Παρακολουθούσαν Κουκάκη για..λογαριασμό ξένης δύναμης ενώ αυτός έκανε ρεπορτάζ για ελληνική τράπεζα και την αλλαγή νομοθεσίας υπέρ ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Άλλαξαν νόμο που επέβαλε ενημέρωση, εάν το ζητήσουν,
όσων παρακολουθούνται «Κοριοί»..

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…