Κόλαφος ο Ευ. Βενιζέλος κατά Μητσοτάκη

Ευθεία επίθεση στον Κ. Μητσοτάκη για το σκάνδαλο των υποκλοπών και την διαχείρισή του από το Μαξίμου εξαπολύει ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξή του στα «Νέα».

Βενιζελος Μητσοτακης

Ο πρώην προεδρος του ΠΑΣΟΚ, με μια συνέντευξη – κόλαφος στα «Νέα του Σαββατοκύριακου» παίρνει σαφείς αποστάσεις από την ηγεσία του, και επιτίθεται με σφοδρότητα στην κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό για τις υποκλοπές, έκπτωση Αξιών και του Κρατους Δκαίου.

«Αντί να ρωτάει ο κ. Μητσοτάκης τον κ. Τσίπρα “πού βρήκες τα ονόματα;”, θα έπρεπε να γίνει μια σοβαρή συζήτηση αν όντως παρακολουθούνταν αυτοί οι άνθρωποι», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ευ. Βενιζέλος και προσθέτει:

«Κι αν ως Πρωθυπουργός θεωρεί ότι η παρακολούθηση ήταν νόμιμη, να εξηγήσει ποιος την έκανε, ποιος άκουσε τις μαγνητοταινίες, ποιος διάβασε τα δελτία και σε τι συμπέρασμα κατέληξε. Κι αν θεωρεί ότι αυτό καθιστά υπερήφανη την κυβέρνηση ή υπόλογη».

Για ΑΔΑΕ και Χρήστο Ράμμο

Απαντώντας στην ερώτηση αν ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ έχει το δικαίωμα να ενημερώνει τους αρχηγούς των κομμάτων για παρακολούθηση συγκεκριμένων προσώπων, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι η ΑΔΑΕ «δεν ενημερώνει για πρόσωπα, ενημερώνει όμως για ιδιότητες».

«Αν εντοπίσει ότι παρακολουθείται το μισό υπουργικό συμβούλιο και όλη η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, αυτό δεν έχει καμιά σχέση με την ιδιωτικότητα. Έχει σχέση με τη θεσμική συγκρότηση της χώρας και τη λειτουργία της δημοκρατίας» σημείωσε και κάλεσε τον δημοσιογράφο, Ηλία Κανέλλη, στο οποίο παραχώρησε τη συνέντευξη, να μην υιοθετεί «αυτά που λέγονται ατεκμηρίωτα δεξιά αριστερά για τον κύριο Ράμμο».

«Και τι να κάνει, να αποκρύψει από τους προβλεπόμενους στον νόμο θεσμικούς συνομιλητές του ότι διαπίστωσε μια σειρά παραδόξων παρακολουθήσεων;» σημείωσε ο Ευ. Βενιζέλος.

Ο ίδιος, αποδίδει στον πρωθυπουργό την πλήρη πολιτική ευθύνη για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων ενώ αφήνει ανοιχτό το παράθυρο και για την απόδοση ποινικών ευθυνών.

«Ισχυρίζεστε δηλαδή ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει προσωπική ευθύνη;», ρώτησε ο Ηλίας Κανέλλης.

«Πολιτική προφανώς και ναι γιατί δεν άσκησε αποτελεσματική εποπτεία. Δεν νομίζω ότι το αρνείται αυτό» απάντησε ο Ευ. Βενιζέλος και πρόσθεσε:

«Ο κ. Μητσοτάκης είναι ο πανίσχυρος Πρωθυπουργός του επιτελικού κράτους. Έχει υπό την εποπτεία του την ΕΥΠ και όλες τις πτυχές της κυβερνητικής δραστηριότητας. Με πολύ μεγάλη ταχύτητα απέλυσε τον διοικητή της ΕΥΠ και τον γενικό του γραμματέα, άρα αποδέχθηκε την ύπαρξη ευθύνης προσώπων των οποίων ήταν ο τελικός προϊστάμενος. Άλλωστε ως προς τις ποινικές ευθύνες διενεργείται ακόμη προκαταρκτική εξέταση».

Στην ερώτηση για αν «ό,τι ζούμε» είναι «αποτέλεσμα μεθόδευσης ώστε να ενταθεί η αντιπολιτευτική ρητορική εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ», ο Ευ. Βενιζέλος απάντησε:

«Δηλαδή τις παρακολουθήσεις τις έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ;».

Σε άλλο σημείο της  συνέντευξης  ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναφέρει :

– «Ενοχλούμαι όταν ταυτίζεται η ακυβερνησία με τις κυβερνήσεις συνεργασίας. Γιατί έχω υπηρετήσει σε τρεις κυβερνήσεις συνεργασίας οι οποίες κατέβαλαν τεράστια προσπάθεια…Από πότε η αυτοδυναμία είναι η μοναδική εγγύηση σταθερότητας;»

– «Ο κ. Μητσοτάκης είναι ο πανίσχυρος Πρωθυπουργός του επιτελικού κράτους… Με πολύ μεγάλη ταχύτητα απέλυσε τον διοικητή της ΕΥΠ και τον γενικό του γραμματέα, άρα αποδέχθηκε την ύπαρξη ευθύνης προσώπων των οποίων ήταν ο τελικός προϊστάμενος»

– «Η δημοκρατία δεν είναι απλώς πλειοψηφική, είναι και φιλελεύθερη, προϋποθέτει σεβασμό του κράτους δικαίου. Η Ιστορία και το Σύνταγμα είναι πιο απαιτητικά από τις δημοσκοπήσεις. Ακόμη και από τις εκλογές».

– «Η θέση της κυβέρνησης είναι ότι σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, οι υποκλοπές δεν επηρεάζουν το εκλογικό σώμα. Οχι ότι δεν υπάρχει πολιτική ευθύνη, αλλά ότι αυτή δεν αρκεί για να αλλάξει τους συσχετισμούς».

Κασσελάκης: «Ξέμεινε» στην Αστυπάλαια και του τραγούδησαν το «Bella Ciao» σε ταβέρνα (video)

Κασσελάκης 1

Κασσελάκης: «Ξέμεινε» στην Αστυπάλαια και του τραγούδησαν το «Bella Ciao» σε ταβέρνα (video)

«Δυστυχώς δε θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε την περιοδεία μας προς Χάλκη και Σύμη λόγω των…

Συνελήφθη ο παρουσιαστής Κώστας Μιναρετζής για απόπειρα εκβίασης – Αναζητείται ο Μένιος Φουρθιώτης

fourthiotis 45 0

Συνελήφθη ο παρουσιαστής Κώστας Μιναρετζής για απόπειρα εκβίασης – Αναζητείται ο Μένιος Φουρθιώτης

Δικογραφία σε βάρος του 56χρονου παρουσιαστή Κώστα Μιναρετζή και του 39χρονου εκδότη Μένιου Φουρθιώτη, σχηματίστηκε…

Συναγερμός στην Κρήτη: Μεγάλη φωτιά κοντά στον ναύσταθμο στη Σούδα – Μήνυμα του 112 για εκκένωση (video)

Κρήτη

Συναγερμός στην Κρήτη: Μεγάλη φωτιά κοντά στον ναύσταθμο στη Σούδα – Μήνυμα του 112 για εκκένωση (video)

Στη Σούδα επιχειρούν συνολικά 55 πυροσβέστες με 17 οχήματα και 2 πεζοπόρα