Κοκοί και φλώροι

Το φάντασμα της Φρειδερίκης πλανιέται πάνω από την Ελλάδα και είναι έτοιμο να σφιχταγκαλιαστεί με τον ένστολο Κωνσταντίνο Φλώρο. Τα έφερε έτσι η ζωή, ή μάλλον ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ώστε να επιστρέψουμε στις «αξίες» της παλιάς εμφυλιοπολεμικής Δεξιάς.

5780834

Ζούμε ή τη φάρσα της Ιστορίας ή την πλήρη εκτροπή. Βουλευτές, πολιτευτές, παράγοντες της ΝΔ, του κόμματος δηλαδή που δια του Κωνσταντίνου Καραμανλή έθεσε την ταφόπλακα της μοναρχίας, αποχαιρετούν με πολιτικά αναφιλητά το σύμβολο της βασιλείας στην Ελλάδα. Σε μερικές περιπτώσεις μάλιστα, όπως αυτές του Πέτσα, του Βορίδη και του Κουμουτσάκου, τα αναφιλητά φαίνεται ότι είναι αληθινά. Μέσα από τα μυξοκλάματα, οι θιασώτες του Κοκού και  βουλευτές της ΝΔ, τον αποκαλούν «Έλληνα», «τελευταίο βασιλιά» και «ιστορία της Ελλάδας».

Το προσκύνημα στον έκπτωτο που εγκλημάτισε μαζί με τη φάρα του απέναντι στη χώρα, δεν δείχνει τίποτα ανθρώπινο και συναισθηματικό. Δείχνει όμως την οικειότητα που νοιώθουν τα τεθλιμμένα ζόμπι της Δεξιάς με την πολιτική ανωμαλία και την εκτροπή και τη φυσική απέχθεια προς τη Δημοκρατία. Το παλάτι έκανε εναντίον των Ελλήνων, όσα έκανε ο Παττακός και ο Παπαδόπουλος αλλά για περισσότερες δεκαετίες. Αυτοί λοιπόν που θα πάνε για ανθρώπινο προσκύνημα (αλήθεια θα πήγαιναν για ανθρώπινο προσκύνημα και στο φέρετρο ενός τρομοκράτη;)  πολύ θα ήθελαν να γονατίσουν μπροστά στον Παττακό αλλά φοβήθηκαν τις συνέπειες. Έτσι σήμερα χρησιμοποιούν ως πρόσχημα που δηλώνει δήθεν διαφορετική περίπτωση, τις ψευτοολυμπιακές επιδόσεις του Γλύξμπουργκ, το lifestyle με τα σπαθάκια της αμαρτωλής στολής και την «αγάπη του για το έθνος».

Φυσικά δεν είναι τυχαίο που οι βασιλικοί έχουν σπαρθεί στο έδαφος του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αισθάνονται οικείο το περιβάλλον και ιδανικές τις συνθήκες για να φυτρώσουν. Ο πρωθυπουργός , συνεπικουρούμενος από τη σιωπή της Προέδρου της Δημοκρατίας, δηλώνει τη συγγένεια της πολιτικής του αντίληψης  με τις διαθέσεις των πολιτικών ζόμπι, προκειμένου να μαζέψει ψήφους. Απουσία μακεδονομάχων που θα τον πριμοδοτήσουν εκλογικά, άνοιξε την αγκαλιά του σε χουντοβασιλικούς.

Το φάντασμα της Φρειδερίκης πλανιέται πάνω από την Ελλάδα και είναι έτοιμο να σφιχταγκαλιαστεί με τον ένστολο Κωνσταντίνο Φλώρο. Τα έφερε έτσι η ζωή, ή μάλλον ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ώστε να επιστρέψουμε στις «αξίες» της παλιάς εμφυλιοπολεμικής Δεξιάς. Τους στρατηγούς τους ορίζει το Παλάτι, είναι έτοιμοι να υπακούσουν και να πέσουν στη μάχη όχι με κάποιον εξωτερικό εχθρό αλλά με τους εσωτερικούς εχθρούς. Κάθε οπαδός της Δημοκρατίας, της λογοδοσίας της εξουσίας και της διαφάνειας, είναι υποκινούμενος από ξένες δυνάμεις και αλλότρια συμφέροντα όπως έγραψε άλλωστε σε ανακοίνωσή του το ΓΕΕΘΑ για να μπορέσει να δικαιολογήσει τον εξευτελισμό του Αρχηγού του.

Τίποτα δεν αποδεικνύει την κατάντια της Ελληνικής Δημοκρατίας, όσο η περίπτωση της παρακολούθησης του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου από την ΕΥΠ. Το Documento  αποκάλυψε ότι ο στρατηγός Φλώρος ήταν υπό παρακολούθηση. Ο πρωθυπουργός, όταν πιέστηκε από τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει στη Βουλή αν παρακολουθεί το Φλώρο, εξαπέλυσε επίθεση γιατί ο Αλέξης Τσίπρας τόλμησε να το υπαινιχθεί. Το Documento  σύμφωνα με την κυβέρνηση, έλεγε μυθεύματα και κατασκεύαζε μύθους του Αισώπου. Τι έχει αποδειχθε ;

Καταρχήν οι έρευνες της ΑΔΑΕ στους παρόχους, φαίνεται ότι επιβεβαίωσαν την παρακολούθηση του στρατηγού Φλώρου. Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος, γι’ αυτό το λόγο επιχείρησε να σταματήσει αρχικώς τις έρευνες της ΑΔΑΕ και στη συνέχεια τη γνωστοποίηση των συμπερασμάτων της έρευνας. Ο αρχηγός του ΓΕΕΘΑ λοιπόν, κατά την κυβέρνηση, ήταν επικίνδυνος για τη εθνική ασφάλεια, δηλαδή ύποπτος ως κατάσκοπος και γι’ αυτό ήταν σε παρακολούθηση από την ΕΥΠ.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Κύκλωμα εκβιαστών: Τυλιγμένα σε χαρτία και βαλμένα σε σακούλες και τάπερ τα χρήματα της σπείρας (video)

εκβιαστες1

Κύκλωμα εκβιαστών: Τυλιγμένα σε χαρτία και βαλμένα σε σακούλες και τάπερ τα χρήματα της σπείρας (video)

Εντυπωσιακές είναι οι εικόνες με τους αστυνομικούς τη στιγμή που εντοπίζουν μέρος των χρημάτων που…

Οι Σκιαδαρέσες στέλνουν το δικό τους μήνυμα για την Παλαιστίνη και καταχειροκροτούνται (video)

ΣΚΙΑΔΑΡΕΣΕΣ 2

Οι Σκιαδαρέσες στέλνουν το δικό τους μήνυμα για την Παλαιστίνη και καταχειροκροτούνται (video)

Ένα σύντομο, συγκλονιστικό μήνυμα για την Παλαιστίνη μοιράστηκαν χθες με χιλιάδες ανθρώπους οι Σκιαδαρέσες, στη…