Κόλαφος για κυβέρνηση Μητσοτάκη η δημοσκόπηση της Marc

Δυσοίωνο προβλέπουν το 2022 οι περισσότεροι ερωτηθέντες σε δημοσκόπηση της MARC σχετικά με τα οικονομικά του νοικοκυριού τους αλλά και της χώρας, λόγω του τσουνάμι ακρίβεις και της ενεργειακής κρίσης.

5418357

Την απογοήτευση των πολιτών για τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στο πρωτοφανές κύμα ακρίβειας καταγράφει το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της Marc για λογαριασμό του Ant1.

Μπορεί από το Μέγαρο Μαξίμου να πανηγυρίζουν για τα μέτρα στήριξης που λαμβάνουν, ωστόσο το συντριπτικό 82,5% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση χαρακτηρίζει ανεπαρκή τα μέτρα για την ακρίβεια. Μόλις το 14,4% έχει διαφορετική γνώμη και τα κρίνει επαρκή.

Γράφημα δημοσκόπησης Marc

Την ίδια στιγμή οι πολίτες δεν πείθονται από το κυβερνητικό αφήγημα ότι δεν υπάρχουν τα απαραίτητα χρήματα για τη στήριξη των νοικοκυριών. Συγκεκριμένα, το 58% πιστεύει πως θα μπορούσαν να δοθούν περισσότερα, ενώ μόλις το 31,9% πως έχουν δοθεί τόσα όσα αντέχει ο προϋπολογισμός. Παράλληλα το 48,3% πιστεύει πως τα οικονομικά τους θα χειρότερα και το 51,3% πιστεύει πως το ίδιο, θα ισχύσει και για την οικονομία της χώρας. Θετική εξέλιξη μέσα στο 2022 βλέπει το 58% των πολιτών όσον αφορά την πορεία της πανδημίας.

Ενδεικτικό της ανησυχίας στην κοινωνία είναι πως περίπου 8 στους 10 πιστεύουν ότι η ενεργειακή κρίση, δεν είναι κάτι περιστασιακό αλλά θα διαρκέσει περισσότερο. Συγκεκριμένα το 75,2% απαντά ότι θα διαρκέσει περισσότερο, 18,7% πιστεύει ότι η κρίση θα είναι περιστασιακή και ένα 6,1% είπε δεν απαντά.

eikona 2

Στο ερώτημα σε ποια αγαθά «καίνε» περισσότερο οι αυξήσεις, το 55% απαντά στις τιμές του ηλεκτρικού, ρεύματος, με τα τρόφιμα και τα είδη σούπερ μάρκετ στη δευτερη θέση με 52%. Βενζίνη απάντησε το 40,8% και πετρέλαιο θέρμανσης το 37,4%. Ένα 4% θεωρεί το ενοίκιο και ένα 2,5% τα είδη ένδυσης / υπόδησης.

 

 

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κολομβίας και Αργεντινής: Ο Μιλέι… ξαναχτύπησε

AP23310835745895

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κολομβίας και Αργεντινής: Ο Μιλέι… ξαναχτύπησε

Ο Αργεντίνος πρόεδρος χαρακτήρισε σε συνέντευξή του τον κολομβιανό ομόλογό του Γουστάβο Πέτρο «δολοφόνο» και…