Κόκκινα δάνεια: Οι επιχειρήσεις πρέπει να έχουν ρυθμίσει χρέη σε ταμεία ή δημόσιο

Πρέπει να έχουν ρυθμίσει χρέη σε ασφαλιστικά ταμεία ή το δημόσιο όποιες επιχειρήσεις επιθυμούν να ενταχθούν στη ρύθμιση για τα…

Πρέπει να έχουν ρυθμίσει χρέη σε ασφαλιστικά ταμεία ή το δημόσιο όποιες επιχειρήσεις επιθυμούν να ενταχθούν στη ρύθμιση για τα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια. Αυτό προβλέπει τροπολογία που παρουσίασε στη Βουλή ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας.   

Επιπλέον παρατείνεται η προθεσμία για την υποβολή αίτησης ένταξης στη ρύθμιση κατά ένα έτος, δηλαδή μέχρι την 31η Μαρτίου 2016.

Σύμφωνα με την τροπολογία, ορίζεται, ακόμα, οι διαγραφές ανά χρηματοδοτικό φορέα (τράπεζα) αφορούν μία ή περισσότερες επιχειρηματικές πιστώσεις προς τον οφειλέτη και οι διαγραφές αυτού του χρηματοδοτικού φορέα προς τον επιλέξιμο οφειλέτη δεν θα μπορούν να υπερβαίνουν αθροιστικά το ποσό των 500.000 ευρώ.

Ακόμη, φυσικό ή νομικό πρόσωπο που προσκομίζει στη φορολογική Διοίκηση ή/και στους ΦΚΑ βεβαίωση χρηματοδοτικού φορέα ότι έχει υπαχθεί σε ρύθμιση ή/και διαγραφή δικαιούται και πρόσθετη διαγραφή προσαυξήσεων, τόκων και προστίμων εκπρόθεσμης καταβολής ύψους 20% πέραν των προβλεπόμενων, ανάλογα με τον αριθμό των δόσεων ενώ η υποβολή της αίτησης του επιχειρηματία, πρέπει να συνοδεύεται από εκτίμηση των συμβαλλομένων περί της βιωσιμότητάς του μετά την υπαγωγή στην έκτακτη διαδικασία ρύθμισης.

Τέλος, ως ειδικός διαχειριστής μπορεί να ορίζεται εκτός από δικηγόρος με οικονομοτεχνικές γνώσεις και πτυχιούχος ανώτατης σχολής που είναι μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας και κάτοχος αδείας λογιστή – φοροτεχνικού Α΄ τάξεως.

Νέα επίθεση Πορτοσάλτε για Κασσελάκη: «Μαζέψτε τον, είναι κωμωδία, κάνει καραγκιοζιλίκια» (video)

Νέα επίθεση Πορτοσάλτε για Κασσελάκη: «Μαζέψτε τον, είναι κωμωδία, κάνει καραγκιοζιλίκια» (video)

Ο Άρης Πορτοσάλτε ψάχνει συνεχώς να βρει αφορμές για να επιτεθεί στον πρόεδρο της αξιωματικής…

«Ανατρεπτική» κίνηση από Κασσελάκη στον Βόλο: Προσέγγισε διαδηλωτές με πλακάτ κατά του ΣΥΡΙΖΑ

«Ανατρεπτική» κίνηση από Κασσελάκη στον Βόλο: Προσέγγισε διαδηλωτές με πλακάτ κατά του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Στέφανος Κασσελάκης στον Βόλο χαιρέτισε και μίλησε και με φίλους και με... «εχθρούς»