Newsroom

Newsroom

Κόκκινος συναγερμός για τρομοδέματα

Σε συναγερμό έχει τεθεί η ΕΛ.ΑΣ τα υπουργεία και οι δημόσιοι οργανισμοί, μετά την εξουδετέρωση το μεσημέρι φακέλου με εκρηκτικά…

Σε συναγερμό έχει τεθεί η ΕΛ.ΑΣ τα υπουργεία και οι δημόσιοι οργανισμοί, μετά την εξουδετέρωση το μεσημέρι φακέλου με εκρηκτικά στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ο φάκελος είχε παραλήπτη τον υπουργό και ως αποστολέας εμφανίζετο η “Αναξάρτητη Πρωτοβουλία Ασκούμενων Δικηγόρων”.
Ηδη η αστυνομία ενημέρωσε όλους τους φορείς και, πλέον, η αλληλογραφία ελέγχεται προσεκτικά για τυχόν υπάρξη και νέων παγιδευμένων φακέλων, ενώ δεν περνά τίποτα πριν εξεταστεί από τα ειδικά μηχανήματα.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, η συνδεσμολογία του εκρηκτικού μηχανισμού ήταν παρόμοια με αυτή που περιείχαν οι φάκελοι που είχαν αποσταλεί και στις πρεσβείες της Αθήνας.

Ο εντοπισμός του φακέλου στο υπουργείο Δικαιοσύνης έγινε από τον υπεύθυνο στο τμήμα αλληλογραφίας στη 1 το μεσημέρι. Αμέσως ακολούθησε τις διαδικασίες που προβλέπονται για την ασφαλή εξουδετέρωσή του.

Ειδοποιήθηκε η αστυνομία, οι ειδικοί της οποίας παρέλαβαν τον φάκελο και διέλυσαν τον μηχανισμό που περιείχε με ελεγχόμενη έκρηξη.

Το γεγονός έχει αναστατώσει τους υπαλλήλους του υπουργείου, ενώ ξύπνησε μνήμες από την ομαδική αποστολή παγιδευμένων φακέλων στις πρεσβείες στην Αθήνα την 1η Νοεμβρίου και σε ξένους ηγέτες.

Πλέον, ερευνάται ο αποστολέας και ο τρόπος που ο φάκελος έφτασε έως το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Η αποστολή του παγιδευμένου φακέλου εκτιμάται ότι ίσως σχετίζεται με τις δίκες που είναι σε εξέλιξη αυτή τη χρονική περίοδο για υποθέσεις τρομοκρατίας.

Σπύρος Κουντούρης
http://www.ethnos.gr

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Ιωαννίδης

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Μετά την νέα ήττα του Παναθηναϊκού, αυτή τη φορά από τον Άρη, υπήρξε ένα επεισόδιο…