Κοκορομαχία Μπάιντεν – Τραμπ για το ποιος είναι πιο… νέος  

Σε μια μονομαχία μεταξύ πολιτικών που διανύουν την όγδοη δεκαετία της ζωής τους, ο Δημοκρατικός Τζο Μπάιντεν απέρριψε σήμερα τα δηκτικά σχόλια του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για την ηλικία του και ζήτησε συγγνώμη αν ενόχλησε κάποιες γυναίκες με τις πιεστικές χειρονομίες του, ξεκινώντας από θέση άμυνας την πρώτη του ημέρα ως υποψήφιος για τον Λευκό Οίκο.

dyo

Ο πρώην αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα συγκίνησε ταυτόχρονα το κοινό της εκπομπής The View του τηλεοπτικού δικτύου ABC –που αποτελείτο κυρίως από γυναίκες– όταν ξέσπασε σε κλάματα, στη θύμηση του γιου του που πέθανε από καρκίνο.

Ο Τζο Μπάιντεν έρχεται πρώτος στις δημοσκοπήσεις μεταξύ των 20 υποψηφίων για το χρίσμα των Δημοκρατικών. Είναι επίσης ένας από τους γνωστότερους υποψηφίους, με τη μεγαλύτερη πολιτική σταδιοδρομία. Μέσα σε 24 ώρες από τη στιγμή που ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του συγκέντρωσε από δωρεές 6,3 εκατομμύρια δολάρια, το μεγαλύτερο ποσό που έχει συγκεντρώσει Δημοκρατικός υποψήφιος μέχρι σήμερα.

Εξαιτίας ωστόσο αυτής της κυρίαρχης θέσης του, εκτέθηκε σε πολλές επικρίσεις για γεγονότα του παρελθόντος, προτού καν ανακοινώσει την υποψηφιότητά του, την Πέμπτη. Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ξεχώρισε, επιλέγοντας να τον κατακρίνει για την ηλικία του –είναι 76 ετών– και για έλλειψη ενέργειας, αποκαλώντας τον “Κοιμισμένο Τζο”.

“Είναι η πρώτη φορά που με αποκαλούν έτσι. Συνήθως, είναι μάλλον το αντίθετο, “Τζο ο φορμαρισμένος”, απάντησε ο Μπάιντεν και ανταπέδωσε το… χτύπημα στον 72χρονο πρόεδρο: Αν ο Τραμπ “έδειχνε νέος και δυναμικός σε σύγκριση με εμένα, μάλλον θα έπρεπε να γυρίσω στο σπίτι μου”.

Ταυτόχρονα ωστόσο, ο Μπάιντεν παραδέχτηκε ότι είναι “δικαιολογημένο” να διατυπώνονται ερωτηματικά για την ηλικία του, αλλά απέρριψε την ιδέα να δεσμευτεί ότι δεν θα διεκδικήσει και μια δεύτερη τετραετή θητεία. “Ελπίζω να δείξω ότι με την ηλικία έρχεται και η φρόνηση και η εμπειρία”, πρόσθεσε.

Εφόσον εκλεγεί, ο Τζο Μπάιντεν θα πάρει από τον Τραμπ τον τίτλο του γηραιότερου προέδρου στην αμερικανική ιστορία.

Ο Μπέρνι Σάντερς, επίσης από τα φαβορί για το χρίσμα των Δημοκρατικών, είναι 77 ετών.

Νωρίτερα, ο Τραμπ είχε δηλώσει ότι αισθάνεται “νέος” και “γεμάτος ζωή”. “Δεν θα έλεγα ποτέ για κάποιον ότι είναι πολύ γέρος, όμως αυτό που ξέρω είναι με κάνουν να μοιάζω πολύ νέος”, σχολίασε, διαβεβαιώνοντας ότι θα κερδίσει “εύκολα” τον Μπάιντεν στις εκλογές.

Για τις γυναίκες που πρόσφατα δήλωσαν “ενοχλημένες” από τις κάποιες φορές πιεστικές χειρονομίες του απέναντί τους, ο Μπάιντεν δήλωσε στην εκπομπή ότι “λυπάται” που εισέβαλε στον προσωπικό τους χώρο, επαναλαμβάνοντας ότι “δεν θεωρούσε ότι έκανε εκ προθέσεως κάτι το κακό”. Ρωτήθηκε επίσης για ένα επεισόδιο που είχε συμβεί πριν από σχεδόν τριάντα χρόνια: την κατάθεση της Ανίτα Χιλ στο Κογκρέσο, η οποία κατηγορούσε έναν δικαστή, υποψήφιο για το Ανώτατο Δικαστήριο, για σεξουαλική παρενόχληση.

Ο Μπάιντεν τότε ήταν πρόεδρος της Επιτροπής Δικαστών Υποθέσεων, την οποία αποτελούσαν αποκλειστικά λευκοί άνδρες. “Δεν νομίζω ότι την κακομεταχειρίστηκα” τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι εκείνος “την πίστεψε εξ αρχής” και το δήλωσε δημοσίως. “Λυπάμαι όμως για τον τρόπο που την μεταχειρίστηκαν”, κατέληξε.

Τέμπη: Συγγενείς καλούν τον Καραμανλή σε συνάντηση – «Έστω και την τελευταία στιγμή να απολογηθείτε»

5820786

Τέμπη: Συγγενείς καλούν τον Καραμανλή σε συνάντηση – «Έστω και την τελευταία στιγμή να απολογηθείτε»

«Εάν θέλετε μπορείτε να φέρετε και τους νομικούς σας. Εμείς δεν θα τους έχουμε», λένε…

Τρόμος στον αέρα: Απίστευτη προσγείωση αεροπλάνου στη Μαδέρα – Έκανε σούζα με τη μύτη λόγω ανέμων (video)

THE WILDEST LANDING EVER at Madeira Airport 0 54 screenshot

Τρόμος στον αέρα: Απίστευτη προσγείωση αεροπλάνου στη Μαδέρα – Έκανε σούζα με τη μύτη λόγω ανέμων (video)

Κόβουν την ανάσα τα πλάνα του αεροσκάφους που προσπαθεί να προσγειωθεί στη Μαδέρα

Οικονομάκου: Η απάντηση για τις φωτογραφίες στο Ντουμπάι – «Τους ενοχλεί γιατί ζουν μια δυστυχισμένη ζωή» (video)

Οικονομάκου

Οικονομάκου: Η απάντηση για τις φωτογραφίες στο Ντουμπάι – «Τους ενοχλεί γιατί ζουν μια δυστυχισμένη ζωή» (video)

«Δεν μου αρέσει και δεν μου ταιριάζει να εκθέτω τα προσωπικά μου», τόνισε η Αθηνά…

Ο Βαγγέλης Βλάχος αφιέρωσε στον Καραμανλή το βίντεο του Άδωνι με τα τρενάκια – «Αφού δεν καταλαβαίνουν…»

430113696 386032271017011 577611428516139923 n

Ο Βαγγέλης Βλάχος αφιέρωσε στον Καραμανλή το βίντεο του Άδωνι με τα τρενάκια – «Αφού δεν καταλαβαίνουν…»

Με βίντεο του Άδωνι να... παίζει με τρενάκια ανέβασε ο Βαγγέλης Βλάχος θέλοντας να απαντήσει…